夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

我好多時都會miss 同ex-boyfriend 片段 ,如果可以的話我想時光倒流!

伯爵府

我偶然會諗起, 例如睇電視有啲情節有啲相似, 我都會諗吓, 不過只係一種回憶, 我冇想過時光倒流. 我同 EX 都有 KEEP 住聯絡, 一年見一兩次左右.

禁止訪問

大宅

樓主可能愛ex多過老公,但如今已經結婚,過去的只可以成為一種遺憾, 努力向前看吧

複式洋房

原文章由 EVA222 於 08-8-28 17:30 發表
唔能夠一齊,即係無緣份,亦唔需要問個天點解,現實生活中,有大大小小事情要擔憂,人越大就越現實,邊有心情去諗情塔塔.

非常同意,已經有好多事要做,点会有心情諗

子爵府

原文章由 ling619 於 08-8-28 17:43 發表

非常同意,已經有好多事要做,点会有心情諗

同意!唔會諗啦,諗下自己個女好過啦!

男爵府

冇喎~ 我得閒既唸吓 + 掛住吓老公唔好.......

我個人唔鍾意唸過去咗 + 唔愉快既野~ 我個人覺得如果可以做朋友既,就唔需要分手! 所以我咁多個exes 都冇朋友做,分手後佢地對我來講完全係nobody~~~~

大宅

原文章由 Vca 於 08-8-29 01:57 發表

我個人唔鍾意唸過去咗 + 唔愉快既野~ 我個人覺得如果可以做朋友既,就唔需要分手! 所以我咁多個exes 都冇朋友做,分手後佢地對我來講完全係nobody~~~~ ...

有時都會唸下既,不過唔係不能忘懷,始終同佢地都有開心過,回憶下咁

大宅

同意!
仲要係 "活得比你好"

原文章由 Vca 於 08-8-29 01:57 發表

我個人唔鍾意唸過去咗 + 唔愉快既野~ 我個人覺得如果可以做朋友既,就唔需要分手! 所以我咁多個exes 都冇朋友做,分手後佢地對我來講完全係nobody~~~~ ...

洋房

最近幾年,一年有幾次email,他已不需要常來公幹,今年4月來港時,我們見過面,所以有時都會唸下佢!

大宅

有趣話題!

我對我的PUPPY都幾懷念,但現在無留戀既感覺,雖然曾經都有這感覺,但一切都過去了,沒法回頭。
http://kidkid.netfirms.com/leadkidtospeak.htm

禁止訪問

洋房

其實我們從來沒有正式分手過,他是外籍人士,大家身處異國,一年都有幾次見,最初大家都維持到,日子久了,感情便慢慢對佢淡了......

[ 本文章最後由 Mangotango 於 08-8-29 17:06 編輯 ]

男爵府

原文章由 LAMSON媽 於 28/8/2008 07:41 PM 發表

有時都會唸下既,不過唔係不能忘懷,始終同佢地都有開心過,回憶下咁

當然同exes 一齊都開心過~ 但同老公比我既快樂來相比,完全係差天共地!

禁止訪問

男爵府

原文章由 alysiayip 於 29/8/2008 02:32 AM 發表
同意!
仲要係 "活得比你好"

"活得比你好" - 我已經做到咗! 而且做到咗好鬼耐咯!! 呵呵~~ 唔好講太耐果咋exes~ 淨係我老公之前果2個exes - 2個都同女友未婚生子! A女友大肚 > 結婚 > 生小朋友出來 > 最近聽講就快離婚! B就仔都生咗出來都唔同女友結婚......

最搞野係佢2個都同我求過婚喎! 好彩冇同佢地say yes~ 如果唔係我而家好有可能會好似佢地是但一個女友 / 老婆咁.......

複式洋房

原文章由 Mangotango 於 08-8-28 17:23 發表
我好多時都會miss 同ex-boyfriend 片段 ,如果可以的話我想時光倒流!

會唔會覺得對現在嘅好唔公平呢?

大宅

同老公嗌交嘅時候, 我會掛住ex, 因為ex真係對我好好, 我好記得佢同我講過一句說話, 佢話 "女人係要錫嘅" , 我唔知 "lee"句說話係出自真心同係氹我, 但其實同佢拍拖段日子真係好難忘, 尤其同老公嗌交時, 我會覺得我自己似工人多過佢老婆, 不過已經過左去, 我只會耐唔耐諗下同ex的開心片段來安慰自己, 都係一句 "大家有緣無份"

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

間吾中會記起一d以前同ex的事
但祗係"記起"不是懷念

大宅

有時會諗起架~
尤其係同老公嗌交0個陣~
唔知係咪潛意識會覺得好過d呢?

首頁

尾頁

跳至