自由講場

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

引用:我晌青衣城見到個女仔晌服務台附近暈低左,

原帖由 stepchobb 於 15-12-25 發表
我晌青衣城見到個女仔晌服務台附近暈低左,有個路過嘅男士過去請個staff幫手,個staff話自己返緊工唔可以離 ...
同以前明愛醫院門口暈倒 ,門口職員要人打999差唔多

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

D 人真係唔識睇時勢既...人地大肚婆就暈...(普通人一樣啦)...即比椅坐啦...
唔借得....真好笑.....有次晌街有個女仔暈低....我即時將我個所謂名牌手袋放地下墊高佢個頭....CALL 白車等....同佢搽油..白車未到佢已醒...

之後回家途中...我仔問我..媽媽個手袋你咁中意做咩放地下..污糟哂啦..
我同仔講...無咩緊要得過救人.....手袋好閒事...

呢件事我仔記到今時今日都講住..我唔係想哂咩..
只係想講...救人幾時都係最緊要...
我唔會理當時身在咩環境...D椅借唔借得..

yumui61    發表於 15-12-25 17:16
okhk    發表於 15-12-25 15:15
liaosee    發表於 15-12-25 14:57
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

子爵府

2018復活節勳章

禁止訪問

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

你係咪冇好好表達呢

如果你同佢講見暈,想借個位坐低,我相信佢哋唔會say No

但你只話借凳佢哋唔借是正路吧

伯爵府

熱血勳章

回覆:嬲嬲地,可唔可以呻下

而家後生嘅職員,好多都唔識變通,無哂後生仔嘅活力
好多呢類人都有直升機家長
仲要收工同家長報到果隻

珍珠宮

家下各管理公司一定有指引俾下面,乜嘢做得,乜嘢唔做得,佢地好怕唔跟例,俾客人投訴兼某些事係關保險事㖭,即係簡稱只按本子辧事。

樓主如有下次,即同佢講你大肚想暈可能會得到援手。

留一口氣,荒夜裡點一盞風燈,我們一路同行。

每一個結束,都是一個新開始;集合力量,繼續發聲,They can’t kill us all。

子爵府

有時就係平時俾人投訴得多,做野就好似唔跟“常識”。我估佢唔知樓主就暈,所以唔借椅。或者曾經試過有人因為攰,坐喺職員椅,唔好睇俾老細鬧,有人有得坐其他人無得坐又投訴唔公平。衰d講,樓主坐左落地下,可能反而佢仲容易交代件事。。。某程度上 就係因為香港係投訴之都。。。

講返樓主,你無事便好了。七個月要小心保重呀~

珍珠宮

開心吸收勳章

樓主你下次應該話自己想暈,可否借張椅坐下

侯爵府

可能職員以為你行街行到腳攰借椅坐,才唔借啫。
人地唔清楚你情況,也不能怪她。
下次如果咁情況,你要即時同佢講你好暈,
我相信佢會即刻扶你坐低的。

珍珠宮

畀面勳章

唔好嬲
保重
下次同佢地講話見暈
可能會好少少

侯爵府

唔好嬲,有D人性格係好死板,要按規矩做,下次直接講你聽暈低,借個位比你坐。

侯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

通常會沖入鞋舖坐低

珍珠宮

引用:正一唔轉膊

原帖由 lazywife 於 15-12-25 發表
正一唔轉膊
咪係,有啲同情心都會借比人啦!

琥珀宮

take care

男爵府

我晌青衣城見到個女仔晌服務台附近暈低左,有個路過嘅男士過去請個staff幫手,個staff話自己返緊工唔可以離 ...
真係緊守崗位既\"好\"職員啦

大宅

減齡達人勳章

咁佢職責係乜 請佢返黎坐

珍珠宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

多謝各位jm關心我冇事喇,呻完冇嬲喇。
補充少少,頭先嬲得滯冇交代清楚,我行埋去第一句同職員講,我好暈,可唔可以借張櫈坐一坐。
同埋我個樣應該已經變白,我feel到自己標冷汗。

睇完jm嘅分享,希望各商場職員都靈活少少,唔係話樣樣跟足指引做,自己冇犯錯就得架嘛,緊急情況都需要變通下嘛。

大家聖誕快樂呀

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

哎,咁佢又真係唔抵幫。正聽到/見到人地暈,都第一時幫手啦。陣間人地有咩樹自己都唔安樂。
樓主take care呀

大宅

merry christmas,
祝你同小朋友健康快樂~~

首頁

尾頁

跳至