跳至

首頁

尾頁

大宅

hi, 各OCEAN SHORES媽咪,

請問有無幼兒園介紹,我將於10月搬入OS, OS的保護兒

童會是否難入(Waiting list好長?)我小b14個月大,想報幼兒園

又希望可以近近哋,請各位賜教。

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

舊年我問過, 大約要等一年半

大宅

醒目開學勳章

我個BB十四個月大,上一個月去左交表報N1,但佢講到明應該排唔到,但佢會自動幫我排K1,好過無啦~~

複式洋房

我07年9月交申請表 , 到今年6月先話收我個囡

別墅

Hi yukiyck,
你好! 我想請問佢哋N 班讀幾多年o架? 之後是否可以直升K 班呢? 哈哈! 你知唔知你個ID 同我個差一個字咋! Thx!

原文章由 yukiyck 於 08-8-22 14:29 發表
我個BB十四個月大,上一個月去左交表報N1,但佢講到明應該排唔到,但佢會自動幫我排K1,好過無啦~~

民房

HI jlee0930,

請問你囡囡幾月出世? 幾月call 你去interview 呢?

我囡囡07年3月出世, 都算大b. 我08年3月已交表, 唔知有無機呢?

Many thx~

大宅

醒目開學勳章

原文章由 yukiyuk 於 08-8-25 14:49 發表
Hi yukiyck,
你好! 我想請問佢哋N 班讀幾多年o架? 之後是否可以直升K 班呢? 哈哈! 你知唔知你個ID 同我個差一個字咋! Thx!

哈佬...我都爭d睇錯個id name呀..
我無問佢可係唔係直升呀,不過我唸都應該係...可以打電話去問下~~

複式洋房

我想問佢地的幼稚園好嗎? 我打去問佢地,叫我等阿囡一歲就申請,得就讀N1,唔得就排K1。

別墅

請問呢間幼兒園係唔係好好㗎? 定係平or方便呀? 我都係住os, 見好多人都報名!

複式洋房

係lor ... 我都想知...因為我住Le Point,我問過佢地都係叫我1yr先交表

大宅

聽講呢間好好,但真係好多人爭, 另一位0707 BK媽咪經已1歲入表都話話讀N1難,條隊排到第9X個...

我8月尾都有打過去問佢地,但係知道我仔仔一歲+(0707BB),話讀N1差不多唔會成功,要排K1都會有D機會,叫我都要快D入表排(但叫我寫申請N1...咁樣有D怪怪地)。
My lovely boy Andrew was born!
He is a July piggy!

viv-viv = andrew-mama

複式洋房

我囡囡05年12月出世 , 我最初唔知呢間1歲可以交表 , 我到囡囡歲半先交 , 後來到08年1月左右有個interveiw , 我排waiting list 排到90幾 , 以為無機會 , 不過可能到5-6月 , 好多家長會幫小朋友轉讀市區名校 , 所以到6月我先收到通知話有位收我囡囡 .

我諗應該一定有機會收到你囡囡 , 因為佢係一路按個waiting list去收人

原文章由 0703mama 於 08-9-1 17:19 發表
HI jlee0930,

請問你囡囡幾月出世? 幾月call 你去interview 呢?

我囡囡07年3月出世, 都算大b. 我08年3月已交表, 唔知有無機呢?

Many thx~

男爵府

呢間院校好神秘!

數月前想參觀,話要留名~~仲要幾個月後o既星期六!!

星期6好似睇唔到D小朋友係呢度開唔開心,叫我星期6仲唔係叫我索性自己上網睇photo???

首頁

尾頁

跳至