自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

It is only basic courtesy not to treat guests like a lower life form to be insulted and embarrassed.

Instead of an apology, she said:"運動員行到慢吞吞,大晒嗎?"

汪阿姐先大晒囉!!

大宅

畀面勳章

嘩....如果d記者無段章取義......呢個人大代表真係好唔掂啦......

佢的態度已經好差....仲要唔認衰....你估你真係亞姐呀...大乜晒呀???以前雜誌話佢態度差.....同好多人有過節....又唔比其他藝員新年期間著紅色衫.....我半信半疑......而家我信啦....好心佢啦....都做左幾十年人啦.....仲唔化.....

唔係話運動員就大晒....就算佢地係普通人都唔應該咁既語氣叫人上台.....咩叫做直播時間好趕...而家人地就行緊黎啦.....就算係急....都可以用好d的態度請人地上台.....仲有郭晶晶唔係唔答佢....而係話等埋隊員上台先答.....唔係咁都唔岩呀???佢係咪拍戲拍上腦呀???做得野蠻奶奶多.....抽唔到身呀???

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

阿姐,
您知唔知人地鬧您咩架??
無禮貌呀!!!!!!!!唔識尊重人呀!!!!!!!!!!:;pppp:
運動員唔係大晒,網民更加唔係大晒,但您都唔係大晒架.
人地郭晶晶想個師兄上埋黎,係代表團隊精神呀,您催咩啫,我一d都唔覺得個運動員行得慢喎.

仲有呀,我都無興趣知郭晶晶係咪結婚,駛鬼您幫我地問呀..痴痴地.

公爵府

好媽媽勳章

原文章由 FA8866 於 08-9-2 00:50 發表
阿姐,
您知唔知人地鬧您咩架??
無禮貌呀!!!!!!!!唔識尊重人呀!!!!!!!!!!:;pppp:
運動員唔係大晒,網民更加唔係大晒,但您都唔係大晒架.
人地郭晶晶想個師兄上埋黎,係代表團隊精神呀,您催咩啫,我一d都唔覺得個運動員行 ...

講得好 講得對

嚴 守 止 賺 、 止 蝕 位 , 相 信 每 個 投 資 者 都 曉 , 但 利 字 當 頭 , 確 實 知 易 行 難 。 所 以 , 希 望 大 家 , 贏 了 錢 , 開 心 之 餘 , 要 保 持 清 醒 ; 輸 了 錢 , 傷 心 之 餘 , 亦 要 保 持 冷 靜 。 懂 得 平 衡 投 資 心 態 , 也 許 是 致 勝 之 道 的 必 備 條 件 。

珍珠宮

熱血金章

原文章由 法子 於 08-9-1 09:32 發表
我對d運動員冇好感~

我只知運動員係應該表現得獎項目, 叫佢地個個表演唱歌, 真係攪笑.
但係d人又好受喎!
不如叫郭晶晶表演打兵乓球. 叫程菲表演跳水啦!
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

人大代表....

唔可以同自己荷包鬧氣啦

你知唔知 沙朗 事件啦

真係要發起 杯葛你的 代言產品才知死嗎 ??
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

大宅

今晚東張西望佢認有D問題係佢加喎!
img] http://discuz.baby-kingdom.com/images/bk/slobv4_r2_c1_long.gif [/img]

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

汪老婦!你收啦!我唔覺得你講d野好笑囉!
人地係國家國寶級運動員,為中國攞過無數金牌
你做過d咩呀?你又好巴閉咩?人地唔巴閉唔通你巴閉呀?
你真係以為你自己係大姐大,大Q晒呀!
你梗係唔覺得你自己呼喝人地啦!因為你平時都係咁,慣左對其他人都呼呼喝喝架嘛!:;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp:

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我都有睇,佢都真係不知所謂,超罵人憎:;pppp: :;pppp:

原文章由 JHmami 於 08-9-2 01:04 發表
今晚東張西望佢認有D問題係佢加喎!

