自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

環保接龍勳章

請各位評評理 !
我的blog內的東西 , 有人說我是抄人的 !? 我很莫明奇妙 ?
我做皂是自家用 , 但因為有D媽媽問我賣唔賣 , 所以我便回覆她們 , : 「各位朋友 ... ... 因為哇自覺是新手 , 所以不敢把皂賣給你們 , 但如果大家真是有興趣的話 , 哇可以切小塊( 約30g )給各下試用的 ! 雖然哇的皂pH值已是7-8 , 而且本人和家人也一直在洗用了 」從來沒收過1毛 , 想同多D人分享嘢 , o甘都有錯 ?
有位2媽媽 叫我教她做 , 我也坦言 , : 「在製皂時會有少少味 , 對大肚婆唔好的 , 但妳坐完月再大家一起研究 !」我立日給她們做皂的資料和採料的網址 , 如果我想在BK做生意的話 , 我為甚麼仲要sent o甘多資料呀 ?
口口聲聲話我抄人 ! 抄誰呀 ? D相都有得抄 ? 妳自已都講啦 ! 打皂唔係好難o架咋 ! 我知妳係超高手 , o甘叻攞D成品派俾大家用囉 ! 唔係淨係得妳一個識做皂o架 !

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1672729&extra=page%3D1

我個blog :
http://hk.myblog.yahoo.com/imhahaa/article?mid=482

大宅

學名都打錯仲話自己係高手
油又唔係冷壓有幾高營養呀~~
你知唔知製油要幾多度呀~~
呀高手你去買油的地方咪又係分裝貨
仲有唔該COPY人地D野,自己睇下有無錯
Lye<-----你知唔知係咩呀~~
唔好去人地個道睇咗當自己先得家
自己未生過用薑皂緊無事la~~
你有無試ph呀~~
人奶媽唔用得啵
打皂有幾難呀~~

[ 本文章最後由 wendycheuk 於 08-8-24 23:33 編輯 ]

大宅

仲有唔知係邊個話
學識做皂
頂死火石呢??

若要人不知
咪當人白痴

大宅

e位小姐 :
1. 請問我何時有說過自已係高手呢 ?<-------你係自己個blog
2. 我全部所識的 也是在書本所學的 !<-------係咪真??咁點解去問人要form呀~~仲要人地唔比你講粗口呀~~
3. 如果妳o甘唔滿意我的東西 , 妳為甚麼仲要來我的blog呢 ?<<-----睇下1個6月尾唔識打皂要講粗口8月就有皂賣,做d咪野la
你唔鍾意人地睇你個blog咪鎖咗佢la,我明人唔怕黑唔學人地

4. 我自已本身用的材料是喜歡去大行買 , 唔喜歡去小舖仔 , 難道o甘都有問題 ? 可能妳買o個D係cheap油 , 所以咪冇乜營養o掛 !? <-----永興就係大行,你唔去獅球x到賣,你自己唔係唔記得自己打過咩呀??
ar仲有基底油同食油都唔識分
5. 妳話我抄人Do野 ?! 難道用真金白銀買D手工皂書回來自學 , 學識後同其他人分享又唔得呀 ? 我抄誰呀 ? 妳呀 ?<------你自己copy自己知la
6. 唔該 ~ 妳邊隻眼、耳看到或聽到我有收過人錢呀 ? 我D皂全部是送贈 , 免費試用o架 !!!<-----試用就唔收郵費la
7. 妳識我的嗎 ? 識埋我的家人朋友嗎 ? 妳見過我呀 ? 又知我未生過 ? 我已經在我自已個blog打得很清楚 , 妳唔好睇D又唔睇D啦 !

妳係唔係被我踢爆了 , 現在來搞事呀 ? 我又唔係好似妳o甘 , 屋企等錢開飯 所以要賣流嘢 ! 妳搞唔到我o架喎 ! :;pppp: <----等$$開飯好似係你啵,ar唔係係等$$開舖

最後... ... 我知妳好叻 ! 係高高手 , 但係唔代表人哋也識就係代表抄翻來 , 或者一定係渣嘢 ! 難道 ... 我家今晚煮蒸肉飯、炒菜芯、雞翼 , 我又係抄人哋D食譜咩 ?<------copycat高d
仲有我問d野你無覆我啵

唔該覆我la

複式洋房

oh ! no

首頁

尾頁

跳至