懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

話說bb過佐預產期5日都未出嚟,原本疊埋心水,3號返醫院催生,點知隻懶豬1號夜晚11點幾突然穿水,要出嚟啦,話說穿水我聽唔到啵一聲,但感覺到一股熱水湧出嚟,水好似懶尿咁,不斷湧出嚟,跟住立刻換衫渣車去醫院,去到醫院檢查,姑娘話開佐一度啦,我心霖咁開心,我穿佐水但未陣痛都開佐一度,跟住扮好醫院手續啦,然後去博bb心跳機,期間我開始feel到好輕微既陣痛,博完心跳機後,就走出去產房病房出面同我老公傾佐一陣就返入去訓,之後開始有規律咁痛,大概5分鐘一次,心霖正啦,應該開得好快,咁樣就痛佐一晚,去到第二日醫生檢查話仲係一度,即係我夜晚白痛啦,醫生問我催唔催生,因為我穿佐水,但醫生話都可以用自然方法等亞b出嚟,咁我話唔催住,我想坐下fitball先,因為有兩個朋友介紹話坐佐fitball好快就開,咁中午un佐一個鐘無料到,之後陣痛無佐,係間唔中會痛下咁,咁我決定中午催生啦,同姑娘講佐,咁話要等醫生嚟先可以,咁好啦,等醫生期間我又un佐一個鐘波,咁到夜晚7點左右,醫生問我係未決定催生,我話係,咁就叫我食埋夜晚飯先,因為催生都有機會要等十幾個鐘,同期間唔可以食嘢同飲水。咁好啦,到佐八點就開始入待產房啦,就開始落藥催生,我覺得真正恐怖係待產房,喊叫聲不斷,聽到都驚,記得10點左右陣痛加劇,唔知幾耐痛一次,開始一直用呼吸法,其實當痛係上嚟乜法都無用,姑娘見我咁痛苦就主動叫我聞笑氣,但我覺得聞佐都無用,係令人又暈又痛,痛到都無力攞起嚟再聞了,果种痛咁大個女第一次嘗試到,個肚痛完到條腰再痛到落盤骨,痛到想殺人,之後去到12點幾姑娘再同我檢查話,好叻呀,已經三度啦啦,我心霖癡線架,痛到死都係三度,姑娘話已經好叻啦,四個鐘就三度,我心霖大獲啦,幾時先10度呀,但隔佐半個鐘左右,我聽見我老公按門鈴話問我情況,姑娘話先三度,跟住我同姑娘講話唔得啦,好急屎,姑娘話正常架,忍下啦,我話唔得啦,姑娘再幫我睇,哇6度啦,開始幫我過床,叫我嘗試柯,姑娘用手伸入去我陰道,叫我一痛就柯,我應該柯佐半個鐘左右,姑娘話得,準備落產房叫我唔好柯啦,之後一落產房,我話忍唔住啦,助產士話柯啦,我就用力,跟住佢話唔好柯住要剪少少陰脣,我唔理剪就剪啦,但原來剪果下真係唔痛架,之後叫我柯,話出佐頭仔啦,之後再一下,亞b出嚟啦,當堂成個人鬆曬,之後再柯佐下個胎盤就出埋嚟啦!然後姑娘清潔佐亞b後放在我心口,見到佢,咩痛都值,不過聯針真係痛到叫救命,雖然話打佐麻醉,但同無打無分別!尼個就係我痛佐25個鐘既生b記!

mama_tan    發表於 15-12-3 10:18

大宅

回覆:我都終於生佐啦!(超長)

好詳細嘅分享啊,恭喜晒

大宅

BK Milk勳章

恭喜哂

大宅

回覆樓主:

恭喜曬樓主

大宅

恭喜呀~辛苦曬,好好休息。
請問你邊間醫院呀

複式洋房

回覆:momolonglongb 的帖子

恭喜哂~

大宅

MommyPanel勳章 美好大世界2017勳章

恭喜

複式洋房

恭喜!恭喜!
想問下,想生時係咪就會有疴便便嘅感覺?

子爵府

congrats!!!~thx for sharing

男爵府

睇到你終於生出黎果刻我都松佐啖氣,恭喜曬

子爵府

回覆 momolonglongb 的帖子

CONGRAS!! 請問你邊間生呢?
Let not your heart be troubled: have faith in God and have faith in me. (John 14:1)

男爵府

好好坐月

珍珠宮

2024勳章 畀面勳章

恭喜哂

洋房

恭喜呀~辛苦曬,好好休息

男爵府

恭喜晒, 好叻呀.

大宅

引用:恭喜呀~辛苦曬,好好休息。請問你邊間醫院

原帖由 lovehugo1314 於 15-12-03 發表
恭喜呀~辛苦曬,好好休息。
請問你邊間醫院呀
威爾斯

大宅

引用:恭喜!恭喜!想問下,想生時係咪就會有疴便

原帖由 bookneinei 於 15-12-03 發表
恭喜!恭喜!
想問下,想生時係咪就會有疴便便嘅感覺?
係,當陣痛去到急大便時,就係果种感覺

大宅

引用:睇到你終於生出黎果刻我都松佐啖氣,恭喜曬

原帖由 子皓媽媽 於 15-12-03 發表
睇到你終於生出黎果刻我都松佐啖氣,恭喜曬
不過都係要催生

大宅

引用:回覆 momolonglongb 的帖子CONGRAS!! 請問

原帖由 jayk_1030 於 15-12-03 發表
回覆 momolonglongb 的帖子

CONGRAS!! 請問你邊間生呢?
威爾斯

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 笑得好勳章

恭喜哂~

首頁

尾頁

跳至