自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

利申:不要問我什麼牌子,純分享

話說我右手痛了幾個月,麻痹到寫唔到字,推拿按摩揼骨脊醫乜都試過,情況越嚟越嚴重,頸同膊頭勁痛。開頭以為自己玩手機玩得多,所以稍為減少用手機一排,但情況依然好嚴重。

個幾星期前無意中買了一個新枕頭,言談間先發現原來用緊嘅枕頭已經用咗5年,原來原本用緊既枕頭老化再加上轉天氣引致縮扁左,攪到個枕頭厚度已經吾合適。

各位如有類似病況不防檢查下個枕頭高度,希望幫到大家

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

水晶宮

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

回覆:din0601 的帖子

請問你本來個枕頭係咩質地?你新果個係乳膠定太空棉?thx

大宅

回覆:boboblublu 的帖子

我本來用緊乳膠枕,個次去買都係無意中試下試下咁,買左,原來新呢個都係乳膠枕。

子爵府

回覆:枕頭既重要性

枕頭真係好重要, 以前咁多年成日頸骨痛,瞓厲頸, 幾靚幾貴嘅枕頭都買過瞓過, 都係三日唔埋兩日就到頸痛同頭痛, 肩周炎 。

直至幾年前, 行過一間買bb枕頭的鋪頭, 買枕頭比亞仔, 老闆娘話我都用得, 佢話我頸骨較短, 頭同背脊好瘦,冇肉,唔可以用厚枕頭, 正常厚度的枕頭都唔得, 只可以用bb枕, 呢幾年我用轉左超薄枕頭, 有時真係係日本城,買個薄薄咕臣, 就瞓成年…… 呢幾年, 條頸已經冇在痛, 肩周炎都無埋……

首頁

尾頁

跳至