夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆:有冇試過因為溝通唔到而離婚?

我C6都係咁,所以好明白你
我覺得在家時好似係同屋住但冇其他關係咁,同佢講嘢一系冇反應,有反應都係串你,我時常都想一個人在家好過

別墅

引用:我C6都係咁,所以好明白你我覺得在家時好似

原帖由 NokNokB 於 15-12-02 發表
我覺得在家時好似係同屋住但冇其他關係咁,同佢講嘢一系冇反應,有反應都係串你 ...
我同你一樣!係屋企永遠等叫先做,問佢點解,就話唔知我想點,但都係早一d都平常嘅野啫,咁食完飯之後緊係抹枱,洗碗啦。
我寧願自己一個湊無咁勞氣

公爵府

回覆:paklok 的帖子

好多都係因為溝通唔到離婚嘅,呢個係大問題嚟嘅

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

侯爵府

引用:日日對住一個靈魂出竅既人,係你隔離但聽唔

原帖由 paklok 於 15-12-02 發表
日日對住一個靈魂出竅既人,係你隔離但聽唔到你講野,唔知你做咩…同你講野佢只會拎住電話玩,睇住電視。。 ...
用佢有興趣既吸引翻佢

水晶宮

paklok 發表於 15-12-2 03:44
日日對住一個靈魂出竅既人,係你隔離但聽唔到你講野,唔知你做咩…同你講野佢只會拎住電話玩,睇住電視。。 ...
好多男人都係咁,尤其中年個d,佢哋番工已經用到冇精力,所以無法

男爵府

同是天涯淪落人……唉,我c6都是,除左返工,其他0安排0處理,手册通告唔理,個仔衣食住行冇理,家務冇做,以前唔係咁,今個聖誕也是0安排,唉唉……

男爵府

咁多人話有相同問題,但無一個講自己點樣處理,平日對大家既方式係點

男爵府

NokNokB 發表於 15-12-2 17:59
我覺得在家時好似係同屋住但冇其他關係咁,同佢講嘢一系冇反應,有反應都係串你 ...
咁佢串你乜野?串你係佢態度唔好,但唔代表講既野無道理架喎

男爵府

同我果件一樣...

子爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:NokNokB 發表於 15-12-2 17:59 我C6

原帖由 vondelle 於 15-12-03 發表
咁佢串你乜野?串你係佢態度唔好,但唔代表講既野無道理架喎
就算有道理嘅,點解要用串人的方式表達? 咁樣溝通方式好咩?

男爵府

NokNokB 發表於 15-12-3 07:26
就算有道理嘅,點解要用串人的方式表達? 咁樣溝通方式好咩?
你有無試過串你父母兄弟姐妹?唔會一次都無吧?
串得一個屋企人,唔會無原無故,多數係先開口既人,講野方式/內容有D毛病,先會俾人串

一個巴掌拍唔響,關係係雙方面既,#28我已經講左「咁多人話有相同問題,但無一個講自己點樣處理,平日對大家既方式係點」,呢到我只係睇一堆只懂手指向出,指出另一半有幾唔好,就係無一個人用只一隻手指指下自己,問自己做過D乜野

#16寫既野你又有無睇到?無人會睇到,因為係好多人眼中,已經變成男方做乜都唔順眼,佢都乜都係錯既,俾著我係男方我都會乜都唔做算數啦,反正做乜都無用,你都係咁既態度對佢

大宅

我c6咪又係,放工返黎玩電話,前二日,我為左工司野唔開心,佢一路打機一路聽我講,我覺得佢唔專重我,我同佢講可唔可以放底電話同我傾下計,佢放底一陣又拿起電話,我又再出聲,佢跟住關左電話,座係so化,好啦,唸住傾下計,唔夠一陣已訓著咁制,超無癮,有時真係好唔明,做夫妻關心對方專重對方都要吓吓叫先做,好多時我覺得好辛苦。

大宅

減齡達人勳章

同我C6一樣啊!

別墅

到🙋。。。。從前我就係咁。不過唔會玩電話。佢對我講野會十問8唔回答。但我同兩個女好friend。因我係康樂组長😂😂。最後重離埋婚😟。初時兩個老闆跟佢。但老闆太愛佢老豆了。最後佢發哂脾4話記然兩個老闆甘黐你。就俾你試下得唔得。兩個女就歸了我😯

男爵府

呢個是感情轉淡之表現

他做的,是對住阿媽做的事。

希望談下看有冇得拉近及有返火花

水晶宮

引用:情已逝

原帖由 city3968 於 15-12-02 發表
情已逝

用戶要求終止服務

同我老公一樣樣

用戶要求終止服務

引用:每日揾個時間係冇手機冇電視,就係最好嘅溝

原帖由 siujanjan 於 15-12-02 發表
每日揾個時間係冇手機冇電視,就係最好嘅溝通時間。
Impossible

用戶要求終止服務

引用:Quote:paklok 發表於 15-12-2 15:10 我諗唔

原帖由 vondelle 於 15-12-02 發表
你令我諗到我父母對我細佬既方式,我細佬係屋企情況都係咁,個人係間屋入面,但發生乜事可以完全唔知的, ...
咁應該點發出訊息令對方舒服??

首頁
12345...6

尾頁

跳至