自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

希望D人錦上會添花,同時也知道雪中送炭更可貴

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 luiluimama 於 08-8-18 19:44 發表
一d膚淺既人覺得佢輸唔起扮傷退出, 佢地既膚淺諗法令我好傷心

我更傷心既係劉翔既傷患對佢帶黎既痛楚

我對劉翔真係百分之二百支持, 希望佢唔好再比人誤會, 盡快醫好傷患 ...

今日我有朋友同同事都係咁樣諗,果陣我都無睇過段片,但我個心一d咁諗都無,我仲同佢地講佢受左傷,佢都會係頂唔順先會退出,努力左4年啦...都係等呢一刻咋,佢仲要面對國家,面對支持佢既人架..點會因為咁而唔跑呀...佢既心理壓力都好大....希望佢唔好因為今次既意外而意志被打沉啦...
劉翔...加油....努力呀....

男爵府

每個人有每個人既諗法, 你要咁諗我控制唔到

不過我覺得, 對一個運動員黎講, 辛苦四年而因傷參加唔到奧運, 比起喺奧運比賽裡面輸左更加遺憾, 我唔覺得佢要搏咩同情喎, 如果佢真係怕輸唔起, 大可以喺奧運未開幕果時已經講定因傷唔參加得, 總好過今日試過起跑但最後決定退出啦, 起碼唔使比你依種人話佢搏同情啦

至於就算佢今次攞唔到金牌, 都唔會變得一文不值囉, 第一: 無一個運動員會永遠攞第一, 觀眾一定會明白, 第二: 就算當初好似李寧咁最後一次奧運失敗左, 今時今日佢都仲有地位去做最後一個火炬手, 又點會變得一文不值呀??

始終, 一個運動員曾經努力過, 成功過, 就算終有一日失敗, 都唔會沒殺佢過往既成就既

原文章由 傻BB 於 08-8-18 21:38 發表
唔知係批評佢既人膚淺還是你地班師奶天真呢~~

劉在運動場上一直表現痛苦
表情誇張
行路都行唔到
佢仲繼續起跑, 博乜呢?
真係咁有體育精神?
唔好笑死我啦 ....
佢都係想俾人睇吓佢咁無奈放棄既表情
博些同情都好

...

男爵府

仲有, 最後希望你唔好對師奶存有貶意呀, 你都係由師奶(你阿媽)生出黎同揍大架咋
:;pppp:
原文章由 傻BB 於 08-8-18 21:38 發表
唔知係批評佢既人膚淺還是你地班師奶天真呢~~

劉在運動場上一直表現痛苦
表情誇張
行路都行唔到
佢仲繼續起跑, 博乜呢?
真係咁有體育精神?
唔好笑死我啦 ....
佢都係想俾人睇吓佢咁無奈放棄既表情
博些同情都好

...

大宅

今日我係地鐵亦聽到有人講 "他梗係唔敢比赛,根本冇自信, 詐病之類的說話", 講真我聽到好難過, 點解非要這樣去想一個人, 覺得人性有時候幾可怕, 真係唔明為什麼一退賽所有的口水所有的責難都推到他一人身上, 搞得他似罪人咁, 講的說話仲咁冷漠難聽, 他承擔4年的壓力, 亦比咗全國希望, 係精神目標, 係喱個時候劉翔需要的係我們更多的理解同支持而唔係無情的批評!

[ 本文章最後由 ilikep 於 08-8-18 22:12 編輯 ]

男爵府

支持劉翔.......

成功準則不在於一面金牌

你的毅力已值得年青人學習

YEAH....YEAH.....

[ 本文章最後由 Icy_babe 於 08-8-18 22:13 編輯 ]

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

睛靈勳章

禁止訪問

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

我唔識劉翔, 唔知真相, 所以我不能說甚麼才是誤會, 對我來說, 冇意見
我C6就舉腳贊成佢退出, 以下係佢嘅理由:劉翔今次贏面唔係太大, 但壓力就好大, 萬一輸咗就會失咗好多好多廣告, 但如果佢退出, 起碼還是中國人心中永遠的冠軍, 廣告商未必會放棄佢。輸咗個牌而贏番D廣告是值得的。

[ 本文章最後由 Giant 於 08-8-18 22:40 編輯 ]
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

大宅

佢如果真係怕輸就唔會報名參加奧運啦

我諗對於一個運動員來說,
不戰而敗比起輸左個金牌更加可恥lor

有那一個運動員未輸過?
佢係光榮引退都唔會係今年lor~

唔好用d咁既眼光去睇我地偉大既運動員,
輸左一場半場又點?
佢已經一早帶左無限既光榮比我們!

我們以佢為榮!!!

水晶宮

畀面勳章

原文章由 Giant 於 08-8-18 22:28 發表
我唔識劉翔, 所以我分不到甚麼才是誤會
我C6就舉腳贊成佢退出, 以下係佢嘅理由:劉翔今次贏面唔係太大, 但壓力就好大, 萬一輸咗就會失咗好多好多廣告, 但如果佢退出, 起碼還是中國人心中永遠的冠軍, ...

男爵府

如果你認為我地依班"師奶"覺得劉翔唔係扮傷係無知既話, 咁bk而家都有好多你所謂既無知師奶啦

如果你係男人既話, 你咁中傷"無知師奶", 亦唔見得你係君子囉

我只係對d 無知師奶有貶意啫
你係咩?? [/quote]

[ 本文章最後由 luiluimama 於 08-8-18 22:55 編輯 ]

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

今早見到佢個樣好痛苦...但佢好努力想出賽...最後卻...
我都忍唔住流左眼淚...

覺得真係好傷感...唔係話佢跑唔到傷感...而係佢...都好慘架...

大宅

如果真係有睇直播,就會知道有人偷步,如果唔係劉翔可能真係要跑.我們永遠支持你.加油ar.

可能有啲人只單看晚間新聞報導唔夠全面ga.

侯爵府

劉翔唔會怕輸,佢心理質素好,愈大賽愈興奮,佢紀錄12.88秒,羅伯斯12.87,爭咁少,只係55波, 劉翔點會覺得自己會輸而唔跑,之前大家對賽劉翔羸多輸少,反而上次世錦賽,羅伯斯跑跑下停左以為有人偷步, 劉翔羸得好漂亮, 劉翔今年5月己為傷而停比賽,可能為了奧運一直加操而愈整愈傷,今朝如果不是有人偷步,佢己經跑左,但我相信佢會包尾,因為佢根本用唔到力.我唔信佢做戲
行到水窮處 坐看雲起時

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至