美容扮靚

跳至

首頁
45678...11

尾頁

男爵府

引用:Quote:原帖由+BlairHo_2015+於+15-12-25+發

原帖由 meek 於 15-12-25 發表
我明你嗰種「偏白」呀,因為我都係鐘意自然膚色多啲 好呀,等我快啲買 the balm 試下先:wi ...
偏白我唯有上妝上埋條頸,但落妝時差啲唔記得落條頸

meek    發表於 15-12-25 20:16

子爵府

引用:Quote:原帖由+肥桔+於+15-12-25+發表雪花秀

原帖由 BlairHo_2015 於 15-12-25 發表
我上左汗又唔覺有事喎,試多幾日再睇下先
汗係無問題!但打喊露、眼淚就不得掛!

男爵府

引用:Quote:原帖由+BlairHo_2015+於+15-12-25+發

原帖由 肥桔 於 15-12-25 發表
汗係無問題!但打喊露、眼淚就不得掛!
咁要忍住唔好打喊路先得喎

大宅

本身用開laneige 控油果款
夏天秋天用都好好

冬天就襯有折試左雪花秀舊款
保濕d 遮瑕好似仲高d

本身混合偏乾

Laneige 用21色
雪花秀用23色

大宅

回覆:氣墊粉餅 回購雪花秀定試其他好呢?

我有laneige嘅bb cushion, 朋友介紹,但係搽極都覺得好樣衰,浮粉(可能我出汗勁)
唔知係咪我個step唔啱

sofina base, bb cushion, 碎粉

真心請教,大家個step係點?

:-) :-) :-)

大宅

什果 發表於 15-12-25 19:43
我有laneige嘅bb cushion, 朋友介紹,但係搽極都覺得好樣衰,浮粉(可能我出汗勁)

我自己就用KATE ga base , cushion , 遮瑕 , 碎粉
但上完遮瑕會等10分中先再上返碎粉
等佢乾返d唔會勁痴先上碎粉

男爵府

引用:我有laneige嘅bb+cushion,++朋友介紹,但係

原帖由 什果 於 15-12-25 發表
你用sofina邊隻base? Long keep base? 如果係,我諗係太乾所以浮,因為我都試過laneige上手,我覺得偏乾,如果你用埋long keep base就更乾

男爵府

引用:我有laneige嘅bb+cushion,++朋友介紹,但係

如果印嘅時候太厚都可會浮粉,用 cushion 真係要薄薄地咁拍上面

公爵府

雪花秀出油持唔持久?

我算中性皮膚,秋冬用hera覺得好正好貼,但春夏一出少少油就溶得好勁,唔用果日係feel唔到有油

男爵府

引用:我有laneige嘅bb cushion, 朋友介紹,但係

我係用防晒/保濕base>cushion >碎粉(睇心情)

男爵府

引用:雪花秀出油持唔持久

原帖由 emimi 於 15-12-25 發表
雪花秀出油持唔持久?

我算中性皮膚,秋冬用hera覺得好正好貼,但春夏一出少少油就溶得好勁,唔用果日係fee ...
夏天你有冇加碎粉?

男爵府

引用:雪花秀出油持唔持久?我算中性皮膚,秋冬用h

原帖由 emimi 於 15-12-25 發表
雪花秀出油持唔持久?

我算中性皮膚,秋冬用hera覺得好正好貼,但春夏一出少少油就溶得好勁,唔用果日係fee ...
春夏用會覺得油架

公爵府

引用:Quote:原帖由 emimi 於 15-12-25 發表雪花

原帖由 ymkcandy 於 15-12-25 發表
夏天你有冇加碎粉?
我一年4季都加碎粉,因為覺得太有光澤有濃妝感

公爵府

引用:Quote:原帖由 emimi 於 15-12-25 發表雪花

原帖由 meek 於 15-12-25 發表
春夏用會覺得油架
即唔係乾性皮膚,春夏唔用得bb cushion? 我貪佢夠方便,幾下就搞掂,搽完又唔使洗手

男爵府

引用:Quote:原帖由+meek+於+15-12-25+發表春夏用

原帖由 emimi 於 15-12-26 發表
即唔係乾性皮膚,春夏唔用得bb cushion? 我貪佢夠方便,幾下就搞掂,搽完又唔使洗手

...
我估係喇,因為香港太熱太濕,韓國天氣韓好多嘛

男爵府

我有雪花秀 Hera iope
覺得iope性價比最高 又平一年四季都用得 coverage low但無咩遮既會好岩 查多幾層都唔厚
雪花秀都好用 妝感比iope重少少 coverage超好
兩隻都鍾意!

meek    發表於 15-12-26 09:29

男爵府

引用:我有雪花秀+Hera+iope覺得iope性價比最高+

原帖由 Pompom0820 於 15-12-26 發表
我有雪花秀 Hera iope
覺得iope性價比最高 又平一年四季都用得 coverage low但無咩遮既會好岩 查多幾層都唔 ...
咁可以春夏買 iope 試下咼

男爵府

我覺得雪花秀 coverage 一般 同埋個色有啲黃

用過vdl,iope,hera,etudehouse,innisfree

個人覺得hera 最啱自己,etude house and vdl 都唔錯

innisfree 最差,易溶 coverage低

複式洋房

有無jm有興趣夾單?朗豪坊?

男爵府

引用:我覺得雪花秀+coverage+一般+同埋個色有啲

原帖由 katherines 於 15-12-26 發表
我覺得雪花秀 coverage 一般 同埋個色有啲黃

用過vdl,iope,hera,etudehouse,innisfree
我反而覺得雪花秀係偏白,粉底呢家嘢真係人夾人

首頁
45678...11

尾頁

跳至