婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

各位, 如題.

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原文章由 Mbaby 於 08-8-20 20:49 發表
各位, 如題.

未結婚時一齊住所有自己衫都分開用洗衣洗,費事第日有說話聽,e+就分開住

男爵府

唔該各位講講,因衰格99好無懶,所以想睇下其他的婆媳是怎樣做的,睇下我自己係唔係好少家.

謝謝!

複式洋房

佢同我o的衫一齊洗, 邊個得閒就邊個開機囉. 不過, 我的內衣習慣自己用手洗.

複式洋房

以前一齊住時,全部衫褲(包括底衫褲)要自己洗,因為佢話我腳頭唔好!!

複式洋房

原文章由 Mbaby 於 08-8-20 21:23 發表
唔該各位講講,因衰格99好無懶,所以想睇下其他的婆媳是怎樣做的,睇下我自己係唔係好少家.

謝謝!

點無賴法?有冇我嗰個咁無賴?

男爵府

其實我的內衣都係自己用手洗的,但99就放入機同c6 的一同洗,我覺得唔衛生所以叫c6同佢講,但講了一樣照做,之后又講,但佢同先生姣辦話: 我洗咗先放入洗衣機洗嫁. 我見到就同c6講点解你阿媽仲係咁? c6同我講番以上說話. 我心諗: 大姐呀! 都洗咗仲洗乜再放入洗衣機洗你d 底底呀! 正賤人! 唔怪得你條佬(佢老公=我62)唔要你啦! :;pppp:

原文章由 flpmichelle 於 08-8-20 22:28 發表
佢同我o的衫一齊洗, 邊個得閒就邊個開機囉. 不過, 我的內衣習慣自己用手洗.

男爵府

不如你和c6儲埋一機,99自己一機,可以嗎?

大宅

我同99,62 & c6d衫都係一齊洗架wor...
而底衫褲呢...就會各自入洗衫袋...
通常都係一機滿左就開機洗...
唔會話專登分開邊個同邊個一機架wor...
大家都覺得冇問題...因為一家人冇咩所謂
但bb d衫就會分開一機黎洗..

大宅

未同居前....有大約半年時間係老公同99住,我一個星期都訓1,2晚嘅,由果時開始99就唔洗幫我老公洗衫,等我過去訓果晚就會洗,順手連埋自己d衫+底衫褲一齊洗,我好懶....連底衫褲都唔會手洗。

結婚後我同老公分開2機,ar女初出世就分3機,ar女大左d就同我一機,e家又係分2機洗。

你99點無賴法~

民房

Me and c6's clothes wash together. I hand wash baby's clothes. My 99 hand wash her own clothes. She doesn't like to use washing machine saying that it wastes water.

民房

Me and c6's clothes are washed together. I hand wash baby's clothes. My 99 hand wash her own clothes. She doesn't like to use washing machine wor.

珍珠宮

我唔係同99住, 不過我贊成內衣褲分開手洗, 其它去街衫一齊洗無所謂啦, 一家人嘛!
好好過每一天......

男爵府

我都想咁,但每次我同c6 d 衫差不多可以開機,佢就攞咗c6 d衫同佢d 衫去洗了

原文章由 maomama 於 08-8-20 23:08 發表
不如你和c6儲埋一機,99自己一機,可以嗎?

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

原文章由 Mbaby 於 08-8-21 12:30 發表
我都想咁,但每次我同c6 d 衫差不多可以開機,佢就攞咗c6 d衫同佢d 衫去洗了

你99係唔想同你洗衫!

大宅

我剛結婚時同99住, 佢屋企冇洗衣機, 自己洗自己d衫褲, c6果d我洗埋, 有時我唔舒服就c6洗, 佢就會同c6講話我懶唔洗衫

別墅

你不如自己洗啦!
好似我就將自己啲under 同返工衫收埋自己洗 (一星期洗一次),其他衫例如睡衣,T-shirt, cheap衫就比6299洗(我啲衫同c6一機,6299自己一機, bb自己一機,我地各自一個洗衫籃). 洗壞咗都唔驚!你知啦啲老人家邊會識分顏色幫你洗啦!

[ 本文章最後由 mckm2007 於 08-8-21 13:37 編輯 ]

大宅

原文章由 catdog123 於 08-8-21 13:11 發表
我剛結婚時同99住, 佢屋企冇洗衣機, 自己洗自己d衫褲, c6果d我洗埋, 有時我唔舒服就c6洗, 佢就會同c6講話我懶唔洗衫

我同老公剛結緍第一個星期,老公有條牛仔褲要手洗,我未起身,老公去洗,99見到後幫老公洗,之後個一年,佢兩隻就四週話俾人聴,我好懶唔洗衫,仲投訴俾我父母聴.我老豆一句俾返佢--兩個都返工,一條牛仔褲唔好一定要邊個洗!

男爵府

未結婚前係c6屋企住,我底衫褲就每晚手洗,我自己+c6 d衫褲就會摺好放係房,等我放假會自己開一機洗!!!
結婚後無同6299一齊,底衫褲仍然每晚手洗,呀女自己衫開一機,我同c6衫開一機,牛仔褲又開一機!!!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

同老公,6299果d一齊洗.....62有時又用手洗....
亞女自己一機....狗仔一機..

首頁

尾頁

跳至