夫婦情感

跳至

首頁
45678...13

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原文章由 gobbyyan 於 08-8-25 21:18 發表
我沒有破壞佢的家庭,只要開心,佢對佢太太已經不喜歡,因她對老公的家人不好,.............

男爵府

畀面勳章 爸B勳章

呢度無人話過搵第三者嘅男人無錯喎!婚姻出現問題同有第三者其實可以係無關㗎喎!我只係覺得有啲女子就係唔介意承人之危啫!若你知到人家有老婆仲毫無故忌同人發展嘅話,咁就有問題啦!

男爵府

畀面勳章 爸B勳章

回覆 #5 nam34 的文章

nam34,你咁嘅諗法都好亞Q喎!

民房

原文章由 jamie_mama 於 08-8-31 19:12 發表
nam34,你咁嘅諗法都好亞Q喎!

No no, 我只係覺得大家好似only blame 第三者, never think themselve and his husband.... 正如一隻手掌拍唔響, affair 呢家咗, 唔可以blame all to 第三者.....

我見過有人, 係佢自己問題 (太pushing, 太多心), 令佢老公出去搞affair, 佢老公叫離婚, 佢去自殺! 咁又點解決呢?覆水難收...... 佢老公依家, 雖然唔離婚, 但唔理佢, 唔掂佢, 仲見個女人, 唔通你話個第三者錯??個男人唔啱?? 太多case, 無可以in general咁話第三者一定係錯 ....

casllsac 該用戶已被刪除

複式洋房

因為呢條問題係個"第三者"問架嘛 =_=
佢要問咪答佢囉. point to point. 唔關係唔係針對only第三者既問題囉.

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 nam34 於 08-8-31 21:21 發表

No no, 我只係覺得大家好似only blame 第三者, never think themselve and his husband.... 正如一隻手掌拍唔響, affair 呢家咗, 唔可以blame all to 第三者.....

我見過有人, 係佢自己問題 (太pushing, 太多心), ...

係好錯,人地兩公婆o既事關你咪事呢?人地一日未離婚你插隻腳落去就係錯

子爵府

搵下之前d topic la,有男人講有第3者之類俾人閙到趴係到~明知人有老婆仔女仲要做第3者,仲要係親子網出topic,係咪博鬧?俾d賤佬呃做左第3者,出topic 又5見俾人鬧~

原文章由 nam34 於 08-8-31 21:21 發表

我見過有人, 係佢自己問題 (太pushing, 太多心), ...

大宅

原文章由 nam34 於 08-8-31 15:04 發表

我諗你地assume 第三者要搶人老公先, 點解5諗係個男人要留住個第三者呢?? 係個男人要有心思, 第三者駛mud要乙水佢呀 .....

無錯,個男人一定會用盡辦法去留第3者!
但果d第三者如果真係要離開既,d男人點dum,會話走唔到既咩?
男人有錯,做第三者既更錯!

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 nam34 於 08-8-31 01:36 發表
你地唔好咁傻, 大把男人係鍾意個第三者多過自己老婆, 佢地唔離婚有好多理由, 唔係一定好似你地咁天真, 話個男人玩個女人, 又話女人賤, 又話女人cheap!

timing其實好重要, 相逢恨晚你地又明唔明....

當然, 你地係 ...

timing??一個有家室既男人,出去搵第三者,就已經timing唔岩啦~~相逢恨晚,咪再俾咁多藉口d男人啦~~

d第三者做d咩可以留住人地個老公,我地呢d人梗係唔知啦~~因為我絕對企唔到佢個位囉~~仲有就係,你講得岩架,有時個男人係愛個第三者多過自己老婆架~~唔係佢出去搵女人做咩先??

但我好想問一句,我老公俾一個有老公既女人勾左去,我想請問下你,呢兩位第三者,究竟有冇錯呢??定真係好似你咁講佢地相逢恨晚呢??

同埋你話男人係屋企做個好daddy,係為仔女,如果真係為仔女,就唔應該做埋d咁既野啦~~

仲有係婚唔係唔可以離,係當問題解決唔到先離囉~~如果一因為有第三者就即時離婚,咁婚姻真係好兒戲~~同埋男人,第三者,老婆,邊個最慘???我真係唔知第三者有咩咁慘囉!!!!慘在冇得明正言順??

[ 本文章最後由 janet 於 08-9-2 21:11 編輯 ]
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

男爵府

呢個問題仲使問嘅?
緊係啦!

原文章由 gobbyyan 於 08-8-25 09:18 PM 發表
我沒有破壞佢的家庭,只要開心,佢對佢太太已經不喜歡,因她對老公的家人不好,.............

複式洋房

一定係錯!
話就話可能因為兩公婆有問題,第三者至會有機會加入,但當第三者加入咗之後,人地兩公婆嘅原本問題就只會越搞越wor!

大宅

做第三者梗係錯啦! 破壞人哋家庭bor...
2個寶貝~雅詠&灝泯

子爵府

你地唔好咁傻, 大把男人係鍾意個第三者多過自己老婆, 佢地唔離婚有好多理由, 唔係一定好似你地咁天真, 話個男人玩個女人, 又話女人賤, 又話女人cheap!

當然, 你地係 ...

你嘅見解都好奇怪???

