自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

同c6分開後剛剛回復單身無耐, 以前係好怕寂寞就算搵唔岩都會求其拍住先.但最近係有人追但我都零興趣, 好似唔再識去鍾意人咁.
都唔多想去拍拖覺得好煩, 我而家先四十幾, 其實都想搵個伴終老,但總係提唔起勁,可能未遇到個岩吧.

有冇單身或離左婚既jm? 你地仲打唔打算搵另一半?
或者唔搵的話你地平時生活點過? 會覺得寂寞嗎?

水晶宮

回覆:babyballball 的帖子

我fd好想搵個伴,但無途徑識到你有咩識人途徑可分享下嗎?

子爵府

ricecooking 發表於 15-11-25 19:13
我fd好想搵個伴,但無途徑識到你有咩識人途徑可分享下嗎?
都係朋友介紹, 或者上網識既但唔知係咪人越大越要求高, 定係懶左唔想開始一個關係, 無咩人想有意思再深入了解

水晶宮

引用:Quote:ricecooking 發表於 15-11-25 19:13

原帖由 babyballball 於 15-11-25 發表
都係朋友介紹, 或者上網識既但唔知係咪人越大越要求高, 定係懶左唔想開始一個關係, 無咩人想有意思再深入了 ...
可以pm邊個網嗎?我fd暫時同你相反,覺得好寂寞,有點抑鬱,好期待有新戀情。當然先要識到一個對的人。

公爵府

我單身,都有dating但係我唔狠拍拖,唔想投放時間係男人度,同學話我比晒時間個女,要為自己打算吓,不過我覺得單身好d。講得好聽,好彩就話有人陪終老,但係我覺得每個人最後都會自己一個人,到時老來你眼望我眼。

sky_blue618    發表於 16-1-17 03:10
wcpcelia    發表於 15-11-27 09:46
4484    發表於 15-11-27 00:16

子爵府

回覆:多唔多3x或4x歲單身既jm?

如果遇到個高質素嘅,會唔會有動力D,可能只係未遇到個令你心動啫

子爵府

熱狗媽 發表於 15-11-25 19:30
我單身,都有dating但係我唔狠拍拖,唔想投放時間係男人度,同學話我比晒時間個女,要為自己打算吓,不過我 ...
我都係咁有出去約會,但約會完男既想發展但我就完全無呢個動力, 我都覺得唔想投放時間係唔鍾意男人身上吧.你都講得岩, 就算搵到個伴有幸終老但點都有一個死先, 唔好彩未到死個男人又可能有二奶小三.
不過你還好有個女陪, 我無小朋友, 朋友又唔多, 唔出去約會異性都係自己一個宅係屋企

子爵府

bulubulu 發表於 15-11-25 19:33
如果遇到個高質素嘅,會唔會有動力D,可能只係未遇到個令你心動啫

...
香港好似好少高質素既男人有既都結晒婚, 或者真係未遇到個令我心動啦, 都仲唔知有冇呢個心動機會, 話晒自己年紀唔細

子爵府

ricecooking 發表於 15-11-25 19:25
可以pm邊個網嗎?我fd暫時同你相反,覺得好寂寞,有點抑鬱,好期待有新戀情。當然先要識到一個對的人。

...
都係交友app果種, 不過如果你朋友咁情況唔好交友app識人啦好易比人呃

公爵府

babyballball 發表於 15-11-25 19:41
我都係咁有出去約會,但約會完男既想發展但我就完全無呢個動力, 我都覺得唔想投放時間係唔鍾意男人身上吧.你 ...
你話我口衰啦,我都成日聽到d外表睇落婚姻唔錯,有自己樓,又有小朋友嘅同學,佢地日日都去check老公手機,睇吓上過d咩野網咁,有d就話其實有嗌交,不過我地唔知云云……
我覺得間唔中有人約吓已經很不錯,要學習吓自己獨處,我已經進展到有情侶係我面前示威我都無感覺了。

珍珠宮

引用:如果遇到個高質素嘅,會唔會有動力D,可能

原帖由 bulubulu 於 15-11-25 發表

...

現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

大宅

回覆:多唔多3x或4x歲單身既jm

離婚兩年,自己住無再拍拖,有男性朋友陪下吃飯睇戲就算,都唔敢同唔想再找個人。

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:babyballball 發表於 15-11-25 19:41

原帖由 熱狗媽 於 15-11-25 發表
你話我口衰啦,我都成日聽到d外表睇落婚姻唔錯,有自己樓,又有小朋友嘅同學,佢地日日都去check老公手機, ...
你講得好啱家家有本難唸的經,有心儀對象固然好,無,亦應享受獨處時刻,自由自在,唔洗下下要顧人感受,當然,有好有唔好,要習慣某時某刻孤單

各位jm, 剛剛跳出火坑,唔應該怕孤寂,而急住交友,好易因急進,害怕孤單,而跳入另一火坑,到時仲傷

白頭到老,只不過相處時間耐d,但一定有一個早死先,唔好急

熱狗媽    發表於 15-11-27 09:45

別墅

回覆:熱狗媽 的帖子

同意,,,,

大宅

回覆:多唔多3x或4x歲單身既jm?

朋友都係一伴😄

公爵府

回覆:多唔多3x或4x歲單身既jm

我3x, 以前細個容易心動, 容易拍拖

而家唔同左, 現在的我知道自己需要那種人, 唔想再浪費時間在錯的人身上

我期待遇到我的那個Mr r Right

子爵府

kumanon 發表於 15-11-25 21:50
離婚兩年,自己住無再拍拖,有男性朋友陪下吃飯睇戲就算,都唔敢同唔想再找個人。

...
我都係自己住, 咁你有冇小朋友? 一個人會孤單嗎?我有時覺得一個人都幾自由, 但到夜闌人靜就好想有個人陪下

子爵府

feclagnes 發表於 15-11-25 21:56
你講得好啱家家有本難唸的經,有心儀對象固然好,無,亦應享受獨處時刻,自由自在,唔洗下下要顧人感 ...
我其實由讀書後開始拍拖都無乜真係長時間單身, 所以特然好唔習慣一個人.但又唔想求其搵個唔鍾意既人一齊, 就係知自己年紀唔細, 求其搵只會浪費時間

子爵府

lingw. 發表於 15-11-26 00:12
我3x, 以前細個容易心動, 容易拍拖
我都覺得自己無以前咁易動心, 定人地眼中既眼角高左呢?我都等我既MR RIGHT, 但唔知其實仲有冇呢個人會出現

大宅

回覆:babyballball 的帖子

返工忙就好啲,但有啲情緒因為生理問題突然低落幾日。

首頁

尾頁

跳至