自由講場

跳至

首頁
45678...12

尾頁

伯爵府

寶林, 冇特色, 基本上你出邊個將軍澳區出口, 都係一樣, 人好多好多好多好多人人好多,,,,,,,,,,,,最好只有搭車方便

珍珠宮

大廚勳章 BK Milk勳章

Maggie518 發表於 15-12-18 15:32
我都算係由細住到大,小學搬咗去西村,中學搬去東村,到買埋老爸住緊個單位,而我就因為狗狗搬去西貢,到前 ...

我廿幾年前嫁入南區, 南區空氣好, 又寧靜, 我一家鍾情坐巴士可以欣賞沿路風景, 不愛坐MTR

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我住南區, 每星期日一家都會搭船過對岸公園玩, 之後飲下茶食下飯, 週末覺得好舒服, 與世無爭咁, 享受家庭樂。

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:寶林, 冇特色, 基本上你出邊個將軍澳區出口

原帖由 TRUBIMA 於 15-12-18 發表
寶林, 冇特色, 基本上你出邊個將軍澳區出口, 都係一樣, 人好多好多好多好多人人好多,,,,,,,,,,,,最好只有搭 ...
新市鎮……需要時間培養自己特色……

珍珠宮

pomanlife 發表於 15-12-18 15:36
帶唔帶埋我去

我搵到先啦, 我連棟大廈喺邊頭都未知, 好食搵埋你.

珍珠宮

pomanlife 發表於 15-12-18 15:24
天空之鏡 係咪特色

我唔識影相, 在本地旅遊版見人舖過相
天空之鏡, 唔係喺西環咩? 依家仲有?

珍珠宮

Maggie518 發表於 15-12-18 15:32
我都算係由細住到大,小學搬咗去西村,中學搬去東村,到買埋老爸住緊個單位,而我就因為狗狗搬去西貢,到前 ...
我都住鴨脷洲, 喺西環返工, 我只望地鐵通車之後, 啲人返工搭晒地鐵, 少啲人同我爭搭巴士.

男爵府

Sumyeema1 發表於 15-12-17 09:35
咁貴……
比多少少出九龍食法國餐好過有錢真係任性

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

KiuShaBB 發表於 15-12-18 17:03
天空之鏡, 唔係喺西環咩? 依家仲有?
應該有太陽至有, 係堅離地丫

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

KiuShaBB 發表於 15-12-18 17:02
我搵到先啦, 我連棟大廈喺邊頭都未知, 好食搵埋你.
知道

珊瑚宮

引用:Quote:Sumyeema1 發表於 15-12-17 07:43 結

原帖由 180 於 15-12-18 發表
..咁你可能成日同青BB擦身而過喎...
仲一齊等校車

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由 cathy-tse 於 15-12-18 發表m

原帖由 EVA222 於 15-12-18 發表
啱啱吔完,好靜局!
于冬亞時咪

珊瑚宮

引用:Quote:Sumyeema1 發表於 15-12-17 07:43 結

原帖由 180 於 15-12-18 發表
..咁你可能成日同青BB擦身而過喎...
十。一海難生命就係由那門而過

男爵府

回覆 EVA222 的帖子

正啊! ,我食過只 $44 仲包埋餐湯及即磨啡。

男爵府

回覆:Sumyeema1 的帖子

雅枝竹 [ 餐廳 ]
網址 :http://s.openrice.com/QrbS0lb8200
地址 :鴨脷洲利興街10號港灣工貿中心3樓311
電話 :9684 9964
網上訂座日日有賞

禁止訪問

引用:回覆 EVA222 的帖子正啊! ,我食過只 $44

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆:分享-區區有特色……鴨脷洲

鴨脷洲我只係行山跑步見到,真係未去過

“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

子爵府

引用:結咗婚,由北區搬去鴨脷洲,幾喜歡呢個小島

原帖由 Sumyeema1 於 15-12-17 發表
結咗婚,由北區搬去鴨脷洲,幾喜歡呢個小島。

鴨脷洲有個碼頭,可以搭船過香港仔,渡船穿過避風塘停泊的艇 ...
我同你相反,由鴨脷洲嫁左去北區

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:Quote:原帖由+cathy-tse+於+15-12-18+發表m

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆:分享-區區有特色……鴨脷洲

我最細個時住香港仔十五間(知道邊度你就係真正地膽),後來去左鴨利洲大街尾木屋,我爸間山寨廠就在街頭。果時鴨利洲都未有橋,靠街渡去香港仔。再後來上左公屋搬去漁光村,住到我嫁。而家都係港島人。家人仲有在香港仔。我父母就搬左去中西區了。

果時朋友都唔明點解我要帶住張日曆卡要有跑馬日期。我話你唔係日日經香港仔隧道,唔明架喇

首頁
45678...12

尾頁

跳至