相逢恨晚好多時都係第三者製造出嚟嘅假象(尢其係女人第三者);我有個朋友(男)已婚,一向好好先生,佢有個女同事同佢扮到好friend,之後個女人又送禮物,又叫出去單獨約會,個男人自然無問題,因為個女人都結咗婚,而且佢諗住老婆吾知玩吓都好,又吾使上身,之後,個女人又係表現到好似好愛咁(其間做咗好多手段),點知東窗事發,個男人知道最愛佢太太,所以應承以後吾會再同第三者聯絡,但個第三者就繼續搵個男人,而個男人又衰無拒絕(雖然無再出街,但仍有電話,email和sms)終於太太吾再忍叫離婚,個男人為咗想挽回太太個心,想盡辦法,最後居然喺太太面前打比個第三者鬧佢攪到佢太太吾開心(又話佢送上門,你咁醜樣邊有人要....好賤),仲要佢比返之前送比佢嘅禮物,開房同食飯錢;佢講比我聽我都打個"突",我話你咁都得??佢話"車,係個女人送上門,我都無鍾意過佢,傷佢好過傷我老婆!"
至於果個話相逢恨晚嘅女人,知道自己好醜,連開房錢個男人都可以問佢攞返,好快就離開間公司.
過咗一排我朋友嘅太太就一走了知,直情人間蒸發,我個friend而家咪一pat"糞"咁囉!佢自己都話係報應!
呢d第三者咪係比人玩,cheap,賤同免費鷄囉!
所以我覺得第三者就係第三者,錯就一定架啦,no excuse!

子爵府

[quote]原文章由 nam34 於 08-8-31 14:59 發表
我成日同我老公講, 係就騙我一世, 做人既野, "art" "art" "乙水" "乙水" 又一世, 太認真無益 .....

好奇問吓,如果你c6有第三者, "art"又"art"吾到你, "氹"又"氹"吾到你, 吾知你會用d咩"有益"方法去處理呢? 同埋係咪依然會覺得第三者無錯呢?

大宅

我都係咁同我老公講...
唔知好過知~~
我曾經聽我媽咪講過一個關於佢朋友o既經歷.

事發o係十幾年前,
佢朋友同佢老公好恩愛,結左婚後生左一對仔女,全職湊小朋友,每個月有成兩三萬家用(10幾年前好多嫁啦!!!)
但因為佢老公係揸中港貨車,成日要往返大陸...
點知咁就出事!!
o係對仔女仲讀緊小學時,佢老公o係大6包二奶,比佢發現...
個c6唔肯離開個二奶,而兩公婆亦為對仔女唔想離婚...
佢就決定話之個c6,總之要佢每個月比番咁多家用,等佢同對仔女o既生活質素唔受影響~
一直維持左兩三年,個c6都只係每月定時比$$$$而無返屋企..
點知有一日,個c6突然返o黎,話想同佢重新開始,
咁佢梗係想啦,唔離婚,等咁耐都係望佢浪子回頭.
而佢亦都無問點解c6良心發現.
一直到而家,佢地o既感情仲好好~~

原文章由 wife 於 08-9-3 18:25 發表
[quote]原文章由 nam34 於 08-8-31 14:59 發表
我成日同我老公講, 係就騙我一世, 做人既野, "art" "art" "乙水" "乙水" 又一世, 太認真無益 .....

好奇問吓, ...
casllsac 該用戶已被刪除

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

d 女人成日用咩[相逢恨晚]黎比藉日自己, 都唔明出面大把男人,係要攪人地老公, 破壞人地家庭, 我覺得呢d女人無非係好性,搶人地d野心態, 攪到人地妻離子散,咪開心囉, 覺得自己好叻, 好吸引力.
呢d人遲早有報應架!!!!!(破唔破壞人地家庭,真係無得選擇咩???):;pppp: :;pppp: :;pppp:

伯爵府

好媽媽勳章

當然, 你地係 ...

雖然可能會俾人鬧
但我同意你講的大多是事實~~
事實幾時都係殘酷的
從來我們自小就教, 東宮是忠的, 西宮是奸的.
西宮一定係集所有衰野於一身
但係, 人大了, 見得愈多人的感情case
開始明白, 好多野, 唔係用理能說得清的...

不是想跟人對罵, 只想說說我的看法
我都係人大婆~~

民房

原文章由 莎莎莉莉 於 08-9-3 22:38 發表

雖然可能會俾人鬧
但我同意你講的大多是事實~~
事實幾時都係殘酷的
從來我們自小就教, 東宮是忠的, 西宮是奸的.
西宮一定係集所有衰野於一身
但係, 人大了, 見得愈多人的感情case
開始明白, 好多野, 唔係用理能說 ...

thanks, 我都唔係專登唱反調.
我只係覺得呢度d人, 全部都好bias, 第三者=cheap, 賤, 錯 .... 我只不過想同大家講, 好多事係唔可能用常理/道理解釋,
esp 感情!!!!
係呢度d人唔接受事實, 其實佢地先係好勝, 唔輸得, 凡事同人爭 .... 一定要WIN第三者, 爭到唔要都唔益人 ..... 太多呢d case .... 佢地咁大聲都因為係人負佢, 如果換轉佢負人, 又會點? 當然又係人地問題啦 ~~~
可能呢個係親子網, 唔接受另類見解/意見 ..... 都唔出奇
希望大家明白, 不是"非黑即白"既道理 .......

首頁
45678...13

尾頁

跳至