自由講場

跳至

首頁
23456...8

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 不開心的女人 於 08-8-27 04:53 PM 發表

因為做左按揭唔夠3年, 要罸息,
要3萬元, 我層樓都係幾十萬!點搵3萬罸比他?

有無試過問下銀行, 如果真係賣左咁又唔夠錢比可唔可分期還....

複式洋房

原文章由 catjeffcat 於 08-8-27 16:55 發表

有無試過問下銀行, 如果真係賣左咁又唔夠錢比可唔可分期還....

根本我就無權賣樓,
其實我唔洗拎3萬元出來的, 層樓有首期幾萬元,
不過如果咁樣罸3萬,我就真係渣都無,
將來點同2個女過!
唔通我仲旨意那個人會比子女養育費?

我除左層樓,真係咩都無的了!
但最慘係就算個官判比我,因要重做按揭,
都係要罸息!

今次真係要又死,唔要又死!
我想要返間屋呀!
我和2個女都好鐘意間屋,
好多野都在家呀!
我希望拎返層樓,
令個女改變最小,
但等到個官判,我想我地都死左了!

[ 本文章最後由 不開心的女人 於 08-8-27 17:05 編輯 ]

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

(2008年6月4日)明愛向晴軒於2001年成立,是本港首間家庭危機支援中心,多年來一直肩負支援家庭危機的工作及回應社會即時需要。因此,向晴軒的服務一直深得社會各方所認同。

向晴軒在今年四月十五日將整個向晴熱線搬遷至新中心,除「向晴熱線」(18288)外,其他專線還包括「婚外情問題專線」(2537 7247)、「理財及債務專線」(2382 2929)、「小耳朵專線」(2522 2929)、「愛情專線」(3904 3100)及「跳出沉溺專線」(3904 3098)。同時,新中心亦會提供小組及社區教育。

除向晴熱線是24小時之外,其餘專線運作時間是由星期一至五中午十二時至晚上十一時,而小耳朵專線則由星期一至五,下午四時至晚上九時。而專線時間以外,若有任何危機問題,皆由向晴熱線社工負責接聽。

除專線外,新中心還會透過輔導小組及社區教育等來提升服務使用者正面面對危機的能力及處理危機的方法。

[ 本文章最後由 YongXin 於 08-8-27 17:04 編輯 ]

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

why你們要搬走?應該係佢搬走ma~~~不如你搬番去趁佢出左去就change左個key,跟住打俾佢同同佢講叫佢不要再回來,無奶油佢一個人住大屋,你們3個就無得住ka ma??????

複式洋房

原文章由 rebecca0113 於 08-8-27 17:03 發表
why你們要搬走?應該係佢搬走ma~~~不如你搬番去趁佢出左去就change左個key,跟住打俾佢同同佢講叫佢不要再回來,無奶油佢一個人住大屋,你們3個就無得住ka ma?????? ...

我真係唔知呀!
他又應該有理由返來的呀?除非他自願唔住!
我亦怕他嘈,嚇親d女, 所以他唔自願我唔敢呀!

我真係唔想嚇親2個女呀!
但晚晚見2個女都訓得唔太好﹙3人訓一張梳化床﹚,
我又好心痛!

[ 本文章最後由 不開心的女人 於 08-8-27 17:08 編輯 ]

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 不開心的女人 於 08-8-27 05:01 PM 發表

根本我就無權賣樓,
將來點同2個女過!

但最慘係就算個官判比我,因要 ...

你應該有做嘢而且仲可以有能力供到樓, 咁平常的生活費你 C6 有無比, 如果無的話咁即係一路都係你自己養緊你自己同兩個細路, 而你 C6 又用你張附屬咭借錢, 我唸你應該快 D cut 同佢有錢銀有關的嘢, 否則後果嚴重. 而你首期個幾期就無左算啦.... 同阿媽傾下暫住一年二年, 等你儲番 D 錢先至再買過樓啦.... 講真你而家係因為層樓的問題先至令到你咁煩. 如果唔計層樓, 你會唔會煩小 D.

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 不開心的女人 於 08-8-27 17:01 發表

根本我就無權賣樓,
將來點同2個女過!

我想要返間屋呀!
我和 ...

