跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 ~kiki~ 於 08-9-6 02:52 發表
其實凡事都有兩面, him him ma講得冇錯, 搞party預左有批評, 但是善是惡視乎你點睇, 就算某位mama講"你咁鐘意720既攪手, 你咪叫佢哋攪囉"佢都係比意見, (但我覺得佢冇禮貌 + 唔尊重我地720helper)
講真, 搞720時都有 ...

哎呀呀! Sorry 呀, 我激動得濟俾咗個hard feeling你, 我完全係無唔尊重720 helper 的意思呀 相反, 我真心地覺得你哋好叻. 其實我無參加到720 party, 但一直都有留意你哋的動向, 亦都有睇你哋當日party啲相, 感受到你哋果party的成工及大家附出的努力.

再次講聲對不起哦!

大宅

原文章由 ~kiki~ 於 08-9-6 02:52 發表
其實凡事都有兩面, him him ma講得冇錯, 搞party預左有批評, 但是善是惡視乎你點睇, 就算某位mama講"你咁鐘意720既攪手, 你咪叫佢哋攪囉"佢都係比意見, (但我覺得佢冇禮貌 + 唔尊重我地720helper)
講真, 搞720時都有 ...

好同意呀..

himhim ma.... 做咩好地地搞成咁呀?! 點解唔做落去呢?? 會唔會係因為要做個good show好大壓力呀?!

講真呀... 搞個party嗟... 唔洗放到咁大喎.... take it easy啦...

仲有... sasahon... 你講話"你咁鐘意720既攪手, 你咪叫佢哋攪囉" 哩一句說話真係令到我地有d唔開心呢... 我都同意kiki講... 希望有新搞手搞﹐會有一d新點既idea出來... 老實講... 如果唔係亂到咁... 我諗好多mami都好期待睇你地既good show架... 不過.... 未出閘... 先脫腳... 可惜也....

大宅

嘩, 忙於搬居, 無上一排媽媽會, 重mud攪成咁呀, 雖然我報唔切名去1歲party, 但我知你吔義工媽媽真的很辛苦, 攪一個咁多人的function真的不容易, HimHim MAMA, 希望你知道重有好多MAMA支持你, 唔好唔開心.
希望各位MAMA都開開心心.

原文章由 HimHim_MaMa 於 08-9-6 01:02 發表
多謝哂妳哋

放心吧! 我冇事

挍party 預咗有批評,
但惡意的, 我真受不了.......

俾我知道佢係邊個的話

...

別墅

原文章由 yyy008 於 08-9-6 18:13 發表

好同意呀..

himhim ma.... 做咩好地地搞成咁呀?! 點解唔做落去呢?? 會唔會係因為要做個good show好大壓力呀?!

講真呀... 搞個party嗟... 唔洗放到咁大喎.... take it easy啦...

仲有... sasahon... 你講話"你 ...

HELLO,
我好相信這mama無心俾個咁的信息俾妳們,
佢可能激動在有人刻意將720比較過來,
因為人人都知720 是good show

請唔好再提1yr party 的事了! OK
都過去了

希望在0801MAMA會,
能POST多啲和和平平, 開開心心的事吧!

大宅

(Ref:110) 1Y--2Y--3Y--4N--5N

麻煩各位!

男爵府

HimHim_MaMa
我百分百支持你攪個PARTY是唔簡單而且仲要係網上攪冇大家電郵姓名聯絡電話日日幾個鐘在度打字睇個個媽咪啲留言辛苦到冇人有我都答應CHING幫手但這幾日很忙上唔到來睇你地近況.希望各位媽咪多啲體諒這一班媽咪 大家都是義務幫手唔是必然要做.如果個個都在度批評咁邊個做大家都去唔到個聚會其實大家都是想聚一聚個PARTY多唔多嘢玩我相信各位媽咪都是其次啦!大家再俾多啲鼓勵佢地我就斷續睇吓仲有冇贊助.有咩幫忙請電郵給我請原諒近排少上來.

原文章由 HimHim_MaMa 於 08-9-7 00:04 發表

HELLO,
我好相信這mama無心俾個咁的信息俾妳們,
佢可能激動在有人刻意將720比較過來,
因為人人都知720 是good show

請唔好再提1yr party 的事了! OK
都過去了

希望在0801MAMA會,
能POST多啲和和平平, 開開心心 ...

大宅

Himhim Ma, add oil, 我成家人都支持你,唔咗D呢D事唔開心,因為你已經做得好好嫁啦!

大宅

ref: #63
全部都得.

大宅

回覆 #99 ~kiki~ 的文章

攪唔成1歲party個責任絶對唔會交比720helper, 應該係嗰位專登開個新bk name黎批評既人~
人地咁好義務幫手,一直都歡迎大家有咩意見post出黎,你係咪post左一堆意見冇人聽你講? 你覺得自己planning好,report好點解唔做Helper/統籌? 你冇俾過意見冇出過丁點力有咩資格咁話人地?!!
好啦, 而家好幾個helper都唔做喇.咁你話你有咩建設性?

to all 義工mami,
thanks for all your effort so far. I really hope that you can persist and continue to help with the party. I think all (but 1) registered mami are supportive and highly appreciate your work.
actually will there be any 720 helpers who are interested in helping? I understand that it will be "新人事新作風", and it's good to "enjoy唔同人攪既party", but it may help a lot if there are some experienced helpers to help out and make the lead, so that the new helpers won't have to explore everything from zero again.
Really hope that our babies can have a party to gather when we come to our very 1st birthday!

