親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問新年去布吉玩想同旅行社訂機票加酒店,幾時去問價及有無好的旅行社介紹?

男爵府

Ho Ho Ma,

我自己book晒農曆年的air ticket & hotel,5經HK agent,你係咪都想問呢段時間呀?

男爵府

請問布吉有d咩好玩 ?

男爵府

原文章由 may05g 於 08-8-17 19:47 發表
請問布吉有d咩好玩 ?

都係陽光&海灘,出下島玩下咁lor....
不過於CNY的外遊超級旺季時間,呢處就算好抵玩啦,而且亦無CNY店舖關門的情況呢.

男爵府

原文章由 may05g 於 08-8-17 19:47 發表
請問布吉有d咩好玩 ?

不過於CNY的外遊超級旺季時間,呢處就算好抵玩啦,而且亦無CNY店舖關門的情況呢.

男爵府

原文章由 momo007 於 08-8-17 21:49 發表

其實我想 9 月中帶呀媽去遊行的, 原來想去菲律賓,
但要 5k 一個又好似唔化算....布吉啱5啱d 60歲人
士去呀 ? 坐飛機要多久呢 ?? 唔該哂你 momo007,

thanks

禁止發言

男爵府

我5月尾時都帶左媽咪去布吉, 佢都係60+幾歲. 其實無咩玩, 都係陽光海灘, 睇吓妳媽咪鍾唔鍾意游水羅. 我媽咪都ok鍾意架. 我仲同我6299去tim (佢地70幾歲架) 不果其實佢地去邊都無咩所謂, 最緊要有仔女/孫仔/女係身邊.
原文章由 may05g 於 08-8-17 22:28 發表

士去呀 ? 坐飛機要多久呢 ?? 唔該哂你 momo007,

thanks ...

大宅

原文章由 momo007 於 08-8-16 21:04 發表
Ho Ho Ma,

我自己book晒農曆年的air ticket & hotel,5經HK agent,你係咪都想問呢段時間呀?

momo007,

Could you tell me where you reserve the air ticket and hotel and how much they are? I'm also planning to go there in CNY.

[ 本文章最後由 EdithSo 於 08-8-18 13:41 編輯 ]

大宅

我會十月尾去, 而家問緊幾間, book完再報料.

而家價錢只出到十月, 之後的未知幾時有. 不過你可照留機位.

原文章由 Ho_Ho_ma 於 08-8-16 14:27 發表
請問新年去布吉玩想同旅行社訂機票加酒店,幾時去問價及有無好的旅行社介紹?

[ 本文章最後由 yonniemarn 於 08-8-18 13:43 編輯 ]

別墅

布吉

momo007,

唔经agentbook會好貴? 的機票價錢都未出,咁快可以Book定機位? 妳出馬航or泰航? 是否馬航最平? 酒店邊間好有小朋友同行有大人有小朋友7至8人.

男爵府

原文章由 may05g 於 08-8-17 22:28 發表

thanks ...

wa~~中秋去菲律賓5k都真係好貴@@
不過好似雙子媽媽咁話,其實呀仔呀女帶去邊都咁開心架,起碼我自己係咁唸先啦
去phuket機程3個零鐘啦,希望你地可以享受下sun & beach

男爵府

原文章由 Ho_Ho_ma 於 08-8-18 18:29 發表
momo007,

唔经agentbook會好貴? 的機票價錢都未出,咁快可以Book定機位? 妳出馬航or泰航? 是否馬航最平? 酒店邊間好有小朋友同行有大人有小朋友7至8人.

Ho Ho ma,

我剛剛看到cx holiday而家都出左CNY 3d2n package,,最平連機場稅要over 7k. 仲話得少量位剩喎

我係budget traveller,呢d大時大節,如果經HK agent就斬到一頸血不特止,仲分分鐘book慢d,有錢都無位比你.
如果你5怕麻煩,樣樣自己攪,5怕來回要轉機,就現在已經可以買到飛bangkok機票,再買埋內陸的一程廉價航空,跟手自己上網book hotel,你就會慳好多 ....最重要5使跟團比旅行社飛

[ 本文章最後由 momo007 於 08-8-18 22:50 編輯 ]

男爵府

原文章由 EdithSo 於 08-8-18 13:39 發表

momo007,

Could you tell me where you reserve the air ticket and hotel and how much they are? I'm also planning to go there in CNY.

我係6月中時出機票,直接同航空公司訂(好得意仲平過agent),不過5係間間航空公司都係咁....年廿九晚飛....超平...
所以而家已經唔會好似我咁平啦,貴少少啦.....我連埋9晚酒店(3星)+機場稅什項,2人共8千蚊.

禁止訪問

別墅

momo007,

因為我是新手,香港飛曼谷邊間航空公司最平,要轉內陸機到布吉是否都是同一間航空公司訂,曼谷轉內陸機是否同国際機場一起,因為我的朋友對曼谷有陰影,不想停留曼谷過夜。我check過布吉一些酒店還未出CNY的價錢?

男爵府

Ho Ho ma,

check pm

[ 本文章最後由 momo007 於 08-8-20 06:43 編輯 ]

大宅

原文章由 momo007 於 08-8-18 23:13 發表

我係6月中時出機票,直接同航空公司訂(好得意仲平過agent),不過5係間間航空公司都係咁....年廿九晚飛....超平...
所以而家已經唔會好似我咁平啦,貴少少啦.....我連埋9晚酒店(3星)+機場稅什項,2人共8千蚊. ...

momo007

Cost so attractive! Would you please let me know where you booked the air ticket and hotel?

男爵府

momo007

我經相熟的agent留左ka的機位, 請問您係邊個網訂酒店架?

大宅

Hi momo007,

嘩嘩嘩, 你個價錢真係超低喎, 農曆年peak都可以咁平.

我問十月, agent報最平泰航都要2200+tax1000 一個人.

你九日兩個人八千, 即一人四千, 超超超旬

可否pm資料俾我呀, thanks a lot!

原文章由 momo007 於 08-8-18 23:13 發表

所以而家已經唔會好似我咁平啦,貴少少啦.....我連埋9晚酒店(3星)+機場稅什項,2人共8千蚊. ...

首頁

尾頁

跳至