跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Dear NaNa2005,

唔見妳黎傾計既?係咪好忙呀?
換左Kei Kei張相喎!好可愛!

大宅

畀面勳章

回覆 #2 Yan豬媽 的文章

我屋企都幾近祠堂架 ,你覺得我個價係咪太少呀

複式洋房

原文章由 Yan豬媽 於 08-9-26 23:02 發表

Carrie,
我地唔係原居民,不過我老公就由細住到大,佢習慣住圍村,所以結左婚就繼續住河上鄉羅!其實我唔係好知價,不過妳屋企都近小巴站,又包埋車位應該算合理啦!不過妳個邊多唔多蚊?我試過去買碗豆腐花唔使一分鐘就比蚊 ...

我呢邊無咩蚊wor,個蚊拍都未出過場,比我想象中好好多,反而有時出露台有蒼蠅lor,同埋拍車果度在樹邊夜晚就會有蚊.我在一轉入黎垃圾站果度行入去,旁邊有幾座新樓果度.
http://hk.myblog.yahoo.com/yoyo-cici

男爵府

好媽媽勳章

Hi Yan豬媽,

Since my domestic helper will back home for 17 days after 2 weeks later, I'll take all of my AL to take care Kei Kei, and I've to finish all my works before the holidays.....
So I'm very very busy in these days.....
原文章由 Yan豬媽 於 08-9-26 23:18 發表
Dear NaNa2005,

唔見妳黎傾計既?係咪好忙呀?
換左Kei Kei張相喎!好可愛!

大宅

原文章由 NaNa2005 於 08-9-29 14:31 發表
Hi Yan豬媽,

Since my domestic helper will back home for 17 days after 2 weeks later, I'll take all of my AL to take care Kei Kei, and I've to finish all my works before the holidays.....
So I'm very ...

我同妳一樣呀!我個工人想出年9月放兩星期大假!所以我到時都要放大假湊阿女,而家要慳D放大假,如果唔係到時唔夠用!放假前後真係好忙,不過同阿女有多D親子時間都開心既!

大宅

依嵐媽媽&Carrie:
妳地咪住得好近?

大宅

畀面勳章

係呀,我住祠堂附近 唔知有無見過你地呢

男爵府

好媽媽勳章

Actually 14 normal holidays + 2 Sundays (if the day she leave is also Sunday need add 1 more day)

=> totat 17 days, more than our holidays.......

原文章由 Yan豬媽 於 08-9-30 14:28 發表

我同妳一樣呀!我個工人想出年9月放兩星期大假!所以我到時都要放大假湊阿女,而家要慳D放大假,如果唔係到時唔夠用!放假前後真係好忙,不過同阿女有多D親子時間都開心既! ...

大宅

原文章由 NaNa2005 於 08-10-3 09:14 發表
Actually 14 normal holidays + 2 Sundays (if the day she leave is also Sunday need add 1 more day)

=> totat 17 days, more than our holidays.......

我多工人姐姐幾日大假,但有時幫阿女整東整西放下散假,真係唔夠用!妳個姐姐係印定菲?我個係印,好彩都幾乖!

複式洋房

原文章由 Yan豬媽 於 08-10-3 14:58 發表

我多工人姐姐幾日大假,但有時幫阿女整東整西放下散假,真係唔夠用!妳個姐姐係印定菲?我個係印,好彩都幾乖!

我個印印都好乖,好幫得手,真係好彩,我睇討論區先知原來有好多麻煩野架,請左個唔好的真係會激死自己.
不過我見呢度好少人請工人,係咪因為多數原居民多數自己睇返d小朋友,搞到我成日驚我個工人好悶無朋友,因為之前住大埔隔離左右全部都係佢d friend,呢度真係好少,不如得閒介紹下佢地識,我地同佢地都可以多個朋友哈哈
http://hk.myblog.yahoo.com/yoyo-cici

複式洋房

所有\"陪月\",\"托兒\",\"鐘點\"告示,請張貼於論盡家傭子版-鐘點工人內,多謝合作~

複式洋房

妳地有無fb ar?!

my fb: [email protected]

add me!

首頁

尾頁

跳至