禁止訪問

大宅

衰咗仲唔應!同阿叻一樣"死雞撑飯蓋"!!!:;pppp: :;pppp: :;pppp:

[ 本文章最後由 3.2. 於 08-9-2 02:40 編輯 ]

大宅

阿姐你又大晒咩?我都冇惡意o架!:;pppp:

大宅

TVB請叫她收皮!!!!!我地無人想見到佢

我一直很少回應一些網上言論, 但今次自以為事的所謂"阿姐"失禮事件, 我真的不吐不快。正如一些網民說以往在電視上看到她的出現, 便要轉台, 我便是其中之一, 我是TVB的慣性收看者, 不論什麼時間總是收看TVB, 但這位前人大代表一出現, 我便很感厭惡。她最大大敗處不是"樣衰" "惡死" "年老色衰" "演技死" "司儀技巧低B" "反應遲鈍" "自以為事" .........................................!
而是她有嚴重白鴒眼, 君不見她每逢台慶, 死都要搶住攝位Mark住6叔, 利x和夫人身邊, 平時晚娘的口面立時春意盈盈, 服侍周到, 卑躬屈膝。利夫人6叔行到蟻"懶"咁, 妳又扶又盛!你平時對一些普羅大眾, 一眾電視未紅的新人的呼喝口面原來是選擇性的, 你愧對支持你的人, 是誰捧紅你, 是誰捧你你做"阿姐", 是以為你惦的香港巿民!
何B很早已經隱悔的批評你司儀技巧不足, 司儀最基本的執生你沒有, "掘雷搥"的你已霸佔了做司儀很長日子了, 請收山吧!不要再令觀眾眼睛耳朵收罪! 這樣下去, 只會給更多機會曾志偉去"遭質"你, 你不是更難受嗎?!何苦呢!
你做戲就是太著跡, 愈緊張愈衰, 愈想做好愈假, 你浮誇而不自然的"演技"已經令我恨透你了!
你的歌喉令人不寒而X, 太令人受罪了, 震音, 走音, 過於自我陶醉, 我從來都是很包容的人, 但我真的受夠了, 所以在此, 請TVB高層注意, 請尊重民意, 快把你們所謂的「鎮台之寶」快快收埋。這樣無品、自大、歧視低下層的人不是什麼港人愛戴的阿姐, 不是我們值得尊重的人。
汪女仕, 上述的言論或者冒犯了你, 但確是千真萬確的事實, 你好好思量, 從速引退, 現在真的沒什麼人愛看你了, 再加上你死不悔改的自大行為及表現, 只有令人更厭惡你!

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

阿姐昨日重申絕無惡意,並愈講愈勞氣,繼續直率回應道:「運動員行到慢吞吞,大晒嗎?她結不結婚我完全無興趣,關我甚麼事!」
>>既然唔關你事,你又問???

問到當晚指吳敏霞的答案一般,阿姐表示純粹一句講笑
>>一句講笑就大晒啊,幾十歲人無d禮貌,仲話係電視台阿姐?!!

當時我在訪問郭晶晶,她不答就叫他(王峰)上台,所以我叫他快點,他是運動員都行到慢吞吞,運動員大晒嗎?不是呀!我緊張直播時間,行那麼慢全村人等他!
>>我真係唔介意等多一陣喎

「現在的人說他們少少就不對,網民認真巴閉!」
>>唔係網民巴閉,只係網民都係電視觀眾,你既米飯班主啊,我地唔睇,電視台邊有廣告收入出糧俾你啊~~~

呢d咁既阿婆,持住自己幾十歲人,無d禮貌,我以後一定會罷睇阿姐所有節目!!

伯爵府

因為佢先大哂, d 運動員咪唔可以大哂lor, 佢答得咁低b:;pppp:

禁止訪問

大宅

雖然運動員唔係大晒,但當日嘅主角事實就係呢班金牌運動員,咁真係大d架!點輪到阿姐當d運動員係你個台d二打六咁對待,講真我真係無興趣知郭晶晶幾時結婚喎!同埋現今網民=市民,亦即係市民觀眾嘅心聲囉!

禁止訪問

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

阿姐昨日重申絕無惡意,並愈講愈勞氣,繼續直率回應道:「運動員行到慢吞吞,大晒嗎?她結不結婚我完全無興趣,關我甚麼事!」

我初初睇到呢句出自亞姐呢d話自己有地位有身份人把口就覺好失禮.

亞姐先61歲者,講野同思想已經出現小朋友行為,好多人話"人越老越變細"佢好似d幾歲小朋友咁:如果你唔比糖我食就唔受你玩.
<br><br>

公爵府

好媽媽勳章

阿姐你越死撐 越顯得你人格"底劣" 唔該你好好反省米似老大晒咩:;pppp: 要人服至得架
嚴 守 止 賺 、 止 蝕 位 , 相 信 每 個 投 資 者 都 曉 , 但 利 字 當 頭 , 確 實 知 易 行 難 。 所 以 , 希 望 大 家 , 贏 了 錢 , 開 心 之 餘 , 要 保 持 清 醒 ; 輸 了 錢 , 傷 心 之 餘 , 亦 要 保 持 冷 靜 。 懂 得 平 衡 投 資 心 態 , 也 許 是 致 勝 之 道 的 必 備 條 件 。

首頁

尾頁

跳至