親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

之前去新加坡冇去到legoland,想去一次,想知馬來西亞還有其他地方岩小朋友玩嗎?

另外,網上見到有人說馬來西亞:

治安差、空氣差、衛生差、仲有排華,
其實是否不適合和小朋友去旅行呢?

侯爵府

引用:之前去新加坡冇去到legoland,想去一次,想

原帖由 jonathanchans 於 15-12-15 發表
之前去新加坡冇去到legoland,想去一次,想知馬來西亞還有其他地方岩小朋友玩嗎?

另外,網上見到有人說馬 ...
如果係新山附近就仲有angry bird park同little big club,要視乎小朋友幾大,我仲book埋車去睇瑩火蟲

大宅

ming1020 發表於 15-12-15 22:23
如果係新山附近就仲有angry bird park同little big club,要視乎小朋友幾大,我仲book埋車去睇瑩火蟲

...
仲book埋車去睇瑩火蟲 --> 請問可否分享資料?謝謝

大宅

回覆:jonathanchans 的帖子

我地去五日, 第一日hea 去aeon shopping mall, 好大, 咩都有得買同食。legoland hotel 去只是10分鐘。
第二, 三日legoland water park 同theme park。同legoland 酒店買, 兩天票一天價錢, 任出入。
第四日好忙, 早上去johor outlet, 不算平, 又細, 其實可以不去.....。之後去鱷魚場, 成千條鱷魚, 好大都好大好大條, 成佰歲。之後去鴕鳥場, 又係好多好多鴕鳥, d 蛋成個小朋友頭咁大, 有隻鴕鳥會係你身邊行来行去。小朋友睇動物時真係好興奮。
之後去食海鮮, 新山真係平食過新加坡好多。夜晚撘船仔去睇螢火蟲。真係好多, 好似聖誕樹d燈仔咁靚。
第五日八點機, 所以仲可以去little big club 同kitty land。

大宅

回覆:jonathanchans 的帖子

治安又不覺差, 出入撘的士, 去動物園果日全日包車; 空氣幾好喎; 衛生都唔差, d 商場legoland, 餐廳厠所乾淨過香港, 真係意料之外;仲有排華: 可能因為我地遊客, d人好nice 呀。

大宅

引用:我地去五日,+第一日hea+去aeon+shopping+ma

原帖由 littlerachel725 於 15-12-27 發表
我地去五日, 第一日hea 去aeon shopping mall, 好大, 咩都有得買同食。legoland hotel 去只是10分鐘。
第二 ...
請問aeon shopping mall由legoland 座的士去易嗎?幾點関門?

url] [/url]

大宅

回覆:nana11423 的帖子

易, legoland hotel to aeon mall: 30蚊左右馬幣的士費。我地九點半走都仲有好多人。

大宅

回覆:littlerachel725 的帖子

請問aeon shopping mail 有咩睇架,有無餐廳推介呀?

大宅

回覆:zchu 的帖子

三層大商場, 好似又一城咁size但是經濟版, 的士落車, 一入商場是aeon超市及aeon food court。上一層, 已有好多食市同商店, 我食果泰菜就唔得嗱! 但我見stonegrill 及日式火鍋好似幾好。可能malaysia宗教唔食豬, 周圍都係食雞, 食雞, 食雞:-((

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

littlerachel725 發表於 15-12-27 12:41
第二 ...
請問睇螢火蟲遠唔遠?要包車嗎?坐的士幾耐?

大宅

回覆:prettimami 的帖子

如酒店去好耐, 應至少一個鐘, 是在新山最左邊海邊, 幾偏避, 幾多冇街燈的路就算你有的士去, 回程也揾唔到的士返酒店。

大宅

引用:我地去五日, 第一日hea 去aeon shopping ma

原帖由 littlerachel725 於 15-12-27 發表
第二 ...
邊度買legoland票咁抵??

大宅

回覆:hfr 的帖子

我係酒店買。 一天價錢, 兩天任入。

珍珠宮

hfr 發表於 16-1-4 08:20
邊度買legoland票咁抵??

我都想知

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

littlerachel725 發表於 16-1-4 10:03
我係酒店買。 一天價錢, 兩天任入。
可以一日去晒兩個地方嗎? 定係一定要分開兩日用呢?

大宅

回覆:natalielee 的帖子

可以一日去晒兩個地方, 任意出入。

伯爵府

好媽媽勳章

引用:如酒店去好耐, 應至少一個鐘, 是在新山最左

原帖由 littlerachel725 於 16-01-03 發表
如酒店去好耐, 應至少一個鐘, 是在新山最左邊海邊, 幾偏避, 幾多冇街燈的路就算你有的士去, 回程也揾唔到的 ...
請問你如何訂車去看螢火蟲?

大宅

回覆:olimo 的帖子

都係呢度JM介紹, search OKGOJB, 佢有blog

大宅

回覆:馬來西亞除legoland還有岩小朋友的地嗎?

請問angry bird值得去嗎?

大宅

引用:我地去五日,+第一日hea+去aeon+shopping+ma

第二 ...
請問去鴕鳥園遠嗎?我2日一夜响legoland 諗住1日去theme park 同1日waterpark, waterpark 之後想去kitty town 但見你話鴕鳥園又好吸引唔知唔去kitty 去唔去到鴕鳥園?女2歲應該去kitty 好定去鴕鳥園好?

首頁

尾頁

跳至