美容扮靚

跳至

首頁
34567...11

尾頁

珍珠宮

蜜棗 發表於 15-12-24 16:17
一人比$320
$320係一盒, 有冇spare換芯?

子爵府

睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:蜜棗 發表於 15-12-24 16:17 一人比$

原帖由 cway 於 15-12-24 發表
$320係一盒, 有冇spare換芯?

爆愛車縫作

珍珠宮

蜜棗 發表於 15-12-24 17:18
好抵

珍珠宮

回覆 cway 的帖子

最衰吾肯定自己岩吾岩用, 否則買2packs慢慢用都抵

子爵府

睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:回覆 cway 的帖子最衰吾肯定自己岩吾岩用,

回覆 cway 的帖子

喺度搵jm夾,我同樓主都素未謀面,最緊要大家都要靚就得

爆愛車縫作

男爵府

引用:Quote:原帖由+蜜棗+於+15-12-24+發表同樓主

原帖由 yinblue 於 15-12-24 發表
咩價錢呀
呢個優惠啊,舊版平均$300、新版平均$320(張圖係借另一位 JM 嘅)

侯爵府

引用:Quote:原帖由 meek 於 15-12-20 發表同埋有

原帖由 ymkcandy 於 15-12-20 發表
我會用返雪花秀真係好正
新舊版我都有用。
請問点正?會令毛孔易塞嗎?

男爵府

引用:Quote:原帖由 ymkcandy 於 15-12-20 發表我

原帖由 leeleebaba 於 15-12-24 發表
請問点正?會令毛孔易塞嗎?
我皮膚係dry skin,我覺得隻cushion好夠保濕 我住外國天氣一年都好乾 所以好岩我 同埋上左面真係好靚 好有光澤感又唔會厚妝 我影相放post上fb我朋友話你啲皮膚好靚呀 其實就係cushion完妝後好靚 望落好白淨 好乾淨咁,舊版就遮霞過啲,新版就光澤感高 我9月開始用cushion 到而家12月仲用緊 支fdt已經比我放棄左

男爵府

回覆:氣墊粉餅 回購雪花秀定試其他好呢?

樓主,我之前咪話都想問同一樣野既時候就見到你個post既,睇完之後我都去左買雪花秀,我買舊版,雖然我係混合性皮膚都易出油,但本身用緊既粉底比較爽,所以想買個潤啲既冬天用,試上手都唔覺笠,第一次用上面覺得咁笠既但我之後上左the blam 既sexy mama控油粉就好滑唔笠了。上左乾粉就無咩光澤感,不過無所謂我唔係追求光澤。尋日夜晚出街,由好熱到半夜開始涼,到我近天光先返屋企,中間只係睇完戲發現鼻翼位有啲溶,用粉樸推返開就無問題。返到屋企個妝仍然勁貼,一啲都無浮,一啲都唔覺乾,眼紋虎紋無爆出黎。又無乜出油,呢樣可能個粉夠保濕同埋我個控油粉都幫左忙。總括黎講非常滿意,上妝又快左好多 唯一唔好係個色我買白左少少,買時無試上面累事。。

男爵府

引用:我自己本身有用langie清爽個隻都好ok,+但聽

我自己本身有用langie清爽個隻都好ok, 但聽你地咁講都有興趣試下雪花秀.
你睇#88我既用後感睇下幫唔幫到你補充返我係第一次用氣墊粉

男爵府

引用:樓主,我之前咪話都想問同一樣野既時候就見

原帖由 BlairHo_2015 於 15-12-25 發表
樓主,我之前咪話都想問同一樣野既時候就見到你個post既,睇完之後我都去左買雪花秀,我買舊版,雖然我係混 ...
我買舊版時用21色,新版就買23,但都覺得少少白,我都係冇試上面 你配埋the balm 個碎粉用嘅持久度好好咼,我都有興趣買嚟試,係咪黑咪店有得賣?

男爵府

引用:Quote:原帖由 BlairHo_2015 於 15-12-25 發

原帖由 meek 於 15-12-25 發表
我買舊版時用21色,新版就買23,但都覺得少少白,我都係冇試上面 你配埋the balm 個 ...
用咩碎粉都keep到嘅 我有時都會加 用緊lm, banila Co or chanel

男爵府

引用:Quote:原帖由+meek+於+15-12-25+發表我買舊

原帖由 ymkcandy 於 15-12-25 發表
用咩碎粉都keep到嘅 我有時都會加 用緊lm, banila Co or chanel
我都係用 LM,終於就嚟用晒想買新嘢試下,聽講 the balm 控油好好,所以想買

子爵府

回覆:氣墊粉餅 回購雪花秀定試其他好呢?

雪花秀堅唔錯!唔係賣廣告!但應唔多防水,會攪到有啲啲浮粉!我眼底就係咁,打咗幾次喊露,有小小浮浮哋!唔likey 哩點!其他位置都是佢都正嘅!

男爵府

引用:Quote:原帖由 ymkcandy 於 15-12-25 發表用

我都係用 LM,終於就嚟用晒想買新嘢試下,聽講 the balm 控油好好,所以想買

...
banila co 都唔差架!

meek    發表於 15-12-25 16:44

男爵府

引用:Quote:原帖由+BlairHo_2015+於+15-12-25+發

我買舊版時用21色,新版就買23,但都覺得少少白,我都係冇試上面 你配埋the balm 個 ...
我舊版23色,偏白,又唔係白到變白面既,但我鐘意接近自己膚色既多啲。sexy mama好好用呀我用緊第二盒啦,我係ig shop買既,你想知就pm我啦,另外你可自己上網買都, lookfanastic 同 feelunique都有,而加x\'mas仲可能有discount,你可以去睇睇。我鐘意佢控油得黎唔乾,摸上手好似好嚡,但上左面好滑好細緻

男爵府

引用:雪花秀堅唔錯!唔係賣廣告!但應唔多防水,

原帖由 肥桔 於 15-12-25 發表
雪花秀堅唔錯!唔係賣廣告!但應唔多防水,會攪到有啲啲浮粉!我眼底就係咁,打咗幾次喊露,有小小浮浮哋! ...
我上左汗又唔覺有事喎,試多幾日再睇下先

男爵府

引用:Quote:原帖由+meek+於+15-12-25+發表我買舊

原帖由 BlairHo_2015 於 15-12-25 發表
我舊版23色,偏白,又唔係白到變白面既,但我鐘意接近自己膚色既多啲。sexy mama好好用呀我用緊第二盒啦, ...
我明你嗰種「偏白」呀,因為我都係鐘意自然膚色多啲 好呀,等我快啲買 the balm 試下先

BlairHo_2015    發表於 15-12-25 17:14

男爵府

引用:回覆+cway+的帖子最衰吾肯定自己岩吾岩用,+

回覆 cway 的帖子

我係counter試左色上手然後去水貨店買 (其實係一間有化妝護膚品買的藥房),因為搵唔到人夾同無時間約呢度啲jm一齊出黎買 未試過唔想一次買兩件咁冒險呀

男爵府

引用:我自己本身有用langie清爽個隻都好ok,+但聽

我自己本身有用langie清爽個隻都好ok, 但聽你地咁講都有興趣試下雪花秀.
係#89先啱

首頁
34567...11

尾頁

跳至