美容扮靚

跳至

首頁
12345...27

尾頁

大宅

之前自己有個POST介紹用一束束的植睫毛當假睫毛咁痴,效果自然又平,之後有些靚靚JM買咗後 PM 我話試左自己植,效果全部都話好好,跟住整到我又心郁郁自己走去植

本身化妝痴開睫毛,用普通膠水痴一次性的睫毛係痴係眼線的眼皮位,但植睫毛係用專用膠水痴係自己睫毛上,以為好易,第一次上手真係有少少難度,見相我左眼痴得好好,用咗10分鐘不夠,但右眼呢有D痴左上眼皮位,用咗25分鐘。。。。。不過效果自己都滿意,痴完素顏都好似化咗妝咁,如果平時揍女返學就咁畫下眉已出得街,仲有唔駛畫眼線添

其實可以自己短一條條的睫毛,自然D但會花多些耐性和時間,但自己懶又想快就揀1束束那些,大約一雙眼痴15束已好密。。。。好啱我呢D全職媽媽,無時間去美容院整,慳錢,成本只係125就可以植到2-4次(睫毛2盒 共$25,可植2-4次; 膠水要買靚D不刺眼那些要 100,可用9個月至1年),仲有我見我朋友,植完一條條嗰D甩到一忽忽又要等補植,但自己植就可以隨時補都得,都幾方便。。。。缺點係要自己多練習下

以下係我自己植的ACTION PIC,第一次植也OK,我諗知多幾次會熟D更好D,維持幾耐仲未知,但淘寶賣家話約2星期 。。。。我仲訂埋下睫毛,諗住植埋下睫毛,咁雙眼就會好似太陽花咁 WAKAKA

Pp831    發表於 19-11-23 22:12
jje88    發表於 16-7-20 16:03

男爵府

回覆:宅靚靚:自己植睫毛

我上次就係睇完你介紹,跟你買左睫毛,一共用左3種唔同長度,每隻眼共10束,植左兩日都冇甩冇歪,今日出街只係揸防曬同畫眉,超方便

男爵府

黎多張

大宅

引用:黎多張+ +

原帖由 CannieWP 於 15-12-07 發表
黎多張
好靚呀,好自然,手勢好好,我痴假睫毛OK,但植得麻麻,跪求心得

大宅

引用:我上次就係睇完你介紹,跟你買左睫毛,一共

我上次就係睇完你介紹,跟你買左睫毛,一共用左3種唔同長度,每隻眼共10束,植左兩日都冇甩冇歪,今日出街 ...
Agree 真係防曬同畫眉已好靚,不用化妝

珍珠宮

嘩 好勁 我只係日日痴

男爵府

引用:Quote:原帖由+CannieWP+於+15-12-07+發表黎

原帖由 KayleeZ 於 15-12-07 發表
好靚呀,好自然,手勢好好,我痴假睫毛OK,但植得麻麻,跪求心得

...
心得係買3種唔同長度,我買左9,10同12mm, 眼頭開始排列👉🏻9,10,10,12,12,12,12,12,10,10,共10束,目的係要呈自然扇狀。
由於自家嫁接膠水唔及出面美容公司膠水咁快乾,所以假睫毛落左膠水就要係真睫毛根部慢慢向上拖兩下,等膠水能均衡分散於真睫毛上,唔好只聚於根部,不過地心吸力問題,膠水始終都會向下流,所以不能過多,然後放低假睫毛等膠水微乾不太濕狀態下先真正痴上去。左眼植完一束就做右眼,左右眼交替咁做,等每束睫毛都有足夠時間痴得夠穩先到下一束,咁就冇咁易因為要植第二束而郁到頭先第一束。希望你明白我講咩

Yo818    發表於 16-1-19 17:31

大宅

我心動想要link啊。。

男爵府

整得好靚
可惜我冇對巧手

大宅

引用:Quote:原帖由 KayleeZ 於 15-12-07 發表好

心得係買3種唔同長度,我買左9,10同12mm, 眼頭開始排列👉🏻9,10,10,12,12,12,12,12 ...
你好勁呀,有無link呀

大宅

請問有無link

大宅

回覆:KayleeZ 的帖子

好靚但睇唔明可能因為我未試過植睫毛,有冇果d假既駁睫毛睇下嗎?

大宅

求分享link

男爵府

引用:好靚但睇唔明可能因為我未試過植睫毛,有冇

原帖由 Waiwaibabyo 於 15-12-07 發表
好靚但睇唔明可能因為我未試過植睫毛,有冇果d假既駁睫毛睇下嗎?

...
係咁既樣。
記得由睫毛底下植上。一般痴假睫毛係由真睫毛上方痴,但好易畀人睇到兩層睫毛同感覺好假。
呢種一束束的我建議由真睫毛下方植,因為假睫毛根部會畀真睫毛覆蓋,即使有人居高臨下都不易發現,而且假睫毛可以托起原本下垂既真睫毛,咁樣就算側邊睇都唔會出現兩層睫毛,效果最自然,亦不易畀人發現

男爵府

引用:Quote:原帖由+CannieWP+於+15-12-07+發表心

原帖由 ar_ching05 於 15-12-07 發表
你好勁呀,有無link呀
Link呢樣野你最好問返樓主,因為我都係見佢分享睫毛先發現而家呢隻新款睫毛(我用開舊款唔好用),為免騎劫樓主個post, 都係等樓主回覆好d, 我只係分享小小心得

大宅

回覆:CannieWP 的帖子

明晒,咁樣平時點洗面?

男爵府

引用:明晒,咁樣平時點洗面? +

原帖由 Waiwaibabyo 於 15-12-08 發表
明晒,咁樣平時點洗面?
早晚用棉花濕水抹,但要避開睫毛,落妝改用卸妝水,用棉花棒清潔,因為用油d膠水冇咁襟。
剛剛植完最好盡量6個鐘唔好濕水,所以我通常夜晚植,如果有油性眼霜係眼都會影響膠水耐用度,所以要用卸妝水清潔,再以清水抹乾淨,冇油份先開始,完成後膠水乾透就訓,第二朝可以棉花抹眼周當洗面,到夜晚就算洗頭彈到水都冇問題

大宅

BK Milk勳章

用邊隻膠水 同埋膠水同眼睫毛係邊到買?

大宅

KayleeZ 發表於 15-12-7 13:16
之前自己有個POST介紹用一束束的植睫毛當假睫毛咁痴,效果自然又平,之後有些靚靚JM買咗後 PM 我話試左自己 ...

可否幫我買材料? 我都想試下

大宅

響邊買?

首頁
12345...27

尾頁

跳至