夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

伯爵府

畀面勳章

回覆:有冇試過因為溝通唔到而離婚?

我C6都係咁~~我會重覆又重覆到佢應我囉~~久而久之佢就會好快應我啦‼️

大宅

引用:我C6都係咁~~我會重覆又重覆到佢應我囉~

原帖由 水滴滴 於 15-12-06 發表
我C6都係咁~~我會重覆又重覆到佢應我囉~~久而久之佢就會好快應我啦‼️

...
但有反效果,會覺得「煩」咁就令關係雪上加霜。

伯爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+水滴滴+於+15-12-06+發表我C6

原帖由 QQ6543 於 15-12-06 發表
但有反效果,會覺得「煩」咁就令關係雪上加霜。
好好彩~~我C6無反效果~~

男爵府

babajj 發表於 15-12-6 15:04
咁應該點發出訊息令對方舒服??
咁你平時係點樣叫得郁公司同事做野?點樣令上司順你意去做?其實道理都係差唔多
只係好多人,一旦成為家人,態度就變晒,變得差晒

大宅

回覆 QQ6543 的帖子

我又係重覆又重覆..直到佢聽到為止~
最後真係反效果..話我好煩

真係唔知點溝通落去

大宅

引用:回覆+QQ6543+的帖子我又係重覆又重覆..直到

原帖由 OF2014 於 15-12-07 發表
回覆 QQ6543 的帖子

我又係重覆又重覆..直到佢聽到為止~
男人最怕「煩」

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我同佢認真傾完之後呢幾日好好多,我同佢講係最後一次,我叫佢唔好再拎住個電話同我講野,要關心下我每日發生咩事etc...我話當明白佢工作忙但唔可以用黎做籍口,希望佢keep到記得啦~

但求順利  

男爵府

paklok 發表於 15-12-8 02:00
我同佢認真傾完之後呢幾日好好多,我同佢講係最後一次,我叫佢唔好再拎住個電話同我講野,要關心下我每日發 ...
介唔介意講下你點樣同佢傾?

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:vondelle 的帖子

我話知道你好忙可能冇時間做自己想既野,但有家庭有小朋友就係要取捨同安排,忙過你既人大有人在,分配好時間係你做人老公同爸爸既責任,因為屋企大小事家務都唔使你理,仔女日常生活又唔使理你,如果連聆聽同陪伴既時間都冇你存在,你覺得你係呢個家有咩意義?
我講明我最後一次同佢傾(因為平時我可以唔出聲唔話佢)
噤佢知道我今次真係嬲,叫我唔好嬲,尋日我講野時佢都有揸住電話,但講講下佢識放低,我覺得有心行落去可以俾機會,
之前預左講完呢次佢都無動於衷,我會搬走一排,希望唔使噤做。

但求順利  

伯爵府

回覆:paklok 的帖子

咁樣心情都冇,有時我c6都係咁

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

c6好似明,但改極都改吾到,好多時系你覺得佢有問題,宜吾系c6自已覺得有問題 需要去改,所以好快又返去個問題到

男爵府

其實好多c6都係咁

大宅

我老公都係咁, 咩都唔理, 放工就係篤電話, 一句野都唔講, 唧都唔笑, 個仔嘅野咩都唔理, 有時都幫下手做家務嘅, 但係同我零溝通, 我已死心。宜家我都唔會對佢有咩希望, 見步行步咁囉

複式洋房

多口問句。。。點解會結婚嘅?唔係知佢係咩人先結架咩?

大宅

引用:日日對住一個靈魂出竅既人,係你隔離但聽唔

原帖由 paklok 於 15-12-02 發表
日日對住一個靈魂出竅既人,係你隔離但聽唔到你講野,唔知你做咩…同你講野佢只會拎住電話玩,睇住電視。。 ...
我老公都係甘
所以我都癈事講
慳番啖氣

大宅

引用:我老公都係咁, 咩都唔理, 放工就係篤電話

原帖由 fungfungdrm 於 15-12-13 發表
我老公都係咁, 咩都唔理, 放工就係篤電話, 一句野都唔講, 唧都唔笑, 個仔嘅野咩都唔理, 有時都幫下手 ...
exactly 見步行步

侯爵府

你好似講緊我,因為對仔女
我依然生活,但心一早已是陌路人

複式洋房

回覆:濼晴 的帖子

我都係咁,同老公零交流,唔係因為有對仔,我忍住,乜都唔理丶眼中只有佢屋企人,老婆同對仔好似外人咁!其實零交流,一齊住,真係好辛苦,真係好想離婚

大宅

可以聽下,方力申同嘅同屋主。有共鳴!

大宅

好媽媽勳章

我c6又係咁覺得攞左家用返屋企就盡左做老公爸爸的責任。

屋企乜都唔理,小朋友學業唔理,家務唔理,放假在家做野或瞓, 我仲要服侍佢,成個皇帝。晚晚食完飯就做公司野(一面做野,一面睇movie,開到大大聲)or瞓覺(9:00-10:00)

我返完工仲要教小朋友做功課,温書,跟住幫小朋友刷牙上廁所訓覺,係咁趕,大約10:30上床,陪小朋友一齊瞓。

佢呢個時候就起身,同小朋友玩(攪到小朋友晚晚成11:30才瞓),另外又叫我安排佢食生果,想飲凍飲加冰,找衫,唔幫佢,佢又發皮四。

同左佢講好多次,關心下屋企,幫下手。唔幫手,可以自己的野自攪。唔好食完飯就去瞓,人地瞓覺,佢就起身攪攪震。

但佢都係唔聽,話自己工作壓力大,好倦,食飽要瞓or睇movie減壓(但開到好大聲,左住小朋友温書)

真係覺得家不家

首頁
12345...6

尾頁

跳至