自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

如你話買十蚊豬肉,豬肉佬切左十一蚊比你,話要收足十一蚊,你會比足佢嗎 ?

侯爵府

會.... 差少少之麻... 咁佢都只可以用肉眼睇住黎切... 算啦....

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

我多數由佢
但太多會叫佢切番落黎

禁止訪問

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

通常我都會要埋, 佢地唔係次次係咁, 多一蚊都唔係話多好多.

珍珠宮

原文章由 三個白白豬 於 08-8-30 10:28 發表
如你話買十蚊豬肉,豬肉佬切左十一蚊比你,話要收足十一蚊,你會比足佢嗎 ?

平時去開同一檔買,算係熟客,多一蚊,佢通常唔會收我果$1
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

伯爵府

今朝買豬肉時,見個豬肉婆用呢招 , 第一切永遠同你要的價錢欠幾蚊,第二切叫人買加多一兩蚊.

大宅

好多時都會差少少架啦, 鬼叫我無固定幫襯開一檔, 如果太多我會叫佢切番出黎, 差2~3蚊都算, 係牛肉檔反而熟d, 係話 20蚊就收 20, 多左佢都唔會收我錢, 同埋熟左, 我覺得佢切舊牛肉都會大d

伯爵府

原文章由 webjen 於 08-8-30 10:42 發表

平時去開同一檔買,算係熟客,多一蚊,佢通常唔會收我果$1

係呀,好多豬肉佬都唔會收.
如多幾蚊佢會問要唔要到,如要唔晒佢會切返少少出黎.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我多數由佢, 不過有時佢會自動切番出黎

水晶宮

算喇...费心思费口舌只赚多你一两蚊...比巨喇...
少奶奶的身份,丫頭的命...

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

禁止訪問

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 陪月勳章

首頁

尾頁

跳至