自由講場

跳至

首頁
34567...61

尾頁

別墅

有呀! 兔仔就係坐bb車去架
差唔多都係平路 都幾好行下
只係入左村後d路就無咁闊 但推車都無問題

原文章由 rainstarwater 於 08-8-18 18:52 發表
我想問下你地有冇人帶bb車去架?
今個星期日我想join,但我有個細b得9個月大,so我要帶bb車~
咁樣會否好唔方便呢?
http://img12.picsplace.to/img.php?file=img12/1/DSC02836.JPGhttp://ktzhk.com/file/avatar/a1/20050916114800_etQK.gif

大宅

平日我得喎, 一係星期六都得.......

男爵府

係? 咁好喎, 可能我上次無認真掘(掛住影相), 咁不如就去果度啦!

原文章由 ZZdaphne 於 08-8-18 18:53 發表

Charlotte_mom 係落禾里出面沙灘都有好多蜆喎,
我平日都得啊!!!

禁止訪問

大宅

係唔係日日都有潮退架?

男爵府

今次去百石出面果個沙灘, 我想安排係馬鐵站習合, 然後撘的士去(因為係馬鐵站行落去都幾係野, 大B都OK, 帶住小B真係頂唔住), 應該20蚊以內, 咁你可以唔帶BB車, 落左車行落去就係, 就唔洗3分鐘

原文章由 rainstarwater 於 08-8-18 18:52 發表
我想問下你地有冇人帶bb車去架?
今個星期日我想join,但我有個細b得9個月大,so我要帶bb車~
咁樣會否好唔方便呢?

男爵府

喂喂, iris 我地今次唔係去烏溪沙沙灘呀, 係去隔離果個白石沙灘

原文章由 @iris@ 於 08-8-18 18:58 發表
有呀! 兔仔就係坐bb車去架
差唔多都係平路 都幾好行下
只係入左村後d路就無咁闊 但推車都無問題

男爵府

以我理解係: 日日都有潮退, 而每個月都有2次大潮退

原文章由 ballball411 於 08-8-18 19:06 發表
係唔係日日都有潮退架?

男爵府

好呀, 多D人玩開心D

原文章由 rainstarwater 於 08-8-18 19:06 發表

thanks!
咁我都join埋你地la!!預埋我啦

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

原文章由 jo2901chan 於 08-8-18 03:04 PM 發表
其實果日都幾好玩,但係曬左d,多謝兔先生d cd碟,thank u~~~

不必多謝

p.s 兔都想睇相
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

男爵府

白兔兄:

please check PM!

男爵府

咁快又組團....eva妳係得既!

Charlotte d蜆又多又大, 好正喎!食唔食得晒呀??分蜆同味好D喎!

私人醒

http://www.hko.gov.hk/tide/cWAGtide.htm

男爵府

好攪笑....

兔兄,

妳覺得係咪有好多靚靚媽咪呀?

原文章由 BB2000 於 08-8-18 16:26 發表
Eva,我都想要條line睇相呀.thanks!!
我要做神秘人呀, 唔好比人知我係mud樣.thanks!!
我怕你有太多pm,問你個靚女係邊個呀.

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

原文章由 eva1320 於 08-8-18 07:58 PM 發表
白兔兄:

please check PM!

THX

原文章由 keroroee 於 08-8-18 08:12 PM 發表
好攪笑....

兔兄,

妳覺得係咪有好多靚靚媽咪呀?

說真話一定會比金兔打死
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

別墅

咦!唔好意思原來我攪錯左mouth:
其實我都唔知邊個灘打邊個灘,叫我自己去一定盪失路啦

原文章由 eva1320 於 08-8-18 19:14 發表
喂喂, iris 我地今次唔係去烏溪沙沙灘呀, 係去隔離果個白石沙灘
http://img12.picsplace.to/img.php?file=img12/1/DSC02836.JPGhttp://ktzhk.com/file/avatar/a1/20050916114800_etQK.gif

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

剛食完, 好好味啊!!!!!!!!!!!!!!!
炒左一半咋, 有d細隻d(唔知邊個捉既, 有d得指甲咁大點炒....)留返聽日煲粥
返黎浸落水, 落2-3匙鹽, 佢就會吐沙(你見佢有d一絲絲淨出黎果d就係烏糟野), 唔開殼就即係未死
真係非常多謝eva同joanne報料, 好好玩, 我同屋企人話下次去下白泥再戰大沙白!
如果去下禾沙里灘, 掘時要留意位置wor, 我果日掘過唔同地點, 發現條"小河"旁邊係最多既, 果度d沙掘落去幼d, 基本上掘3,4下就一定有蜆, 不過可能要努力d至有大隻
如果掘落去就小石(好似粗鹽咁), 果d地方少蜆好多架
原文章由 keroroee 於 08-8-18 07:58 PM 發表
咁快又組團....eva妳係得既!

Charlotte d蜆又多又大, 好正喎!食唔食得晒呀??分蜆同味好D喎!

私人醒

http://www.hko.gov.hk/tide/cWAGtide.htm

大宅

我頭先都岩岩煮左黎食, 大d既白勺, 細個d滾湯, 真係超正...... 我老公食都唔停得口, d湯又甜, 我叫佢下次掘就要落力d, 佢居然話我今次準備不足, 所以咁小收穫喎

大宅

咁而家邊日再去好?

禁止訪問

水晶宮

原文章由 chufei 於 08-8-18 09:40 PM 發表
乜香港近岸水域d 海洋生物都食得咩?
怕唔怕污染

我哋一家三口7時食完...

而家仲未有中毒現象出現

[ 本文章最後由 sonic04 於 08-8-18 22:06 編輯 ]

首頁
34567...61

尾頁

跳至