夫婦情感

跳至

首頁
12345...13

尾頁

洋房

小心報應!!!!

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

每一個女人都以為自己會係"最終勝利者"~唔好天真喇

每一個女人都以為自己可以讓一個花心男人只係愛自己一個~唔好傻喇

我深信天理循環有報應,男人今日可以對佢老婆,他日一樣可以用同一種方法對你,有無聽過一句說話"剃人頭者人亦剃其頭"

你問大家第三者係未一定係錯,你問得,你自己都唔肯得係啱,係未?

以下是故事一則,如有雷同,實屬巧合:

男人終於拋棄糙糠之妻,同第三者"快快樂樂"一同生活,男人起初真係修心養性,只愛第三者,但日子耐左,仍按捺不住,花天酒地,與其他女人為伍....

第三者問男人,你不是很愛我嗎?

男人,我愛你,但我同時間也很愛其他女人!

樓主,回頭是岸!

侯爵府

原文章由 peggy@_@ 於 08-8-26 03:05 發表
e+你就只係要開心,遲d你就會要個男人,再遲d你就會要名份,如果到時個男人比唔到你,你就會好痛苦呀啦!!!
係可能呢個男人無你都可能會離婚,問題係唔係由你去破壞佢的家庭嘛!!!
我19歲已經明白呢個道理,果時朋友介紹,一 ...

跟住, 你做左呢個男人的老婆
又會變成另一個對佢屋企人唔好的太太了
然後, 佢又會同出面第二個女人講: 我老婆對我屋企人唔好, 所以, 我對佢無晒感情了

一個男人真係鍾意你, 唔會因為佢對你屋企人唔好而話唔鍾意你
我細佬老婆對我屋企人一樣唔好, 但係, 佢好錫佢老婆, 呢樣野係我承認既, 佢寧願少d見屋企人.

洋房

你地d第三者已狠狠地破壞咗我段婚姻la,
我跟老公結婚3年,有一個1歲的小寶寶,就算佢選擇停止,亦已深深傷害了夫婦之間感情,
請不要再傷害其他人la,
什麼老婆不好,亦只是藉口吧了!!清醒la

男爵府

e+你就只係要開心,遲d你就會要個男人,再遲d你就會要名份,如果到時個男人比唔到你,你就會好痛苦呀啦!!!
呢句啱! 人係無滿足既, 得一想二. 諗起以前d唔開心野, 果時老公'貪玩'(佢自己話)搭上公司女同事, happy左幾個月, 我完全唔知道, 後來有一個機會, 仔唔響HK, 工人又放假, 成2個星期只得我同佢相處, 佢話覺得同我一齊其實好開心(我重懵盛盛), 所以唔再搵條女, 就係甘條女成日打俾佢, 此時我至知, 心都碎晒!
佢重話其實早前已經唔想再見同佢講過分手, 點知條女自殺重入左院, 佢話果次都無去探佢, 等佢明白. 但反而我唔使自殺都無左半條命甘! 要好耐至無乜再諗亦好努力做個好老婆, 等佢再無藉口, 佢亦好乖, 話要一世守行為.
發生呢件事後, 我都同佢講我以前覺得葉倩文同lam好襯, 好似好難至可以一齊, 但而家我好憎佢, 佢拆散左一個快樂家庭, 重要衰到拉埋人地d仔女過黎, 好似'家好月圓'米雪甘 , 抵呀lam而家無人理, 佢害左個女人一生!

伯爵府

一段婚姻有問題時, 雙方都有責任, 如果呢段婚姻的問題包括有第三者的存在, 唔通樓主仲可以理直氣壯地話自己冇責任咩? 我當個男人所謂的"理由" 係千真萬確先算啦, 如果佢真係愛你, 佢跟本唔會在未離婚的情況下就同你一齊啦. 佢會咁, 証明佢跟本就唔諗住會離婚. 既然係咁, 你何必要介入佢的家庭呢? 唔係話你唔諗住讓佢老婆知道你地的事, 就代表你地係啱架, 有啲事做咗就係做咗, 天知地知你地自己知啦, 唔好自欺欺人啦. 再講, 如果個男人真係咁唔鍾意個老婆, 就一早同佢離婚, 而唔係等到你出現先覺得佢老婆唔夠好啦. 如果真係咁的話, 亦唔擔保將來佢會因第四者的出現而覺得你呢個第三者唔夠好架咋.

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

咩係囉! 試下將心比己, 你就知答案!

