在職全職

跳至

首頁
12345...8

尾頁

伯爵府

身邊既人好似個個都幾皮一個月,自己做了大大話話10年,仲係得3萬幾.黎緊應該都唔會有得點加人工.已經30歲人,可能一路都係咁上下....又要養仔女,有時感覺好似好灰.

大宅

3萬幾算唔錯喇, 有D人做10幾年都係萬幾
睇個人要求者
有時搵多左, 少左時間, 條數都係度

小小蕃茄    發表於 16-5-5 17:13
ecling    發表於 16-5-5 17:06
gward    發表於 16-3-12 08:07
nsmwro    發表於 16-3-8 14:58
cheungmama_ada    發表於 16-3-7 18:16
mint2014    發表於 16-1-29 16:17
kishibabe    發表於 15-12-24 13:56
Michellesze    發表於 15-12-21 13:06
good_pig    發表於 15-12-19 00:00
yickly    發表於 15-12-18 15:08
fmusic    發表於 15-12-18 10:56
natjosejim    發表於 15-12-16 11:19
wcpcelia    發表於 15-12-15 15:58

伯爵府

回覆:做了10年,都係得3萬幾人工.

如果三萬幾蚊人工滿足唔到你,其實你唔應該睇幾錢人工,而係睇現在嘅工作對你嘅事業有無發展。

crazycarrot    發表於 16-1-5 00:14

子爵府

30歲人,已婚有細路,搵三萬幾嫌少!
曬post?

siupo79    發表於 16-1-19 18:09
chiuchingm    發表於 15-12-15 16:47

翡翠宮

3萬幾已經算唔錯,人比人比死人

jpangel    發表於 16-1-1 19:48
natjosejim    發表於 15-12-16 11:20
wcpcelia    發表於 15-12-15 16:03

珍珠宮

3萬幾已經算唔錯

珍珠宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章

已算好多了...... 我都做左10年多, 人工都仲係

侯爵府

畀面勳章

你同你比較嘅人工作能力,學歷,經驗係咪差唔多?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我就黎退休都無你咁多呀!!!!!
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

大宅

ivycwl 發表於 15-12-15 12:15
身邊既人好似個個都幾皮一個月,自己做了大大話話10年,仲係得3萬幾.黎緊應該都唔會有得點加人工.已經30歲人, ...
如果你係醫生, 律師, 教授之類, 咁就真係少左啲...

男爵府

如非專業人仕, 三萬人工係香港唔算少, 你要人比人, 永遠無盡頭.

人工亦同經驗學歷掛鈎. 樓主是否大學畢業? 你30歲已經做咗十年工作, 20歲畢業?

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我已經覺得好多了

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

ivycwl 發表於 15-12-15 12:15
身邊既人好似個個都幾皮一個月,自己做了大大話話10年,仲係得3萬幾.黎緊應該都唔會有得點加人工.已經30歲人, ...
咁你3萬幾, 一樣係幾皮野一個月呀!點解要灰.....???

Childhood is journey, not a race.

大宅

要睇你咩行業咩職位先知多定少,有時如果份工穩定壓力又唔大,在職媽媽可以準時放工又搵三萬已經算好好好

大宅

回覆:ivycwl 的帖子

3萬幾好好啦!

大宅

3萬幾可以啦。

大宅

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

話多唔多,話少唔少,睇你做邊行

相處時需要包容    爭吵時需要溝通
孤獨時需要陪伴    難過時需要安慰
生氣時需要冷靜    快樂時需要分享

伯爵府

樓主好好架啦,我比你失敗好多

我係三大畢業,之前打工都係專業人士(但係果行人工低成日ot), 係果行over 10 years 但期間做左七至八年半職為照顧屋企,離職果時人工同fresh grad差不多 有時都諗係咪應該係職場上拼博搵多d錢,請兩個工人照顧小朋友同病患長者,會好過依家左煩右煩錢銀升學同養育小朋友(小朋友升中果區band 1位少過band 1學生,將來入到又要洗好多錢補習因果區名校超hea, 一係入直資但要交學費及雜費交足六年)

伯爵府

大學畢業,仲了10年,而家32/3啦.
唔係專業,身邊既人都唔係專業,個個都話5,6萬一個月咁.
有D又做政府工,好好搵話年年加人工加千幾二千.
唉......
我份工已經上到頂,所以人工都唔會再點有得加.
做了十年,出去又怕難適應,而家起碼準時收工,工作內容亦都已經熟晒.
同朋友見面,大家就講仔女讀咩學校,幾多學費,又話買車,又話買名牌.
自己就......都唔好意思出聲

洋房

3萬幾算唔錯啦!

首頁
12345...8

尾頁

跳至