自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

引用:家家有本難念的經有時候表面上睇到既就一定

原帖由 devilcandy89 於 15-12-27 發表
家家有本難念的經

有時候表面上睇到既就一定係事實既全部?
同意呀。

有時睇野唔好咁表面,可能對父母都要照顧老人家或其他小朋友。

我識兩位男士,佢地要照顧一個坐輪椅既太太,又要照顧一個小朋友。好辛苦,可能個小朋友住院,都探唔到佢地,因為要照顧行動不便既太太。

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 Chikane123 於 15-12-27 發表

原帖由 小豬澄 於 15-12-27 發表
除非你識人一家 如果唔係我覺得你唔好咁話個bb媽媽住

係我大女住院其中一次 有個bb 無人理 全日都係護士搞 ...
個爸爸好慘,要面對喪妻又要湊bb,如果比佢聽到樓主番說話,佢一定好唔開心。

公爵府

好媽媽勳章

引用:話說又講番我係醫院既所見所聞,係陪我仔住

原帖由 Chikane123 於 15-12-27 發表
話說又講番我係醫院既所見所聞,係陪我仔住院時,對面床有個bb,由我中午入院到夜晚陪個仔期間,全日都未見過個 ...
你睇的只是表面昨喎,其他都係推算出來。就說人不是

伯爵府

畀面勳章

引用:一家唔知一事,+你見到嘅可能只係其中一面。

原帖由 Bloomberg 於 15-12-27 發表
一家唔知一事, 你見到嘅可能只係其中一面。
有啲細路長期進進出出醫院, 佢嘅屋企人未必可以時時留守喺醫院 ...

禁止訪問

回覆:Chikane123 的帖子

男爵府

環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

回覆:唔識做人父母就唔該識帶套

我朋友生bb時,中左豬流感。bb出世要係兒童隔離病房隔離。。朋友又係大人隔離病房留院。。佢老公又早幾日確診豬流感,要留係屋企自我隔離。。
醫院講明吾俾任何人探個bb.因為bb ge 流感檢驗報告未出。
所以有時真係吾可以睇表面。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆:Chikane123 的帖子

我記得之前陪個仔入院,同房有個2歲小朋友得個賓賓陪,不過呀賓自己係度玩電話,個小朋友又比較曳,係張bb床跳嚟跳去,後來隔離床嘅媽咪,發覺小朋友插喉隻手出晒血,先叫姑娘。

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

回覆:唔識做人父母就唔該識帶套

珍珠宮

引用:其實凡事又唔好淨係睇表面,或者媽媽亦在醫

原帖由 babymama07 於 15-12-27 發表
其實凡事又唔好淨係睇表面,或者媽媽亦在醫院落唔到床,或者自己大病不起?又或者爸爸又一時間太多問題同時 ...
認同。。依加太多人,單睇表面,就下判斷。。。

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:其實凡事又唔好淨係睇表面,或者媽媽亦在醫

原帖由 babymama07 於 15-12-27 發表
其實凡事又唔好淨係睇表面,或者媽媽亦在醫院落唔到床,或者自己大病不起?又或者爸爸又一時間太多問題同時 ...
argee

我為貓狂

首頁

尾頁

跳至