心聲留言

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

阿囝無讀n,無上過pg。
今年報k1.
7月b,幸運地見5間有4offer,1wait.
雖然唔係咩名幼,都係學卷幼稚園。之前身邊街坊親友都有話我hea,點解唔比佢番n班。真係有一刻動搖過自己係咪做錯佐。最唔憤氣係比人話:「佢無番過學係咁上下傢啦」。做乜啫,唔讀n啫唔等於個小朋友一切會差過人喎。呻完。

大宅

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆:好開心,比我曬一次

支持你!面試果下好睇小朋友心情同表現 可以影響好大 我情況同你一樣 都係5間 4間收1間後補,無講N班只係同佢報一星期一日 一小時嘅playgroup上,等佢接觸下群體學習都足夠。其實樓主唔駛話係呻 每個媽媽都有自己一套 唔一定要盲目跟從!只要小孩開心就夠 學習路咁漫長 有排捱啦!

象牙宮

Debbie0331 發表於 15-12-18 18:04
阿囝無讀n,無上過pg。
今年報k1.
7月b,幸運地見5間有4offer,1wait.

無讀n,無上過pg。沒問題....

由小培育 出港童才是有問題...
幼兒教育, 學記律, 學合作性, 獨立性.... 為主.

時下電視台要父母一歲給小朋友... 自己食.

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

子爵府

回覆:好開心,比我曬一次

勁啊!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至