自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

love_yvonne 發表於 15-11-28 21:03
我都係呀
凌晨2點係到boom boom boom
唔知係咪係到跳繩
我家樓上都係每星期有3-4天在零晨2-4時boom boom boom, "突"嘢,搬嘢, 好似唔使瞓咁。

男爵府

引用:Quote:curryfishball 發表於 15-11-28 16:5

原帖由 Spectra666 於 15-11-28 發表
你這種道德淪亡的心態不敢苟同
道德淪亡?!

你有無經歷過俾人嘈音騷擾既經歷?如果經過勸喻,再報警求助都無改善,我諗你唔會講得出道德淪亡呢啲說話!

pansy888hk    發表於 16-1-31 00:24
msms0117    發表於 15-11-29 10:37

大宅

引用:Quote:原帖由 Spectra666 於 15-11-28 發表

原帖由 curryfishball 於 15-11-28 發表
道德淪亡?!

你有無經歷過俾人嘈音騷擾既經歷?如果經過勸喻,再報警求助都無改善,我諗你唔會講得出道德淪 ...
噪音差人唔當係案,亦好難搜證。
受害人除左忍無乜其他選擇,但而家有了。

msms0117    發表於 15-11-29 10:38

侯爵府

回覆:「震樓神器」內地熱賣,報復樓上擾民燥音

早國多發明,正

大宅

我都做人樓上,樓下成日上黎話我地搬桌搬椅,半夜都上黎話地,但係我地成家訓釃,無人搬野,真係R曬頭.

珍珠宮

好媽媽勳章

你估買呢個真係貪得意咩,雖然唔係貴,計番都差唔多三舊水,仲要鑽上天花板攪到間屋咁樣衰,唔係比人嘈到癲,我估都唔會有人屎忽痕買舊咁樣衰既野

msms0117    發表於 15-11-29 10:38
LedTV    發表於 15-11-29 00:19
自由.自由,多少罪惡假汝之名以行

子爵府

傳說中嘅攬炒!

公爵府

男爵府

畀面勳章

我樓上仲打緊麻雀,差唔多日日打我真係好火滾

水晶宮

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

回覆:大力大力 的帖子

呢個發明家

禁止訪問

引用:【on.cc東網專訊】內地網上近日出現了一款

子爵府

我啱啱同管理員上樓上,個細路咁夜仲全屋跑,由廳跑入房由房跑出廳。

我話佢個細路咁夜仲跑嘈到我哋唔使訓,個女人居然話小朋友WO(佢意思係小朋友跑有幾嘈)。我話佢個細路一跑我屋企bombombom。佢再答小朋友實會跑㗎,當堂激起我把火即刻鬧佢:個細路今晚9㸃開始跑我都冇出聲,跑咗幾個鐘玩具又係咁跌落地,11㸃幾仲唔停你哋唔瞓人哋要瞓。你哋成日係咁,call管理處咁多次都係唔理,完全唔理幾多點,而家係咪要報警。個女人即刻閂門唔同我講,我係走廊繼續話佢:自己個細路唔睇住,咁夜仲由得佢跑嘈住人,你仲要覺得冇唔啱

我已經忍咗佢哋好耐,住係呢D人樓下遲早比佢攪到痴線

禁止訪問

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

呢個細個用個subwoofer好多喎
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

男爵府

引用:Quote:curryfishball 發表於 15-11-28 23:3

原帖由 Spectra666 於 15-11-29 發表
我經歴比你多得多,而且總有正途解決辦法,而不是採用下下策來自己犯法,對方偷偷地取得証據可告返你轉頭, ...
唔該你講嘢禮貌啲!

宜家真係唔知邊個教壞子女。

子爵府

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:Quote:curryfishball 發表於 15-11-28 16:5

原帖由 Spectra666 於 15-11-28 發表
你這種道德淪亡的心態不敢苟同
唔使甘認真,大家知有件甘野,笑下就算~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

公爵府

引用:+

原帖由 大力大力 於 15-11-28 發表

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

除左噪音, 仲有漏水問題都係令樓下頭痛都爆既! 如果正途可以解決到, 都唔會出此下策

放下自在

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

好多噪音,聽到好似好近,誤會係樓上傳來,其實好多時係樓上幾層上傳過來。

首頁

尾頁

跳至