跳至

首頁

尾頁

民房

懇邀各位媽咪入嚟傾傾, 我個囝囝將會有緣與大家小寶貝相聚啦~

別墅

原文章由 gigi222 於 08-8-29 12:33 發表
懇邀各位媽咪入嚟傾傾, 我個囝囝將會有緣與大家小寶貝相聚啦~

Hi gigi,

好高興認識你,我囡囡讀K1B。

民房

dorischung, 你好呀! 我個囝囝讀 K1A, 你準備好心情未呀! 我有啲緊張, 怕佢唔應該! 你呢?

原文章由 dorischung 於 08-8-29 16:43 發表

Hi gigi,

大宅

開心吸收勳章

Hi dorischung / gigi,

我囡囡讀K1B - 黃組呀!
明天就開學啦.......

原文章由 dorischung 於 08-8-29 16:43 發表

Hi gigi,

得閒入來看看"雙妹嘜"啦......
http://hk.myblog.yahoo.com/jessjuli088

別墅

原文章由 gigi222 於 08-8-31 12:15 發表
dorischung, 你好呀! 我個囝囝讀 K1A, 你準備好心情未呀! 我有啲緊張, 怕佢唔應該! 你呢?

Hi gigi,
我預左小朋友開學初期會有d唔憤架啦,不過佢地好快會適應,平常心,隨遇而安。

別墅

原文章由 kpbb 於 08-9-1 14:39 發表
Hi dorischung / gigi,

我囡囡讀K1B - 黃組呀!
明天就開學啦.......

係呀,明天開學啦......

我地係同班,喬喬可以同您囡囡做同學仔,不過喬喬係綠組......明天無緣見面啦......

大宅

開心吸收勳章

Hi 各位,

今天返學都幾順暢, d老師好nice, 一d都無後悔入讀這間學校,
今日仲遇到一位同學仔住同一個屋苑添.......

等我明天試找找喬喬張相先....... , 你都可以找下子瑩張相吓, 等時相認都易d麻.....

大家得閒多d上來交流下!

原文章由 dorischung 於 08-9-1 20:15 發表

係呀,明天開學啦......

我地係同班,喬喬可以同您囡囡做同學仔,不過喬喬係綠組......明天無緣見面啦......
http://hk.myblog.yahoo.com/jessjuli088

別墅

原文章由 kpbb 於 08-9-2 12:56 發表
Hi 各位,

今天返學都幾順暢, d老師好nice, 一d都無後悔入讀這間學校,
今日仲遇到一位同學仔住同一個屋苑添.......

等我明天試找找喬喬張相先....... , 你都可以找下子瑩張相吓, 等時相認都易d麻.....

大 ...

Hi kpbb,

尋日見到張相有D似子塋,等我今日再睇真D先...

喬喬係菠蘿組...

大宅

開心吸收勳章

各位,

今天已買了冬季校服, 我幫jess買了2套4碼衫褲, 另各買1件6碼冷衫及校褸 咁早要買定, 唔知到時啱唔啱著呢?

大家有無參加"音樂農莊"呀, 我今日已交左回條參加啦.

**記得帶4R家庭照&小朋友1.5歲時的照片 及買定燈籠呀!

dorischung,

哎呀, 今天唔記得找喬喬張相添......真失策.....
你記得到時見到我地相認喎!

原文章由 dorischung 於 08-9-3 10:16 發表

Hi kpbb,

尋日見到張相有D似子塋,等我今日再睇真D先...

喬喬係菠蘿組...

別墅

原文章由 kpbb 於 08-9-3 12:47 發表
各位,

今天已買了冬季校服, 我幫jess買了2套4碼衫褲, 另各買1件6碼冷衫及校褸 咁早要買定, 唔知到時啱唔啱著呢?

大家有無參加"音樂農莊"呀, 我今日已交左回條參加啦.

**記得帶4R家庭照&小朋友1.5歲時的照片 及買 ...

Hi kpbb,

哈哈...今朝搵到你囡囡張相啦,佢笑得好可愛...

我都係買呢個尺碼既校服,咁早買定,真係有d擔心到時唔知啱唔啱著...

