懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問各位媽咪,當你有咗時.....

當你有咗時,你個bb係肚裏面,係唔係成日打c egg 架? 我現在37週嚟緊. 亞b日日都打c egg..唔知你哋又係唔係一樣呢?

別墅

Re: 請問各位媽咪,當你有咗時.....

我現在33Week,我就唔知BB 打C egg係點,但BB就成日郁個不停,有時就突然間一吓好大動作,唔知係唔係呢.

複式洋房

我個B廿幾週就成日打c egg 架啦!出世後到現在五個幾月都成日打。

複式洋房

monpun,

據我經驗,BB郁時,比較難feel到他打C egg。相反當他

大宅

我而家33week,我都覺得阿b成日打c egg呀,每日都會,而且肯定比之前多左ar~~

別墅

欣欣媽~~CatCat

我同你個週期都咁上下, 亞b係我個肚度打c egg,真係比以前頻咗...現在仲會見到個肚皮"但"吓"但"吓咁tim. 唔駛摸,我老公都知呀...

民房

我BB成日都打C egg,相當厲害及頻密,不過另一信息係佢好健康. 感覺很好呢!

別墅

我之前陀bb時,bb係肚入面都係勁打c egg呀,而且每次去檢查佢都係打緊c egg o既,好搞笑呀。打c egg o既感覺我覺得似"敲門"囉,一下一下好有節奏。
孩子是我人生最大支柱 - 工作累透時會想起他的可愛; 肚子喊餓時想到他吃得飽就好。 也許當父母的就是這樣子 ... site at babyhome

男爵府

原來bb會有肚裡打c egg架? 我真係未聽過;我就快37週喇,唔怪得有時佢會有節奏咁跳動啦,我以為係佢既心跳咋 點解bb會打c egg架呢?係咪有風呀?

珍珠宮

環保接龍勳章

我亞b差不多日日都有節奏o甘郁, 我仲以為佢頑皮添, 原來係打c egg.

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

大宅

因為BB的心肺仍在發育,所以會常常有此情況

大宅

我想問下bb打c egg時有冇辦法可以整停佢,e.g.飲多d水得唔得呢??
因為打c egg好似好辛苦ga bor,同埋我亞b每次打c egg都會打好耐......

別墅

my BB also c egg when he sitting in my body,but at that time , I do not know what it is and I even worry about it, now , I think maybe it is the c egg that you said.

別墅

欣欣媽~~CatCat
其實都無乜辦法,因為佢現在巳經係一個個體,我哋飲多D水,佢又唔會有下意識去飲多兩啖胎水...我都好似你咁, 我會好心痛,咁我就唯有摸住個肚,安慰下佢囉(其實可能安慰緊自己咋 ?-( )....我都知你係八月生得....我都好想佢早D出世.話晒佢現在都有37週啦...

欣欣媽~~CatCat 寫道:
我想問下bb打c egg時有冇辦法可以整停佢,e.g.飲多d水得唔得呢??
因為打c egg好似好辛苦ga bor,同埋我亞b每次打c egg都會打好耐......

別墅

因為bb既食道短, 所以很容易打c egg, 出左世既bb都係一樣咁易打c egg, 我個bb就快兩個月大, 都仲成日打, 初初我都覺得唔知點算, 不過佢地打一陣就唔會再打架喇, d姑娘教打喊佢就唔會打c egg, 不過我唔想打喊佢, 但發覺佢地打一陣就自己冇事, 有時仲打打下訓左.....

首頁

尾頁

跳至