跳至

首頁

尾頁

大宅

想問各位其實自行收生會唔會同屬一個會會優先取錄呢? 例如讀順德聯誼會,東華三院,保良局同路德會的幼稚園就較易在自行收生去返自己所屬的小學?? 定還是計分同大抽獎睇運氣呢?

大宅

回覆:Ca_ling 的帖子

我覺得冇任何關係,自行階段就算讀屬會幼稚園都吾會有任何優勢,我就係正正其中一個20分自行都抽吾中既好例子

男爵府

Quincy_hei 發表於 15-12-2 15:36
我覺得冇任何關係,自行階段就算讀屬會幼稚園都吾會有任何優勢,我就係正正其中一個20分自行都抽吾中既好例 ...
邊間幼稚園都無關係的

公爵府

好媽媽勳章

Yubi.T 發表於 15-12-2 11:22
香港西區婦女福利會,唔通真係有多5分

http://wwcwdhk.org.hk/main.htm
唔出奇呀, 入咗順得聯誼會, 報何小同胡小都會多5分啦

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

引用:想問各位其實自行收生會唔會同屬一個會會優

原帖由 Ca_ling 於 15-12-02 發表
想問各位其實自行收生會唔會同屬一個會會優先取錄呢? 例如讀順德聯誼會,東華三院,保良局同路德會的幼稚園就 ...
完全無關係,我有家長朋友20分報蒙恩,讀緊聖彼得一樣抽唔到

全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

子爵府

引用:Quote:原帖由 bestwish 於 15-12-02 發表本

原帖由 baby_happy 於 15-12-02 發表
以我所知佢父母唔係畢業生,有首名子女分
禁應該係未計識人果d分

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 baby_happy 於 15-12-02 發表

原帖由 bestwish 於 15-12-02 發表
禁應該係未計識人果d分
有可能喎

大宅

回覆:2016-17 小一自行收生 70-71網結果

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

up 吓先
全力支持捐血行動~

大宅

回覆樓主:

可以參考

別墅

Yubi.T 發表於 15-11-23 08:22
70 網
梁周 有20分入 取錄 82人 收爆世襲生7名 第二階段 58+10 個位
官小 ...
請問方王呢?

大宅

呂小, 有人20分不入, 是否因為有些人, 有25分? (父母畢業生+宗教)

珊瑚宮

引用:呂小, 有人20分不入, 是否因為有些人, 有25

原帖由 tamagotchi123 於 16-11-23 發表
呂小, 有人20分不入, 是否因為有些人, 有25分? (父母畢業生+宗教)

有畢業生父/母/兄/姐+洗禮證,每年有1~5個唔出奇,但唔會太多,唔 control 的

然而有 20分的人有兩種,一) 父/母/兄/姐係畢業生;二) 父/母/小朋友有洗禮證

而今年報讀 2017/18 小一的屯門區學生人數超過學額約 1000 個,有 20 分的人到處都係,收滿咗自然有人 20 分入唔到,但希望你唔好誤以為所有 20 分都入唔到

全力支持捐血行動~

複式洋房

回覆樓主:

青天要更正,自行收生56個,朝早去左註冊,同副校傾左一陣,今年有好多20分都唔入,世襲應該收爆。。

珊瑚宮

yoyo_chan 發表於 16-11-23 15:34
青天要更正,自行收生56個,朝早去左註冊,同副校傾左一陣,今年有好多20分都唔入,世襲應該收爆。。
...
請留意,呢個 post 的日期係一年前的
全力支持捐血行動~

複式洋房

Yubi.T 發表於 16-11-23 15:42
請留意,呢個 post 的日期係一年前的

冇留意tim

珊瑚宮

yoyo_chan 發表於 16-11-23 16:54
冇留意tim
唔通你以為屯門區的 post 兩日就可以 hit post 咩
全力支持捐血行動~

首頁

尾頁

跳至