自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

本身想訓架喇,但睇到出面"今日係街遇到討厭的聾啞人士籌款"呢個topic,我都忍唔住要講~

我今日去完產檢,c6問我where有健身啞鈴個d鐵餅買,我就話可能千色店上面有,咁我地就等lift,lift到時架lift係落架,咁我冇入去,我c6就自己入左去,我話"落架",(佢唔等我自己入,我已經嬲嬲地)~點知佢都唔出黎,仲話事彈啦,但我都係企係到,佢都唔出黎,之後架lift想close,佢係咁禁制都唔出黎,結果架lift close左,我就自己企左係出面,等佢架lift上返黎,另一架lift又到左,佢個架lift就直接上左3樓......我都係企係到,呆左~
之後我打俾佢,我話"你冇野呀"佢話係3樓等啦~就收左我線..我上到3樓,佢話佢睇過冇得買,就話走,我話上4樓睇bb野,佢又話佢亞媽(我99)等緊我地...要走~咁就走啦,我地各有各行,佢行前我行後個隻~我個心都係嬲嬲地...行左出商場我就見到有個聾啞人士俾野我老公,我叫住我老公,當時我地距離都幾遠,我c6望下我,我話"唔好要"點知佢又係要接...佢接左後個聾啞人士仲同佢握手,我老公仲想同佢握~~ c6當時個樣都係唔知發生咩事咁,我即刻行過去,話唔好要呀,俾返佢,但c6已經拎左銀包出黎,我話呃人架~!!之後我冇眼睇,好嬲咁行左,c6行上黎後手上拎住兩個,係電話繩.....
我話仲要買兩個........佢話俾佢細妹~(佢細妹係twins)

我以為20蚊,返到home我再同佢講,話佢俾人呃,又話佢唔等我搭lift,佢仲要鬧返我,係3樓等唔得咩~我like做善事吹呀,我係chun呀,我鍾意俾100蚊.......我聽到眼都突埋~果2條老翻電話繩要100蚊~!!

e+我仲好嬲~!!

伯爵府

請問地點在哪兒?我想通知報館,以免有更多人受騙。

原文章由 ~惠惠~ 於 08-8-13 04:48 發表
本身想訓架喇,但睇到出面"今日係街遇到討厭的聾啞人士籌款"呢個topic,我都忍唔住要講~

我今日去完產檢,c6問我where有健身啞鈴個d鐵餅買,我就話可能千色店上面有,咁我地就等lift,lift到時架lift係落架,咁我冇入去,我 ...

子爵府

原文章由 hkaa 於 08-8-13 08:14 發表
請問地點在哪兒?我想通知報館,以免有更多人受騙。

我係元朗見到架.......千色教育路出面,以前我係元朗開心廣場巴士站都成日見到呢d人,佢地唔係定期架,唔知幾時會出現~

珊瑚宮

好媽媽勳章

原文章由 ~惠惠~ 於 08-8-13 04:48 發表

我今日去完產檢,c6問我where有健身啞鈴個d鐵餅買,我就話可能千色店上面有,咁我地就等lift,lift到時架lift係落架,咁我冇入去,我 ...

係 ar , 我喺 sheung shui 見過 ar , 係咁塞落我 2 個仔隻手度 , 又握手又搏 fd , 我即刻比返佢 , 我望到個價錢係 $49~ 係一個骷髏頭閃燈電話繩嚟架

大宅

係呀係呀!!!
我就係開"今日係街遇到討厭的聾啞人士籌款"呢個topic既人喇
我同你一樣,地點都係係元朗千色教育路出面遇害.
話時話,咩你老公咁闊佬
原文章由 ~惠惠~ 於 08-8-14 00:54 發表

我係元朗見到架.......千色教育路出面,以前我係元朗開心廣場巴士站都成日見到呢d人,佢地唔係定期架,唔知幾時會出現~

[ 本文章最後由 jacobmom 於 08-8-14 01:41 編輯 ]

子爵府

原文章由 jacobmom 於 08-8-14 01:39 發表
係呀係呀!!!
我就係開"今日係街遇到討厭的聾啞人士籌款"呢個topic既人喇
我同你一樣,地點都係係元朗千色教育路出面遇害.
話時話,咩你老公咁闊佬
...

原來我地琴日係同一個地點遇害~~

我c6成日係街見有d人籌款都次次捐架啦,但今次擺明有可疑,佢同我作對尖嘛,因為為左等lift事件,我叫左佢唔好要,佢偏要買~~!!激死我喇~如果真係做善事就話jei.......

我10年前放學係元朗已經見過有呢d人~!!

子爵府

以前都係元朗見過呢種人啦~
有幾次都係大馬路紅綠燈前面,
專吼你等緊轉燈過馬路時黎攔住你,
我試過俾個d人由馬路既呢邊追到過對面馬路添呀~:;pppp:
有次落巴士, 就見到呢d人係廣東省銀行門口,
一見d人落車, 就好似d難民咁湧住你,
然後係咁不停塞d野係你身上手上咁,
我試過好多次唔要, 俾番d野佢地時, 有d就擰轉身扮唔接,
有d就死都迫你要~:;pppp: :;pppp:
亦都試過俾d人捉住, 拉實唔放手, 被人好似當捉賊咁捉,
唔知點解佢地d人好鬼大力架, 捉到你手都紅晒喎~

以前試過同我老細一齊上深圳, 個時好興叫d細路仔出黎賣花,
死都屈你買, d細路仲會死纏爛打咁攬住d人,
我老細就俾幾個細路女攬實唔放,
後來佢惟有大聲話你地再唔放手,
我就拉晒你地成班去做雞架~