自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

毓民好野,民建聯最無恥!

無恥!無恥!無恥!:;pppp:

大宅

I'm not politician. I am not HK citizen. I have no right to vote. I do not know hk politic too.

But based on the youtube, if I am given the chance to vote, I will not vote for number 8, 毓民.

He is not a democratic person, out of 4 minutes including Q and A, he talked most of the time. He asked and not really looking for answers. He just wanted to tell the public his points not to seek solution. Secondly, he threaten the lady who should answer. Telling her that if she is not a woman, he will bean her up. That is trying to use power to abuse the weaker, if he has military power, I guess many will die. He does not allow opposition party to comment and instead he suggested answers in favour of himself or his party, I do not know if he is alone or having a party to support.

The lady on the other hand is not a challenge too. They should send a man to 'fight' this sexism man. I do not see how he can stand up for the poor by pressing on other's parties fault and dual citizenship. He sounds very lowly educated, low EQ and very sexism to me. I think there is one political called LongHair. This man remind me of LongHair.

Sorry if I sound harsh but I can not comprehend the reason for supporting him. Can someone explain? Thanks

禁止訪問

禁止訪問

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 goat 於 08-8-22 18:00 發表

原來係咁, thanks
咁同毛小姐係rthk 論壇反應一樣(開一頭一口咬定, 後來被踼爆左就"ee哦哦"講俄文)

agree!!假到爆.

等待驗證會員

原文章由 carmenbbb 於 08-8-22 13:08 發表
投社民連
=====================
香港島選區 -> 4號 曾健成
九龍西選區 -> 8號 黃毓民
九龍東選區 -> 2號 陶君行
新界西選區 -> 7號 陳偉業
新界東選區 -> 5號 梁國雄

毓民不愧為市民喉舌,我地一定要送毓民入局!
...

新界東選區 5號 梁國雄 你都叫投, 你唔係搵我們班香港人來玩呀????佢擾亂社會,係立法局成日唔守法,浪費我們立稅人的錢,佢做個些什麼有利香港社會的事,整衰香港佢就有份????????而另外曾健成同黃毓民攪亂同吵架就最叻??????

大宅

我港島區,我唔會選阿牛,唔會選民X聯,民X黨亦揀唔落手,唯有投一票公民黨。

珍珠宮

原文章由 Wkit 於 08-8-23 13:49 發表
我港島區,我唔會選阿牛,唔會選民X聯,民X黨亦揀唔落手,唯有投一票公民黨。

如果你有睇rthk 九龍西論壇, 我諗你連公民黨都唔想投
ps 我係九龍西, 而家都唔知投邊個好

侯爵府

我係新界東... 民建聯同民主黨都唔會投...

獨立後選人都怕佢入到立法會唔夠牙力... 再有大志再有抱負都無用...

我都係打算投比公民黨咋...

你咁講... 咁我又15/16....

原文章由 goat 於 08-8-23 13:54 發表

如果你有睇rthk 九龍西論壇, 我諗你連公民黨都唔想投
ps 我係九龍西, 而家都唔知投邊個好

大宅

睇完...我更加唔敢投...
比稅佢地鬧交....離場.....
Daniel Cheng is my lovely boy.11/9/2005 is his brithdayWelcome to Daniel Cheng

男爵府

唔好意思,我想問今次選舉,係唔係所有選民都可以去投票㗎?因為之前既選舉前夕,都會寄信嚟通知投票地點、時間,今次乜都冇,咁係唔係代表我哋冇資格去投票㗎?

珍珠宮

原文章由 RonicaKwok 於 08-8-23 13:58 發表
我係新界東... 民建聯同民主黨都唔會投...

獨立後選人都怕佢入到立法會唔夠牙力... 再有大志再有抱負都無用...

我都係打算投比公民黨咋...

你咁講... 咁我又15/16....

...

我都係擔心呢樣野....其實部份獨立候選人(單從rthk、now論壇所見)都唔太差架。

[ 本文章最後由 goat 於 08-8-23 14:31 編輯 ]

伯爵府

畀面勳章

原文章由 澍媽 於 08-8-23 00:24 發表

講得好,唔支持 民主黨,或公文黨,
支持正義的毓民!!

