跳至

首頁
12345...52

尾頁

男爵府

聽日正式開學上課啦!
早d瞓啦~

男爵府

原文章由 於 08-8-31 20:40 發表
聽日正式開學上課啦!
早d瞓啦~

今日卓琳出奇地自願起床 , 自動自覺去刷牙洗面穿鞋, 睇黎佢真係好喜歡返學 , 一起身就問今日有無飛機哥哥, 好彩地依家改了星期一四上體能, 今日真係比佢見到飛機哥哥 , 卓琳好開心呀 , 卓琳係minnie組呀, 佢話佢個組有3個男仔, 佢自己一個女仔喎 , 你地呢
見到佢地本手冊k2開始寫字, 見每個星期都有唔同既字要學, 唔知佢跟唔跟得到呢
仲有k2開始比上年多左d書, 放埋落書包度重左唔少
我地望班多左個新男同學呀, 唔知佢叫咩名呢

[/url]

男爵府

原文章由 sung米米 於 08-9-1 20:31 發表

今日卓琳出奇地自願起床 , 自動自覺去刷牙洗面穿鞋, 睇黎佢真係好喜歡返學 , 一起身就問今日有無飛機哥哥, 好彩地依家改了星期一四上體能, 今日真係比佢見到飛機哥哥 , 卓琳好開心呀:ha ...

卓琳好乖呀!悅童尋晚都好早 ,聽姐姐講童童今早起身都好乖,而家我好早出門口,童童都仲未醒!不過今日就唔記得執件外套入書包,攪到童童無外套著
放學都見到飛機哥哥,佢好鍾意萱晴,不斷讚佢,同佢玩!童童都好鍾意飛機哥哥架!

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

My son Pak Lok is a new student in full-day class at K2信班 this year. Last year, he studied at K1A half day.
I want to say hi to all of you and anyone here is studying in K2信班?

大宅

Hello, 我個女係讀 K2 信班全日班嫁! 佢叫珈穎呀!

男爵府

原文章由 yanpapa 於 08-9-1 23:22 發表
報返到先.....
今日小雪第一日返學,佢好開心呀......
不過我就做到死啦,今日我們第一日開學,我做小一班主任(今年第一年),我班有個女仔唔適應喊呀,真係有d嗱手唔成世,好彩仲有一個副班主任係度,先處理到咋......
今日 ...

我相信雪雪一定會繼續好開心架!
我都好耐無做小四班主任,個個話大唔大,細又唔係細,不過個個都好得意,我見返一個兩年前架學生,今日忍唔住要擁抱下佢,同佢講好掛住佢!

男爵府

原文章由 lanlanqq 於 08-9-2 11:16 發表
My son Pak Lok is a new student in full-day class at K2信班 this year. Last year, he studied at K1A half day.
I want to say hi to all of you and anyone here is studying in K2信班?

歡迎加入全日班陣營呀!小朋友返全日班都好開心架!
我囡囡讀低望班(k2),信班係林老師,佢好好架!我個女角色扮演成日都要做林老師架 ,不過佢都好鍾意自己班主任,成日要我扮賴老師!

男爵府

原文章由 馬騮女 於 08-9-2 16:11 發表
Hello, 我個女係讀 K2 信班全日班嫁! 佢叫珈穎呀!

你好呀!我囡囡叫悅童呀!

男爵府

原文章由 小香香 於 08-9-2 09:14 發表
hihi...我之前都開左個全日班但冇人show我..我以為bk冇人讀全日班添><

你好呀!你小朋友係咪今年讀K1呢?

男爵府

歡迎你地呀 , 日後多d上黎交流交流
今日聽卓琳講佢地依家午睡 唔再係自己房室, 係要上四層樓梯既一個課室, 我估應該係上3樓, 因為卓琳上佢自己一樓課室時係講上兩層樓梯既, 雖然課室改左, 但瞓佢隔離個個依然不變, 都係悅童 , 卓琳係一個較難入睡既小朋友, 佢係屋企習慣同我傾一陣心事先 , 希望係學校唔好攪住其他同學仔啦, 由其係佢隔離個位悅童
另外問卓琳今日有無教書, 佢就o羅左本phonics書出黎係咁講: a--牙-牙-牙 , 比佢笑死

[/url]

複式洋房

Hi
I asked Pak Lok whether did he know who is 穎珈. ( I spoke wrongly your daughter's name). Then Pak Lok said she seems 珈穎, not 穎珈. So I think my son know 珈穎 already.

lanlanqq

原文章由 馬騮女 於 08-9-2 16:11 發表

複式洋房

卓琳媽咪,

我想問吓你依家睇緊個中醫係邊度呀?
麻煩你比個地址我呀!

THANKS!

影藍媽咪

大宅

HEY, Pak Lok 媽咪, 我問珈穎知唔知邊個叫Pak Lok, 佢話知係同一組嫁叫三眼仔組呀!我個女叫佢做樂仔嫁!

男爵府

原文章由 room5674 於 08-9-3 10:02 發表
卓琳媽咪,

我想問吓你依家睇緊個中醫係邊度呀?
麻煩你比個地址我呀!

THANKS!

影藍媽咪

pls check pm

[/url]

男爵府

今日有一本正式要寫字既功課, 要隔行寫架
另外要帶個廁紙筒返學呀

[/url]

複式洋房

柏樂話佢是大眼仔組!我估應該是三眼仔組先至正確!

原文章由 馬騮女 於 08-9-3 18:23 發表
HEY, Pak Lok 媽咪, 我問珈穎知唔知邊個叫Pak Lok, 佢話知係同一組嫁叫三眼仔組呀!我個女叫佢做樂仔嫁!

禁止訪問

禁止訪問

首頁
12345...52

尾頁

跳至