在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

前提: 1) 經濟afford 到.. 老公比既家用唔係忟忟緊...
2) 未做ftm 前都捨得花錢裝身打扮

會唔會覺得成日都係留係屋企,用唔著打扮, 就連行街買下件衫都懶?

珍珠宮

小朋友好細個時候,行唔開就會。
大個了,有自由了,當然唔會啦

mrsmacaroon    發表於 15-12-31 15:42

用戶要求終止服務

回覆:有冇人做左ftm 之後因為覺得冇需要就冇再點打扮

我越來越貪靚。
我雖然不是日日化妝,但我好注意頭髮,日日食黑芝麻,托賴無白髮,剪最易打理又最少女嘅髮型。
啲鞋,衫,上淘寶搵少女款,甜美款。不再去maple, eg fashion, in and out 呢啲買衫。
護膚一定買返shiseido.

milky_peko12    發表於 15-12-10 17:41

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

打扮同做 ftm 冇乜關係... 我有時反而會更注重打扮。

我勁想買衫,有機會行boutique都會睇下,周不時上網睇衫,但幾年來冇一件衫褲係睇得上眼,所以買得好少衫,買埋d 衫唔係自己鍾意既款。 以前返工時已經係咁。

我一向少打扮,但出街點都要整齊。我出街一定要畫眉,d 頭髮太亂我會gel 下先出街。

複式洋房

回覆:kazakaza 的帖子

我照狂買自己喜歡嘅衫,䕶膚品等等,因為我本身貪靚,又覺得湊bb太辛苦,應該買下嘢獎勵下自己嘅

男爵府

引用:打扮同做 ftm 冇乜關係... 我有時反而會更

原帖由 bosch 於 15-12-08 發表
打扮同做 ftm 冇乜關係... 我有時反而會更注重打扮。

我勁想買衫,有機會行boutique都會睇下,周不時上網 ...
我有時覺得,如果唔係成日出街, ftm 斷估唔會日日出入甲廈卦,,少左好多打扮既誘因。唔會同班女同事講扮靚買衫,唔會成日睇到 d 新衫係 櫥窗換來換去,買名貴少少既又會覺得自己有排都未必有機會著。。。 不過我生完一定要迫自己減肥同 keep fit... 冇身材會令自己更加唔想打扮。。

男爵府

回覆:有冇人做左ftm 之後因為覺得冇需要就冇再點打扮?

衫會買,不過通常網上買。
打扮就約左朋友岀街,有宴會就會。平日就好少。連頭髮都淨係可以扎起去。因為阿仔會玩我d頭髮!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:我越來越貪靚。我雖然不是日日化妝,但我好

原帖由 happybebebe 於 15-12-07 發表
我越來越貪靚。
我雖然不是日日化妝,但我好注意頭髮,日日食黑芝麻,托賴無白髮,剪最易打理又最少女嘅髮 ...
同你差唔多。
但我而家一星期平均都有3~4日會化妝,我會趁呀女返左學自己搵節目,離開屋企樓下,去遠d等自己有誘因化妝。因為我驚我一懶開就會懶落去。
我d衫都有d有少女feel,通常都係淘寶, 又平又靚又多款又方便!
我都有驚會唔會俾人感覺扮細個架!但我又諗而家廿幾唔扮靚d,唔著自己想著嘅衫~唔通30幾歲先扮少女咩!

milky_peko12    發表於 15-12-10 17:40

大宅

一開始生完我都會咁唸架,出街都比較求其。後來覺得唔可以俾小朋友影響生活質量,所以基本我要出街都會襯下衫。平時又會研究下最近興點襯衫,所以會買好多衫番去,得閒唸下可以點搭配。所以只要出街我就會著新買既衫或者嘗試新搭配,我老公都話我最近fashion左

大宅

依家細個,又全人奶好困身。睇件衫都冇乜時間!C6都話我冇理自己形象!係咁架啦!大少少,我一定會執翻

男爵府

中哂你𠆤2點
不過個仔快一歲,會開始認真自己打扮

伯爵府

回覆:HoshiSora 的帖子

依家bb細,落街都會打扮下,但係屋企就真係冇時間

珍珠宮

平時唔駛去街,留在家中當然唔會打扮梳洗好就可以

禁止訪問

水晶宮

我會,又唔駛返工,衣著都求其

大宅

如果成日唔出街都會好hea睡衣都唔換
但如果落街(落街買少少野/食野)都會化妝換番正常衫,如果同朋友/老公出街就會打扮!

男爵府

引用:前提: 1) 經濟afford 到.. 老公比既家用唔

原帖由 kazakaza 於 15-12-07 發表
前提: 1) 經濟afford 到.. 老公比既家用唔係忟忟緊...
2) 未做ftm 前都捨得花錢裝身打扮
我未做ftm唔算好打扮,但唔會踢拖短褲落街嗰隻。

而家做ftm都會睇衫,keep住知今年興乜款,但fashion款唔買,買啲簡單大方,平底鞋+2寸以內高跟鞋都keep住著。
總之有街去約左人去都會著返斯文,湊仔返學放學都唔會太求其,因為唔想咁失禮。
化妝最多畫眉同塗base,因為唔識化

大宅

我簡直懶左好多,買左的新衫著一兩次就放埋一邊,日日著果兩三套,兩年幾冇著裙了我老公都話,你好趁後生著下啦

用戶要求終止服務

而家又想上淘寶買裙 。今年買咗好多條

大宅

囡囡歲半前完全無買過衫, 差d連面都無洗,連星期日同老公係屋企附近行街都無化妝,到囡囡 2歲後,1-5照樣c9 look, 每逢星期六,日係屋企附近行街都會化妝扮靚著好d, 唔想自己變黃面婆。本身都係貪靚既人。

首頁

尾頁

跳至