自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

我聽過的是係把 科學家 改成董建華
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

大宅

伯爵府

畀面勳章

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

我唔識笑

大宅

一陣講比呀仔聽

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 shamapple 於 08-8-22 22:00 發表
係悶爆奧運節目當中.....

多謝你為我解悶!
Right
路遙知馬力,日久見人心!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

聽過啦:;pppp: :;pppp:

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

成龍,布殊,董建華,小女孩,老伯一齊撘飛機...(超搞笑)

有一日, 成龍, 布殊, 董建華, 小女孩和老伯五人在搭飛機

可是飛機因機件故障要失事了

更不幸的是機上只有四個降落傘............. 這時五人商量後決定

每人說出自己的價值去分配降落傘. 首先, 成龍說 :[我是超級影星帶給世界娛樂, 世人需要我]

其他人同意, 成龍立刻拿了降落傘跳出飛機

布殊說 :[我是美國總統, 世界第一強國, 世人需要我], 其他人同意 布殊立刻拿了降落傘跳出飛機.

董建華說:[我是香港特首.雖然做得不太出色, 但香港人需要我],其他人同意

董建華立刻拿了降落傘跳出飛機. 現在只剩下一個降落傘

但還有老伯和小女孩 ...... 老伯對小女孩說: [小妹妹, 老伯已經活夠了你就拿走那個降落傘逃生吧]

小女孩卻氣定神閒地說:[老伯,不用擔心呀我們兩個可以一起逃生啊!] 老伯奇怪問道:[為什麼?]

小女孩說:[董建華佢.............

拿錯了我的書包...當降落傘啊]
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

大宅

原文章由 sonic04 於 08-8-23 13:59 發表

有一日, 成龍, 布殊, 董建華, 小女孩和老伯五人在搭飛機

可是飛機因機件故障要失事了 ...

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 sonic04 於 08-8-23 13:59 發表

好在呢個笑話O者
咁講搞笑好多
起碼~我明

伯爵府

d個好笑d

大宅

笑c我la~~~

首頁

尾頁

跳至