自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 cheung2000 的帖子

我仲沒plan啊,而家search緊邊間好d。你又打算日歸?點解唔住翻晚?

子爵府

引用:Quote:Taitaimui+發表於+15-12-11+09:01+上

原帖由 Jomancc 於 15-12-11 發表
緊係2人價錢啦 我上jalan訂 去到先比錢

男爵府

舊年6月我同老公去呢間: http://www.hyoe.co.jp/
真心不錯, 我們揀在hotel 食breakfast and dinner buffet, 好味, 每人都只係大約HK$1200左右, 房間超大, 又可有不同溫泉泡, 好正, 好籍得好架.

珍珠宮

2024年龍年勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

Jomancc 發表於 15-12-11 09:07
你之前幾月份去?兵衛向陽閣我好早就睇,不過基本都要3k起跳,聽你講完我又去穩,又有d 2千幾嘅plan,等6月 ...

上年一月去架,佢最平D房二千幾到,你到時留意下個時dinner buffet有黑毛和牛任食

水晶宮

Jomancc 發表於 15-12-10 23:37
之前同同事同時book左hke去旅遊,我6月去大阪佢2月去東京,大家筆直都有限,又係2公婆去,book嘅都係商務酒 ...

其實我覺得根本唔駛討論...AFFORD到唔到嘅問題之嘛 !!

正如買條牛仔褲...佰幾蚊又有, 幾仟蚊亦有...最緊要自己感覺良好啦 !!!

BTW...我會揀靚酒店的 !!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

箱根温泉去過2次.

要小心玩過龍,因為佢附近的景太靚.

我地一行人,唸住還掂都搭JR線去到箱根,就周圍行

好彩,我地趕到最後一班車. (仲要係路人甲同我地講)

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

住貴定平

好個人的

有人想浸温泉,都RELAX D,會揀住一泊二食

有人鐘意SHOPPING, 係酒店的時間基本係FOR SLEEPING.咁就不用住貴酒店

侯爵府

同家人去會揀房大啲同質素高啲嘅酒店,否則佢哋下次唔會願意跟我去, C6嘅心態係去享受,要包埋早餐嘅酒店,食完要再訓多陣,到十一二點先肯出門,所以一間舒適嘅酒店對佢黎講好重要!溫泉酒店就要揀食材質素高嘅,否則佢會彈三彈四,!自己一個旅行就簡單好多,一個床位其實我都ok, 不過怕鼻鼾聲嘈到人,最後book 咗交通極方便嘅商務酒店單人房,包早餐都係四百幾!

用戶要求終止服務

回覆:去日本旅游係咪一定要住靚酒店?

我book hostel,有d HKD100+左右一晚

珍珠宮

Jomancc 發表於 15-12-11 09:21
回覆 cheung2000 的帖子

我仲沒plan啊,而家search緊邊間好d。你又打算日歸?點解唔住翻晚? ...
我用japanican同jalan睇有馬同京都都好貴,白浜最平但時間唔夠又要買pass,所以朋友叫我日歸算

男爵府

引用:舊年6月我同老公去呢間:++http://www.hyoe.

原帖由 cskclare 於 15-12-11 發表
舊年6月我同老公去呢間: http://www.hyoe.co.jp/
真心不錯, 我們揀在hotel 食breakfast and dinner buffet, ...
BK好多人推薦你個價錢真係好平,如果我book度呢個價就唔洗考慮咁多,我官網睇平平地都要近50000yen如果沒其他選擇我等佢出價錢就book呢間

男爵府

商務酒店ok , 但去溫泉區我就會住一晚

琥珀宮

畀面勳章

我通常住市區就住平酒店,但如果浸溫泉會book 好少少既,一泊兩食其實計番唔算貴,所以每次行程都會住平又住貴既,去得旅行又唔駛太慳,如果諗住慳到儘的確係唔去最慳囉

伯爵府

引用:住貴定平好個人的有人想浸温泉,都RELAX+D,

原帖由 奇異果小邱 於 15-12-11 發表
住貴定平

好個人的
我係shopping好勁 新加坡都放滿一張床
其實shopping先要住好 咁鬼攰返去地方唔好會好辛苦
我永遠9am-11pm out都五星級
酒店早餐可以話係旅行最rejuvenate 既一環
多出時間又可以gym or spa下 如果冇得享受 去旅行咪仲辛苦過係香港

伯爵府

2023年兔年勳章

我去日本只為浸溫泉, 所以好喜歡住溫泉旅館.....來緊聖誕會去12日, 住11晚.....
其中9晚住9間唔同既溫泉旅館(因為年尾同新年係日本超旺季, 所以每晚平均都要13k-20kyen), 最尾住市區平商務酒店.....淨係酒店錢, 都要每人13萬幾yen了.....
不過學大家話齋....各人喜好喇.......

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

其實人人有唔同要求, 無得比較
旁人既說話可以唔洗理

我自己會book 好d既酒店
去旅行都係想享受下

大宅

我有朋友話要去日本住一日五千既溫泉酒店, 佔左佢人工三分之一....我覺得要量力而為

子爵府

我兩公婆唔鐘意浸温泉,我住話箱根一泊二食,4000蚊晚,係好食,但我地唔享受囉!我鐘意行街食野影相睇風景,呢啲真係睇鐘意咩,我都唔鐘意搬酒店嘅人!

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

我今年八月去大阪,平貴都住過,白濱一泊二食近二千蚊一位,海景房,神戶大倉又係海景房就一千有找,和歌山住民宿榻榻米,大眾浴場二百幾蚊位又住過,大阪千五蚊一間房都試過,最緊要係睇餸食飯,乾淨企理開心就得

I 大蚊豬   

男爵府

引用:+本帖最後由+bonbonyy+於+15-12-11+14:29+

原帖由 bonbonyy 於 15-12-11 發表

我去日本只為浸溫泉, 所以好喜歡住溫泉旅館.....來緊聖誕 ...
你真係好鍾意溫泉喔,不過呢D都好個人,有人去日本鍾意濕平/吃野/溫泉/滑雪,都係睇自己

首頁

尾頁

跳至