別墅

回覆 #4 anlywan 的文章

HimHim_mama & all 義工mama

好多謝你一直以來為我們做咁多野, 每日要睇咁多mama既msg, 又要update, 又要planing….., 其實真係要好有心先得, 做咗咁多野仲要比人咁話, 比著邊過都會唔開心 同激氣, 不過唔緊要我相信我地大部mama都支持你!
Thank you very much

[ 本文章最後由 Chunshek 於 08-9-9 16:03 編輯 ]
http://family.webshots.com/photo/2200566240103299971CYORnx

大宅

唔好意思,我因為好想去又驚自己唔明錯過左個機會,所以想再問一問...我排 #98,是否是waiting list呀???會大約幾時先知有冇得去架???我驚冇上網miss左個機會呀....

thx~

原文章由 Chunshek 於 08-9-9 16:01 發表
HimHim_mama & all 義工mama

好多謝你一直以來為我們做咁多野, 每日要睇咁多mama既msg, 又要update, 又要planing….., 其實真係要好有心先得, 做咗咁多野仲要比人咁話, 比著邊過都會唔開心 同激氣, 不過唔緊要我相 ...

大宅

好媽媽勳章

HimHim_MaMa,

請問是否沒有位了 ? 因為我見pm了您也沒有覆. 麻煩您可否告之 ? Thank you.

大宅

SORRY!要大家投票, 1歲party現只剩下人名表

sorry, 最近都無上網,唔知道各位媽咪之間發生了一些口角。我覺得大家甘巧都係2008年1月生左只豬出來,所以才會在這裡相遇。尤其是各位義工媽咪,原本可能一生人都無機會認識大家,卻因爲自己的寶寶才會花心思,精神和時間搞些party讓寶寶們有機會見面玩樂,也讓我們其他媽咪有機會替孩子們留下美好的成長片段。
我實在唔希望見到任何媽咪在這裡遇到不愉快的事件而難過。我想我們的寶寶們也不想自己的媽咪唔開心的。所以大家請笑一個!

[ 本文章最後由 zhubabies 於 08-9-10 23:46 編輯 ]

別墅

請問下him him ma...咁1歲party係咪攪唔成啦??如果係, 我相信有好多媽媽同我一樣, 有0的失望啦~希望你唔好為佐一個唔見得人既媽媽批評, 而放棄佐個1歲party, 如果你唔夠人手的話, PM我都可以幫人架~!

別墅

原文章由 JOESPHINE 於 08-9-12 14:48 發表
請問下him him ma...咁1歲party係咪攪唔成啦??如果係, 我相信有好多媽媽同我一樣, 有0的失望啦~希望你唔好為佐一個唔見得人既媽媽批評, 而放棄佐個1歲party, 如果你唔夠人手的話, PM我都可以幫人架~! ...

打錯字.....應該係PM我會幫手至真!!

男爵府

我諗HIMHIMMAMA已心淡了,我地仲有冇媽咪願意去接這一個責任去做呢?

原文章由 JOESPHINE 於 08-9-12 14:48 發表
請問下him him ma...咁1歲party係咪攪唔成啦??如果係, 我相信有好多媽媽同我一樣, 有0的失望啦~希望你唔好為佐一個唔見得人既媽媽批評, 而放棄佐個1歲party, 如果你唔夠人手的話, PM我都可以幫人架~! ...

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Dear All

Yes, you are right, him_him mama has resigned the "work".....

we will not have 1-year party unless there is a new group of volunteer.......

Cheers

大宅

各位好, 我是0711的媽咪, 看見你地好似暫時未攪到個生日會, 我未做過, 不過因之前去過0708個生日會, 我是贊助者, 在逸東攪的, 而我地0711都係, 1歲生日會是非常有意義的, 如果需要我幫手, 我非常樂意, 首先你地要看看是否仍有人想參加生日會, 不如幫你地post個一個新link看看有否人想再報名呃, 如果有, 立即找地方

因其實我原本都應該是0801媽咪來的, 不過囝囝早產了2個月

[ 本文章最後由 joannelau1 於 08-9-16 12:39 編輯 ]
http://hk.myblog.yahoo.com/joannelau1
等閒入黎看看, 我都是初初寫

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

嘩....... 早產左2個月...... 一定係出左咩意外?!
joanne太好喇, 竟然主動做幫手!!!!

原文章由 joannelau1 於 08-9-16 12:38 發表
各位好, 我是0711的媽咪, 看見你地好似暫時未攪到個生日會, 我未做過, 不過因之前去過0708個生日會, 我是贊助者, 在逸東攪的, 而我地0711都係, 1歲生日會是非常有意義的, 如果需要我幫手, 我非常樂意, 首先你地要看 ...

洋房

吓...唔好啦,,其實我們每一個人都好希望搞得成哩個1YR PARTY GA, 搞show 無須要做比較啫。又唔係要交功課,我們都只係希望大家有緣一聚啫。。何必要有比較呢。

原文章由 brbaby2007 於 08-9-12 18:57 發表
Dear All

Yes, you are right, him_him mama has resigned the "work".....

we will not have 1-year party unless there is a new group of volunteer.......

Cheers

首頁

尾頁

跳至