論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

我想5號炒工人, 第14日即12月18日, 好難買機票又超貴.
有朋友話買14日內任何一日的機票便可,
所以我想買定12月11日的機票, 平好多.
但AGENT 又話要炒當日問清楚姐姐揀邊日走,工人有權留港14天......

請問大家通常的做法係點??

男爵府

我都想知,我都係想4或5號炒
Agent話要問工人買邊度機票,乜唔係跟合約地址咩?

男爵府

引用:我都想知,我都係想4或5號炒Agent話要問工

原帖由 ngor 於 15-11-27 發表
我都想知,我都係想4或5號炒
Agent話要問工人買邊度機票,乜唔係跟合約地址咩? ...
跟合約地址最近既機場
唔同佢話去歐洲都要出比佢咩,個Agent傻架?

大宅

回覆:急問:新手炒工人 ,機票日期一定要問工人??

我個agent 叫我可以俾cash 佢,費事佢成日改上飛機日子,搵自己麻煩。

大宅

回覆樓主:

但俾幾多錢? 日日機票都唔同價錢,
勞工處寫係俾回程機票,我怕俾完錢個工人話我冇俾機票去告我。

大宅

引用:但俾幾多錢?+日日機票都唔同價錢,勞工處寫

原帖由 eva寶寶 於 15-11-27 發表
但俾幾多錢? 日日機票都唔同價錢,
勞工處寫係俾回程機票,我怕俾完錢個工人話我冇俾機票去告我。
...
Agent 幫我搵炒工人第14日(最尾嗰日) 嘅最平機票做參考,其實如果近來即炒,機票只會越遲越貴,因為近聖誕節;所以我比最尾嗰日嘅cash 佢,佢係一定可以買到機票回鄉。

Agent 話僱主比機票cash 係冇問題,一定要佢簽收所有項目,之後就唔會有手尾跟。

我今日下午炒貪心菲

首頁

尾頁

跳至