我交左回條啦,難得可以同小朋友一齊旅行,當然會參加啦...

好在有你提傘,我已經唔記得老師叫家長帶相...

大宅

開心吸收勳章

dorischung,

今日亞囡返學時,頭也不回就咁揮手講byebye, 直入課室.
我唸佢應該已鍾意這間學校了!

你囡囡今天ok嗎?
原文章由 dorischung 於 08-9-3 20:20 發表

Hi kpbb,

哈哈...今朝搵到你囡囡張相啦,佢笑得好可愛...

我都係買呢個尺碼既校服,咁早買定,真係有d擔心到時唔知啱唔啱著...

我交左回條啦,難得可以同小朋友一齊旅行,當然會參加啦...

好在有你提傘,我已經唔記得老師叫 ...

大宅

hi,

你地好,我個女係K1A,佢好鐘意呢間學校,第一日返都係度話呢度好好玩,我好鐘意呢度,我自己入去唔喊 bye bye 媽咪添!

係呢想問你地話要帶4R家庭相、1.5歲照片同埋燈籠呀!

我地個班仲未講要帶咩喎!

原文章由 kpbb 於 08-9-5 03:54 發表
dorischung,

今日亞囡返學時,頭也不回就咁揮手講byebye, 直入課室.

你囡囡今天ok嗎?

大宅

開心吸收勳章

我地係開學第二天講如家長知, 不是出通告的.
你可問下老師呀!

今日問過寶珠老師, 大家記得星期四帶燈籠, 但她說最好不要過早帶回校,因為d小朋友唔夠定力, 可能要讓著帶回家.

原文章由 ev928 於 08-9-6 11:43 發表
hi,

你地好,我個女係K1A,佢好鐘意呢間學校,第一日返都係度話呢度好好玩,我好鐘意呢度,我自己入去唔喊 bye bye 媽咪添!

...

男爵府

HI

我大孖是k1a 而細孖是k1b.
K1A重未通知帶燈籠返學校.

原文章由 ev928 於 08-9-6 11:43 發表
hi,

...
Putting all your troubles on him, for he takes care of you. (Peter I 5:7)

大宅

各位家長你地好,
我仔仔係上K1A班架! 大家多多指教呀!

大宅

開心吸收勳章

bebobo / Mrswong,

歡迎大家入來交流!

Mrswong,
你對係男仔定女仔呀, 接放學咪要排兩條隊?

原文章由 Mrswong1998 於 08-9-9 09:40 發表
HI

我大孖是k1a 而細孖是k1b.
K1A重未通知帶燈籠返學校.

別墅

原文章由 kpbb 於 08-9-5 03:54 發表
dorischung,

你囡囡今天ok嗎?

咁你可以方心d啦,喬喬未得呀,呢幾日佢行返學校都無心機,唔願入課室,睇黎仲要一段時間先適應。

男爵府

kpbb

我對是孖仔來架,唔知仲有冇第二對孖b呢????
接放學真係要排兩條隊.

原文章由 kpbb 於 08-9-9 14:12 發表
bebobo / Mrswong,

歡迎大家入來交流!

Mrswong,
你對係男仔定女仔呀, 接放學咪要排兩條隊?
Putting all your troubles on him, for he takes care of you. (Peter I 5:7)

大宅

開心吸收勳章

Mrswong1998,

孖b又幾得意.....d同學仔見到佢地可能分唔開邊個
咁第時做勞作咪要做兩份, 又要唔一樣, 都幾傷腦筋喎.....

原文章由 Mrswong1998 於 08-9-9 15:47 發表
kpbb

我對是孖仔來架,唔知仲有冇第二對孖b呢????
接放學真係要排兩條隊.

大宅

開心吸收勳章

dorischung,

昨晚jess夜左瞓, 今日唔願起身, 心情唔多好, 再加上入門口前,我話仇日有野做叫姐姐接佢, 嘩.......即時大哭, 話唔返學, 我即刻抱起交給姨姨.

原文章由 dorischung 於 08-9-9 14:15 發表

咁你可以方心d啦,喬喬未得呀,呢幾日佢行返學校都無心機,唔願入課室,睇黎仲要一段時間先適應。

首頁

尾頁

跳至