自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

玩具勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

永遠支持你

侯爵府

醒目開學勳章

其實唔明點解d人會覺得劉翔輸唔起, 因為劉翔無可能永遠都會攞到第一的!!! 他會老的, 他的體能會有向下走既一天, so 光輝不再係遲早既事. 輸唔起既其實只係那些唔駛去跑坐係到齋up既人而已!!!

尋日睇直播, 見到佢咁, 覺得好慘, 好可惜!!! 努力左咁耐都係為左每一場比賽的, 有比賽而不能參加, 其實他一定是最傷心的一個, 因為他背後付出了很多血汗去練習的!!!

但是若果我們一早知道劉翔有受傷, 那可能大家對於他今次的退出會無咁突然及難於接受!!! 尋晚聽我老公講先諗番起.............係開幕禮劉翔已經沒有出現了, 應該是他已經受傷患既影響了!

請那些無謂人..............放過劉翔, 放過自己啦!!!

複式洋房

佢隻腳點痛法? 我好明白, 因為我的腳肘骨和劉翔一樣, 比平常人大, 平時我行路都會痛, 每朝早起床, 我的腳肘不能觸地, 有時唔動都會痛, 個心跳一下, 腳肘就痛一下.

照教練話, 真係好難醫.

我的腳, 以前用打類固純止痛

近年已經不能再打, 醫生話再打就骨枯

現在可行的方法, 只有減磅

到最後, 只有做手術把骨磨細

我的insurance 唔包這個treatment, 私人做冇10萬8萬唔駛諗.

睇政府, 唔到快痛死, 都唔會簽字比我做e 個手術.

所以劉翔加油啊!!!!! 你一定得的!!

你痛!! 我們十三億人陪你

只要你有一日再出賽, 無論你跑第幾,

大宅

我都覺得劉翔比賽唔到更難受.

大宅

今日在自家奪吾到金吾緊要(養傷要緊..),相信第日劉翔如果系我哋以前個事頭婆家(英國)裡頭奪金重威呀~~

複式洋房

原文章由 happypiano 於 08-8-19 12:31 PM 發表
其實唔明點解d人會覺得劉翔輸唔起, 因為劉翔無可能永遠都會攞到第一的!!! 他會老的, 他的體能會有向下走既一天, so 光輝不再係遲早既事. 輸唔起既其實只係那些唔駛去跑坐係到齋up既人而已!!!

尋日睇直播, 見到佢咁 ...

你講得對!

佢今日再出現午間新聞, 係尋晚佢接受訪問,
佢好似平靜左, 但似仲有不開心,
他說他會樂觀, 希望係佢真心話, 我地就放心,
希望如佢所說, 明年再見到佢!!

新聞再播尋日佢在"後台", 用猛力將右腳踢向牆,
好"蚊爭"自己係腳.....然後"烏"低身, 其他運動員都有望住佢.....
我又痛喇!! 見到佢禁, 真係好痛!!!!!

果d批評佢既人, 真係.....垃圾!! 原來香港真係有禁多垃圾架??!
好彩我同你屋企無姐, 羞家呀!!

子爵府

十卜...十卜....

侯爵府

醒目開學勳章

我無睇到新聞 - "新聞再播尋日佢在"後台", 用猛力將右腳踢向牆,
好"蚊爭"自己係腳.....然後"烏"低身, 其他運動員都有望住佢.....
我又痛喇!! 見到佢禁, 真係好痛!!!!!" 我係報紙見到的, 看到之後個心都真係 "拿住", 佢自己都好想去比賽, 可惜隻腳唔爭氣, 佢都無辦法!!! 見到佢咁, 真係好心痛, 佢已經做到咁啦, 點解仲有咁多人要話佢呢?!! 你地係人, 佢唔係嗎? 程飛都係自己既程飛跳 失手啦, 但係點解劉翔就因傷退出要受千夫所指呢?! 他欠左我地嗎? 他從無說話自己要做中國英雄呀!!!

以前中學都參加田徑比賽..............最難忘既係一場接力賽其中一個隊員傷了, 連行路都要 get下get下咁行的, 那次我地所有人都 "蟻"那個隊員, 求她出賽, 因為佢唔出的話, 我地就連個機會都無埋. 佢話, 佢唔想累左我地, 因為佢連行都唔得. 我地話, 唔緊要啦, 只要你覺得ok,行就行啦, 我地後面那3捧去追, 點都好, 我地盡左力啦. 我係跑第4捧的, 其他全部人既第4捧都走晒, 我地既第3捧都未到(因為第一捧人地係跑, 我地係行的), 一路都睇到好急好急............... 最後, 我地由包尾追到上第3名呀(只得4隊參加咋)!!!! 我地好開心好開心, 直到而家, 雖然我曾經個人拿過好多獎, 但係呢個先係我最難忘既獎!!! 因得來不易!!!

唉............. 我想說的是, 每個運動員都一定會想落場的呀, 那怕得獎機會有幾大, 因他們失敗了很多很多次才能夠去到奧運會的, 奧運既入場機會係呢個世界上只有少數人只有資格參加咋!!!

原文章由 hk08348 於 08-8-19 13:40 發表

你講得對!

佢今日再出現午間新聞, 係尋晚佢接受訪問,
佢好似平靜左, 但似仲有不開心,
他說他會樂觀, 希望係佢真心話, 我地就放心,
希望如佢所說, 明年再見到佢!!

新聞再播尋日佢在"後台", 用猛力將右腳踢向牆,
...

複式洋房

原文章由 happypiano 於 08-8-19 02:54 PM 發表
我無睇到新聞 - "新聞再播尋日佢在"後台", 用猛力將右腳踢向牆,
我又痛喇!! 見到佢禁, 真係好痛!!!!!" 我係報紙見到的, 看到之後個心都真係 "拿住" ...

對!! 正如有邊個歌星唔想上舞台? 有邊個馬師唔想參加大賽?

果堆垃圾真係無腦架!

首頁

尾頁

跳至