想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我在上年12月小產過,而今年5月又再小產而且2次都係到5-6week自然流產(但我已生過第一胎)
我宜家已經過咗3次cycle(而且呢3個月keep住食中藥調理身體)好想再試,但好驚又會出現 .

大宅

我覺得你唔好咁急住,最好等六至八個月左右先好再生!話晒你都小產咗兩次,最好調理好身體先!之前我睇過啲育嬰雜誌,有一個媽媽都好似你咁,小產咗兩次,佢都係keep住食中藥嚟調理身體,等咗八個月之後,佢再次有咗,而今次佢就得咗,生咗個肥肥白白o既bb!所以你都係唔好咁急住!等身體再好啲先再諗生bb啲嘢!

複式洋房

wasabi,

其實唔好太擔心就得架啦!我同你一樣小產左兩次,第一次響2005年7月,跟住2006年2月又一次,之後朋友介紹我睇中醫條理身體,中醫叫我食半年中藥就一定OK,我就真係聽佢話食左差唔多半年,響2006年8月有左阿B,有左之後中醫叫我Keep 住食中藥,佢話個胎會健康D聰明D,咁我又Keep 住食到個胎5、6個月左右,而家我個BB巳經 15個月啦,佢身體都唔錯,只係小病過一次。所以你唔好太心急,慢慢調理好身體,一定得架!

大宅

大廚勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章

我想問下睇中醫一般會食D咩中藥架? 一般食百鳳丸或天喜丸得唔得

大宅

你地係唔係食中藥粉架?

複式洋房

我都係等多三個月先啦
卡樂B薯片
我係食中藥粉,每日一包(分2次食)早晚一次

大宅

原文章由 wasabi 於 08-8-25 00:38 發表
我在上年12月小產過,而今年5月又再小產而且2次都係到5-6week自然流產(但我已生過第一胎)
我宜家已經過咗3次cycle(而且呢3個月keep住食中藥調理身體)好想再試,但好驚又會出現 . ...

我好明白, 我自己都係小產2次, 第2次後我足足等了1年才敢再試, 真係好需要勇氣~~驚係好正常,

大宅

原文章由 wasabi 於 08-8-25 17:40 發表
我都係等多三個月先啦
卡樂B薯片
我係食中藥粉,每日一包(分2次食)早晚一次

我都係食中藥粉, 我今年4月小產自然流出後, 7月再生子宮內膜息肉, 需要割及括宮, 雖然有睇中醫調理, 但進展都唔係太理想, 我連m都未有呀..好煩

大宅

咁你最緊要自己覺得身體ok未, 重要睇下年齡, 如果年紀唔大更加唔使心急啦

大宅

原文章由 卡樂B薯片 於 08-8-26 09:10 發表

我都係食中藥粉, 我今年4月小產自然流出後, 7月再生子宮內膜息肉, 需要割及括宮, 雖然有睇中醫調理, 但進展都唔係太理想, 我連m都未有呀..好煩

我同你一樣刮宮後重未有 m, 我重早過你做手術, 而家試緊中醫&食維他命, 希望身體快d好d, ec 話我身體唔好所以咁耐都未黎, 以前衰死都唔聽屋企人講, 唔肯食維他命 & 只睇了3星期中醫, 諗住想自然 d等佢自己來 m

男爵府

masamara
請問你睇的中醫在哪區及電話?

男爵府

唔好想咁多, 放鬆d, 你既情緒會影响架..... 萬事小心.... 祝好運!

原文章由 wasabi 於 08-8-25 00:38 發表
我宜家已經過咗3次cycle(而且呢3個月keep住食中藥調理身體)好想再試,但好驚又會出現 . ...

首頁

尾頁

跳至