懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 去胎毒

我又想問可唔可以食涼粉同埋西米露架!
我宜家有31week la !
同埋白連鬚乜乜, 係係邊處買同埋點整架?

洋房

我都係32 weeks..啦!!!
咁可唔可以食西瓜未架...
但係之前我都有食雪條同埋雪糕仲有食過...香蕉啦...
其實食得未呢????????

大宅

Re: 去胎

我想問..我而家有31週.
可以開始食去胎毒的

洋房

食白蓮鬚有催生成份我唔係好agree, 因我係33weeks 就開始煲來飲, 每星期二次 + 一次白果付足意米糖水, 都要39 weeks 1 days 才生, 完全冇早產呢!!

可能見人見至啦.

男爵府

YanChow 寫道:
我又想問可唔可以食涼粉同埋西米露架!
我宜家有31week la !
同埋白連鬚乜乜, 係係邊處買同埋點整架?

西米露我冇介過喎..由有左到而家我都成日去許留山食..都冇事發生..但涼粉就冇食..因為我唔係咁鍾意涼粉

複式洋房

飲白蓮鬚好視乎本身體質,如果唔受得涼就少飲為妙,我果次去藥房買,個男人同我講最好係就生前一星期飲兩次,隔日飲,佢建議我飲多d腐竹蛋同芝麻糊等糖水仲好.

民房

應該唔可以, 應該係46-48周才可開始食小小[符足]磄水,因為又[知潤]又帶小小[涼].幾有效架.

複式洋房

我食恭X堂龜苓膏, 真係係可以去胎毒既!

我囡囡皮膚好好, 非常有效!

Don't try to understand a person for searching internet. Remembering, full of lies in this world.

別墅

我朋友教我用黑芝麻加連殼雞蛋用三碗水煲埋一碗加冰塘飲都可以去胎毒, 佢亞B出世時一D粒粒都冇.

複式洋房

黃小冰

唔好意思, 會唔會係26~28 or 36~38 weeks呀

黃小冰 寫道:
應該唔可以, 應該係46-48周才可開始食小小[符足]磄水,因為又[知潤]又帶小小[涼].幾有效架.

男爵府

其實如果食咁多糖水大家怕唔怕有妊娠糖尿病呢?

複式洋房

我朋友生完兩個仔仔..都係臨生前一個月磨白芝麻糊及食白蓮so,bb皮膚很白及滑..不過我係涼底所以我現時只吃西瓜芝麻糊腐竹蛋糖水...我吃小甜的.不怕有糖尿
我們愛,因為神先愛我們!!!!!

複式洋房

[quote]
debbywieland 寫道:
我食恭X堂龜苓膏, 真係係可以去胎毒既!

我囡囡皮膚好好, 非常有效

我生之前都有食呀!生完之後BB好白好靚仔,都係我個FRIEND教架!

侯爵府

我現已30週,想問問去胎毒係咪要每日做,如食西瓜是否每日都要吃?怕唔怕太涼。還有豆腐花和豆漿這兩種可以清胎毒嗎?

首頁

尾頁

跳至