自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

引用:Quote:原帖由 good_pig 於 15-12-18 發表而

原帖由 850212 於 15-12-18 發表
個腦唔識轉?無諗過保暖有好多方法?一定要著羽絨先夠暖?我肚餓都會胃痛,未到lunch time叫老師比我上堂食野 ...
我記得以前返學凍到飛起,學校喺半山

小息去買熱維他奶飲,飲完暖半日架

大宅

引用:Quote:原帖由 FSBN 於 15-12-18 發表唔會理

原帖由 toyamis 於 15-12-18 發表
有錢買羽絨冇錢買件靚d既保暖内衣,

然後淨係校褸同校服同底褲入面乜都冇既?
我都冇話投訴,我只係唔理佢囉

大宅

引用:Quote:原帖由 toyamis 於 15-12-18 發表有

原帖由 FSBN 於 15-12-18 發表
我都冇話投訴,我只係唔理佢囉
不過我細個唔夠薑,唔想成日罰留堂

屋企人都係教落跟足人地咁

大宅

引用:Quote:原帖由 kittylock 於 15-12-17 發表

原帖由 ungoobee 於 15-12-18 發表
唔怪得知而家d人乜都攞唔公平出嚟講

派6000蚊,爭兩日18歲話唔公平
其實退稅ftm唔公平只係錢落左老公袋姐。

本身老公就用緊妻子個稅額。

咁兩個都要返工交稅咪又唔公平?

水瓜打狗

男爵府

peanut123 發表於 15-12-16 23:05
事實上應該入面著,校服=制服,定左係咁就應該跟
讚成, 如果唔係咩叫紀律?

記得我細細個果陣, 男仔既冬天校服係短褲~ EVEN係十度以下都全部男生都係咁著。

除非有家長寫信同埋比MEDICAL PROOF, 否則, 冇得都長褲TIM~

男爵府

shalie 發表於 15-12-18 09:00
而家d流感都可以好嚴重,加上每人體質都吾同,學校是否12-13度(不是是18度),連這個包容之心都做吾到,要 ...
其實如果您小朋友身子特別弱, 可以先寫家長信加埋MEDICAL PROOF。咁預先知會校方會好啲~

大宅

回覆:12度可以着羽絨褸,12.6度着就會俾訓導組捉

其實現代的校褸比起我地細個的紙皮校褸保暖好多了,所以我d細路幾凍都是穿校褸,真係好凍就加暖貼,冇謂犯規

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆:12度可以着羽絨褸,12.6度着就會俾訓導組捉

其實入面著多幾件打底,入到室內較暖的地方好辛苦的!尤其小朋友,想除都除唔到!

好似我仔學校有暖氣,呢幾日咁凍,佢問我可唔可以著短袖衫!因為課室好熱!(老師又開暖氣),如果仲要佢打多幾件底,佢熱暈都麼似!

所以我支持一件暖d嘅外套(如羽絨)會好d!

子爵府

回覆:chan_chi_mun 的帖子

你又知冇打暖底?

首頁

尾頁

跳至