自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

可能係風眼經過

原文章由 sunnybon 於 08-8-22 14:47 發表
九龍灣真係有陽光和大風, 好奇怪.

大宅

好媽媽勳章

我又報告下先,我住天水圍,對住深圳灣大橋,而家基本上我由窗口望向條大橋,係望唔到架,因為好大雨,風就更加唔使講,完全唔敢開窗,我十一點幾既時候開過一次,只係開左少少,唔使1分鐘,已經被風扯開左,到十二點幾我老公買完野返黎,要我開門,本來我抱住個仔訓走去開門,但係單手完全開唔到,用雙手都唔得,最後我要放低個仔,搵隻腳橕住牆邊再用雙手扯先開到門!
歡迎大家參觀"李家的牧場物語"李家牧場,有隻好勤力賺錢既大老鼠,一隻兇惡既大白兔,一隻成日俾大白兔鬧既馬女,一隻入左金霸王電芯既雞女,而家多左隻豬仔添呀∼

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

美孚 --- 有雨不過沒有大風, 真的不像有風球.
<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

公爵府

好媽媽勳章

因為風眼經過
原文章由 sunnybon 於 08-8-22 14:47 發表

別墅

大角嘴唔係好大風細雨,個天色好灰,仍可看到D中上環,不過山頂消失左

男爵府

屯門區 冇乜雨 又冇乜風
基本上都唔似打風

子爵府

天水圍嘉湖 :

落先落完街上樓 , 成條街既垃圾桶full 晒 , 全部都係遮 , 天空上面有垃圾袋 , 報紙 , 不知明既物體飛嚟飛去 , 街上面既車買少見少 , 銀座百佳勁多人 , 但頭先聽職員講 , 4點鐘會閂門 ! 街上面d風時大時細 , 細既時間連雨粉都冇咩 , 大既時間 , 遮都拎唔倒 ! 但好奇怪 , 銀座戲院重好多人睇戲 !
朱家有個小豬B,人人叫佢做家熹!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

西灣河:尚算平靜,有少少風,無雨。
唔係條街好似死城咁,都唔覺得係9號風球啊

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

大圍而家天色好暗,冇乜雨冇乜風,望出去樹唔郁好平靜,中午時反而勁大風大雨

珍珠宮

好媽媽勳章

西貢,開始落大雨,風開始大番d~

17:10PM
又靜番落黎,無風無雨.........但個天愈來愈暗................
天文台話風眼係西貢,應該到了

[ 本文章最後由 susi1024169 於 08-8-22 17:12 編輯 ]

複式洋房

TKO 好靜喎
公義使邦國高舉(箴14:31)

伯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

青衣區 : 今朝 8 號西北個陣 , 好似打到黎咁 , bing bing bang bang , 反而改 9 號後 ,風雨都細左 , 而家仲無風無雨添

比上不足 ,比下有餘           願我們身體健康 ,闔家平安

大宅

原文章由 agnesb2008 於 08-8-22 13:47 發表

大風到連抽氣扇個蓋都吹走埋呀

haha.....我屋企都係呀

伯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

青衣區 : 而家望出窗口 , 好多蜻蜓 , 個天有兩層雲 , 上層好大範圍 , 灰灰黑黑咁 , 好似係度盤旋咁 ,下層白白地, 好恐怖, 我同老公講 "好有明日之後既 feel " ,

比上不足 ,比下有餘           願我們身體健康 ,闔家平安

大宅

回覆 #21 MuiTse 的文章

中環扶手電梯沒開,行落結志街街市買餸又沒得買,行番上去氣都喘!

男爵府

好媽媽勳章

天水圍都係

原文章由 haileymama 於 08-8-22 16:07 發表
西灣河:尚算平靜,有少少風,無雨。
唔係條街好似死城咁,都唔覺得係9號風球啊

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 jannlly 於 08-8-22 15:35 發表
因為風眼經過
唔通風眼都經過港島南???我今朝都見到陽光 gar ....

路遙知馬力,日久見人心!

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 小巫女女 於 08-8-22 15:24 發表
我又報告下先,我住天水圍,對住深圳灣大橋,而家基本上我由窗口望向條大橋,係望唔到架,因為好大雨,風就更加唔使講,完全唔敢開窗,我十一點幾既時候開過一次,只係開左少少,唔使1分鐘,已經被風扯開左,到十二點幾我老公買完野返黎,要我開門,本來我抱住個仔訓走去開門,但係單手完全開唔到,用雙手都唔得,最後我要放低個仔,搵隻腳橕住牆邊再用雙手扯先開到門!
路遙知馬力,日久見人心!

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

而家我屋企呢邊都平靜左丫...........
冇頭先咁大風,咁大聲.........

首頁

尾頁

跳至