跳至

首頁

尾頁

男爵府

今日同老公& jerry仔一齊參加呢個班, 途中我一直都擔心jerry上堂會唔會唔肯跟住導師做, 又唔知會唔會攪到好dirty, 又點解要帶車仔.....

去到課室初初jerry都驚驚地, 淨係望住其他小朋友着圍裙.....我心諗如果佢喊, 或者扭計想瞓覺, 咁咪浪費咗呢一堂?! 好彩導師先唱幾隻歌仔, 令大人小朋友都warm up, jerry終於肯坐定定預備上堂...... 仲開始有笑容

第一樣嘢一齊做, 就係用架車仔嘅車轆轆唔同顏色嘅顏料, 然後隨意喺張白紙上面轆嚟轆去, 又真係冇諗過用呢個方法玩塗鴉.....jerry自己玩,唔想我捉住佢隻手添.......

第2樣係整塗鴉t-shirt with兔仔pattern, 就嚟到中秋ma......jerry好肉緊咁印唔同顏色喺件衫上面, 我又幫佢溝定唔同顏色, 唔駛成日都係blue colour....

第3樣係整燈籠...需要小朋友自己裝飾個燈籠.....佢勁鍾意個燈籠,一直自己拎住,番到屋企都唔肯擺低,連瞓覺都想擺埋上床,不過我唔俾,因為好易壓爛 (用膠碗做)

我同老公都鍾意呢個班,因為用嘅材料都簡單,但係俾到機會俾小朋友發揮創意,又用得(t-shirt & 燈籠).喺屋企未必可以做到,因為暫時唔會買顏料,又費時攪到變污糟貓....

最緊要係jerry都鍾意 

[ 本文章最後由 pwypaulina 於 08-8-31 23:57 編輯 ]

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

呢個playgroup非常抵玩, $120 已經有畫畫, DIY Tee, 整埋燈籠, 值得推薦比各位朋友仔~~

呢幅就係我創作嘅車仔抽象畫喇~~

睇我幾用心機畫, 仲用埋手添~~

係咪好色彩繽紛呢~~

呢個就係我造嘅水母燈籠喇~~

呢件就係我同Dad Dad, Meme一齊畫嘅中秋DIY Tee 製成品喇, 幾靚~~

[ 本文章最後由 DoDoDoDo 於 08-9-1 00:58 編輯 ]

男爵府

原文章由 DoDoDoDo 於 08-9-1 00:01 發表
呢個playgroup非常抵玩, $120 已經有畫畫, DIY Tee, 整埋燈籠, 值得推薦比各位朋友仔~~ 

同意

下次再攪班整其他嘢,記得通知我地呀~ 

大宅

醒目開學勳章

係呀! 今個中秋晴晴有佢自己獨有0既燈籠仔啦 , DoDo, 多謝妳0既好介紹, 下次都要預埋我呀!
原文章由 pwypaulina 於 08-9-1 00:09 發表

同意

下次再攪班整其他嘢,記得通知我地呀~ 

BABY FACE          HONEY BABY

大宅

好想join 呢

大宅

原文章由 fslwkl 於 08-9-1 08:55 發表
係呀! 今個中秋晴晴有佢自己獨有0既燈籠仔啦 , DoDo, 多謝妳0既好介紹, 下次都要預埋我呀!

大宅

思仔個日都玩得好開心,晚上要玩自製的燈籠,連自己的白雪公主燈

籠都唔玩

個晚瞓覺時,仲不停好開心話明天想返學(但她未返學的),

DoDo多謝你今次的活動

大宅

好媽媽勳章

Dodo :

抵玩 ! 下次都要埋我啊 ~~
順便問下 : 攝影師哥哥的相可以點攞 ?

別墅

大宅

以下係導師Pinky 嘅email:

多謝各位參與[親子小指頭俱樂部]之開心中秋塗鴉Plyagroup
希望各位都會滿意我地今次既活動
懇請各位都可以到 http://heimamistore.com/?p=30 留下意見, 讓我們能夠做得更好

此外,有當日活動相片請瀏覽 http://heimamistore.com/?p=35

大宅

好媽媽勳章

唔該晒.

原文章由 DoDoDoDo 於 08-9-1 22:50 發表
以下係導師Pinky 嘅email:

多謝各位參與[親子小指頭俱樂部]之開心中秋塗鴉Plyagroup
希望各位都會滿意我地今次既活動
懇請各位都可以到 http://heimamistore.com/?p=30 留下意見, 讓我們能夠做得更好

此外,有當 ...

男爵府

dodo, can you pls PM 導師pinky電話俾我?thx...

大宅

原文章由 pwypaulina 於 08-9-1 23:12 發表
dodo, can you pls PM 導師pinky電話俾我?thx...

check PM pls.

大宅

dododo,

睇唔到d相~~~

首頁

尾頁

跳至