有時做人真係要決絕的,呢的咁既垃圾要番都累死你,我係過來人,諗番起3年前同你一樣,發現佢出面有女人個晚就即刻係佢sleep既時候將佢屋企抽key拿走,跟住將佢的衣服用紅白藍袋好,到佢一早起身我已經幫佢收拾好所有物品,跟住同佢講,我同呀女唔想有的dirty既人住污穢我們間屋,請以後不要回來.....

複式洋房

原文章由 catjeffcat 於 08-8-27 17:10 發表

你應該有做嘢而且仲可以有能力供到樓, 咁平常的生活費你 C6 有無比, 如果無的話咁即係一路都係你自己養緊你自己同兩個細路, 而你 C6 又用你張附屬咭借錢, 我唸你應該快 D cut 同佢有錢銀有關的嘢, 否則後果嚴重. 而 ...

他唔係用我張附屬卡,係偷我張卡!

複式洋房

原文章由 catjeffcat 於 08-8-27 17:10 發表

你應該有做嘢而且仲可以有能力供到樓, 咁平常的生活費你 C6 有無比, 如果無的話咁即係一路都係你自己養緊你自己同兩個細路, 而你 C6 又用你張附屬咭借錢, 我唸你應該快 D cut 同佢有錢銀有關的嘢, 否則後果嚴重. 而 ...

最煩係我唔要層樓去申請公屋我都無權賣?
唔通唔供樓等收樓?
最怕我唔供,他又供下,收又收唔到樓, 係咁拖住我!

[ 本文章最後由 不開心的女人 於 08-8-27 17:18 編輯 ]

珍珠宮

原文章由 不開心的女人 於 08-8-27 05:15 PM 發表

他唔係用我張附屬卡,係偷我張卡!

佢偷你張卡點借錢?? 咁都要你簽名先得架??

複式洋房

原文章由 catjeffcat 於 08-8-27 17:19 發表

佢偷你張卡點借錢?? 咁都要你簽名先得架??

他偷左張卡和密碼,
在櫃員機提錢!

珍珠宮

原文章由 不開心的女人 於 08-8-27 05:16 PM 發表

最煩係我唔要層樓去申請公屋我都無權賣?
唔通唔供樓等收樓?
最怕我唔供,他又供下,收又收唔到樓, 係咁拖住我!

如果佢死都唔賣咁你都無辦法, 唯有等收樓, 放棄左首期 D 錢. 佢可能就係知你唔會放棄層樓, 所以用層樓黎綁住你.

別墅

堅強.勇敢....不好俾人睇小.開開心心生活.
一年之計,莫如樹穀.十年之計,莫如樹木.終身之計,莫如樹人.一樹一穫者穀也,一樹十穫者木也,一樹百穫者人也.

珍珠宮

原文章由 不開心的女人 於 08-8-27 05:21 PM 發表

他偷左張卡和密碼,
在櫃員機提錢!

佢偷得你錢遲下都仲有下文, 萬一佢去搵借財仔無錢還, 到時你想要層樓都無用, 你都係盡快同佢斷絕瓜葛好 D....

珍珠宮

原文章由 不開心的女人 於 08-8-27 17:21 發表

他偷左張卡和密碼,
在櫃員機提錢!

頂~~~正卜街 x家產 

複式洋房

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

如果心死報警拉佢啦,

原文章由 不開心的女人 於 08-8-27 17:21 發表

他偷左張卡和密碼,
在櫃員機提錢!

珍珠宮

原文章由 rebecca0113 於 08-8-27 05:24 PM 發表

頂~~~正卜街 x家產 

嘩... 唔好咁講, 樓主仲未正式同佢分開, 咁好似閙埋樓主咁.

男爵府

同佢離婚係你唯一選擇.
叫他自己爬過去狐狸精果度問隻狐狸精借錢.
仲有就係報警, 因為你C6偷用你信用咭, 佢已經犯左法.
佢無念在你地一場夫妻,又唔念在2個女份上, 你都無需要同佢客氣.
正一賤男人
叫佢自己同隻狐狸精雙宿雙棲飽佢啦

複式洋房

原文章由 jamieconnie 於 08-8-27 17:27 發表
如果心死報警拉佢啦,

我問左,
這些係家庭糾紛,
而且無證據他係偷,
因為我地係夫妻,
好難證明他係偷!

首頁
23456...8

尾頁

跳至