我係九龍西, 我兩公婆一定選毓民!

如果大家覺得社民連係攪事, 成日搵交嘈, 成日反對呢樣反對果樣, 唔種意佢地既方法, 反而我想講下真心說話...

政府就係見我地香港人選出黎既代表, 一係唔夠牙力, 一係就保皇, 因此呢個垃圾政府就可以胡作非為, 副局長??? 通脹???? 佢地做左d乜???? 我地小市民只可以逆來順受, 點解會咁?

如果冇一個人同我地係立法會出聲(或者消極d唸, 同我發爛渣), 唔比佢地繼續有恃無恐, 咁我地日子都可能會好過d....

香港再係咁落去, 而家係中產既, 遲d變無產, 再遲d變x家產..... 醒啦香港人....

毓民有一樣野講得好o岩, 長毛會為最低工資上訴, 申請司法覆核, 攪到而家欠政府一百四十幾萬。如果佢唔係真心為低下層市民出力, 做呢咁既野做乜? 換轉其他黨既人呢? 又做左d乜?

仲有"公民抗命"呢樣野, 大家又知唔知係咩呢? 唔好下下都話人地做法有問題.....

http://www.edu-kingdom.com/?10928
教育王國個人空間

別墅

好坦白,我都幾佩服毓民,我相信佢入立法局的機會很高。

伯爵府

毓民, 係鬧得好

大宅

問長毛做過d乜? 咁我又想問阿范太、曾校長、田少又幫我做過我乜嘢呢? 我識得有個朋友俾無良老細拖欠工資,求助於長毛,終於幫佢全數追回,所以有好多嘢係做咗冇人知嘅

伯爵府

畀面勳章

原文章由 Leomummy 於 08-8-23 14:24 發表
唔好意思,我想問今次選舉,係唔係所有選民都可以去投票㗎?因為之前既選舉前夕,都會寄信嚟通知投票地點、時間,今次乜都冇,咁係唔係代表我哋冇資格去投票㗎? ...

你應該打去選舉事務處, 睇下你份野寄左比你未。因為我都已經收到了!
呢次係全香港有登記成為選民既市民都可以投架!
http://www.edu-kingdom.com/?10928
教育王國個人空間

伯爵府

畀面勳章

原文章由 bktcc 於 08-8-23 15:37 發表
勁插老千石

9BNOeW37fDU

老千石真係好抵插...唉...都唔知佢呢8年做左乜野....自從佢可以羅返回鄉証返去探媽媽之後, 佢就再冇咩表現.....

對佢好失望.......

去睇首映呀, 睇大戲呀就去....論壇又唔去....攪乜鬼....mouth:
教育王國個人空間

伯爵府

畀面勳章

原文章由 agustus 於 08-8-23 12:22 發表
I'm not politician. I am not HK citizen. I have no right to vote. I do not know hk politic too.

But based on the youtube, if I am given the chance to vote, I will not vote for number 8, 毓民.

He ...

你話毓民low education....你可真大錯特錯....佢之前係大學教授黎架!!!! 只係佢把聲比你唔係咁既感覺....
毓民只係以其人之道還其人之身, 如果民建聯唔係唔比4號回應, 毓民都唔會用同樣方法話佢.....

佢絕對有人support....如果有機會, 可以問下香港既的士司機大佬, 佢地好多都好鐘意毓民, 佢以前係節目, 都成日為佢地"出口氣!"
教育王國個人空間

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我就新界西,我好d,一定係投梁耀忠,坦白講,我唔係打工仔,但我鍾意佢份人真係默默幫打工仔,起碼係實幹派,個d人講到天花龍鳳我都唔會信,太假啦.

九龍西真係好激烈,但如要投比公民黨既,我都寧願比毓民,佢係火爆,但有point的.佢比較真.我惟一希望佢認真睇清楚外傭並唔係弱勢社群,唔好用佢一片心去幫錯左人啫.

公民黨個位毛ee,真係唔好玩啦,投白票都唔比佢呀,假到爆.mouth:

首頁
12345...7

尾頁

跳至