原文章由 wife 於 08-8-26 01:30 發表
問吓自己,如果你男朋友/老公有第三者,你會覺得佢啱定錯?又或者你父母之間出現第三者,你有咩feeling,咁咪知道答案囉!

子爵府

原文章由 gobbyyan 於 08-8-25 21:18 發表
我沒有破壞佢的家庭,只要開心,佢對佢太太已經不喜歡,因她對老公的家人不好,.............

所有第三者都係咁講ga啦
無破壞人家庭?....由你介入開始就已經係破壞左啦!!唔係攪到人離左婚先叫破壞ga!
既然佢唔鐘意佢太太~做咩唔離婚同你一齊~?
醒下啦:;pppp:

子爵府

嗰陣有個friend同我講.

d男人”床上就山盟海誓.
    床後就毫無關係。”

始終唔係老婆,係唔需要負責任。

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

樓主喺呢度開呢個post, 簡直係找屎
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

個個男人出去偷食都會同個第三者講

我同老婆冇感情, 你係最好!!!!!

清醒d 啦~~

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

一踏隻腳落去, 你話冇心咩? 但其實你和個男人已經破壞緊個家庭.

你e 條督眼督鼻的無形尖刺已經插咗係人地家庭成員的每個心

做下好心, 唔好再為自己的行為說美言啦

子爵府

每個出去滾的男人的藉口都是與老婆感情不好, 沒有愛等等, 都是大同小異, 不要天真的以為他們是真心對待你, 若然他倆夫妻感情不佳, 為何不離婚但卻找另一個女人???? 清醒吧! 不要再錯下去, 就算你覺得自己沒有破壞佢之家庭, 但事實上你已經在破壞中, 回頭是岸! 數年後回望過去, 你就會發現自己多麼愚蠢....不要再傷害別人和自己.

子爵府

就算唔怕做衰人比人叫狐狸精, 都真係唔好咁蠢, 害人終害己...
我有個朋友, 22歲時大學畢業0係公司識到個男人, 個男人好中意佢, 熱烈追求佢...
佢本身外國名牌大學畢業, 小康家庭有0的錢, 仲生得好靚, 人品都幾唔錯....
同個男人拍拖無耐已打得火熱, 先發現佢有老婆。當時個男人又係話同老婆一早冇感情, 會搞店佢(離婚), 同佢雙宿雙棲。
個女仔等佢, 充滿憧景。點知一年一年咁過, 個男人一路冇離婚, 而個女仔又不能自拔, 試過幾次分手都做唔到忍痛離開佢。
佢傻到以為遲早會有好結果, 因為個男人愛0既係佢, 只不過等緊時機成熟, 佢就會離婚正式同佢一齊。
同個賤男一齊十年, 身邊朋友勸過幾多幾多都唔聽。之前個男人又話個老婆要生要死, 又話想個仔大少少先至離婚....
佢迫個男人決定, 個男人同佢講: "我個心比晒你, 但個人比唔到, 你都要諒解我。"
個男人一開始就諗住拖佢一世... 終於個女仔先醒覺, 忍痛斬纜....
最後搵到個正經單身男仔, 拍拖結婚....
佢而家成日都話當年好蠢, 付出左最寶貴0既黃金十年, 害左自己又害左人地家庭...
所以話, 0的有老婆又去搵女人0既男人, 只係0係度玩你0架咋....

大宅

樓主潛左水勒...
不過相信佢會繼續去其他forum 問同一條問題

子爵府

佢怕我地一人一啖口水浸死佢....
原文章由 小小太陽 於 08-8-26 13:12 發表
樓主潛左水勒...

男爵府

如果佢仲係人地老公, 你就係, 就算佢老婆對佢屋企人唔好都唔關你事, 一個家庭係佢兩個既事, 唔關其他人事, 如果因為個老婆對佢屋企人唔好要離婚, 呢個男人都好有問題羅, 只不過係一個藉口, 咩男人娶個老婆返黎, 唔係愛個老婆, 係要個老婆愛佢屋企人咩, 低能!

大宅

相信呢度都無咩人會認同婚外情, 如果真係要搵人認同, 最好搵d志同道合既第三者網

原文章由 小小太陽 於 08-8-26 13:12 發表
樓主潛左水勒...

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

Being the anothe woman is already ruining his family even if u did not ask for a divorce.

There is no future for u if he does not divorce. He may be lying to u too..a lot of men lie about how bad the wife is to get another woman. U know, Wong "Jim" told Lam Yin Nei he had no feeling with his wife and lived in separate rooms...then the wife got pregnant.

男爵府

樓主,回頭是岸......

首頁
12345...13

尾頁

跳至