親子旅遊

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

第一次去, 雖然只係去4日3夜, 但都好好玩, 特別係住Legoland, 阿女開心到不得了

買package, 坐Jetstar, 每人包20kg行李, 但無野食. 頭兩晚住Legoland包早餐, 最後一晚住V Hotel Singapore
大人$4,888連稅, 小童$2,668...咁既價錢紅日飛, 我覺得算係咁

包車公司叫GoldWin, 去程SIN機場到Legoland SG$80, Toyota 7人車, 舒服, 過關唔駛落車
回程時首先去新蔡記食海鮮, 跟住去睇螢火蟲, 再出返新加坡, SG$170

Legoland Combo ticket 2大1小 RM630, 係酒店買, 自動upgrade 2 days pass
阿女比較鐘意水上樂園, 大人細路都岩玩, 有d都幾刺激

男爵府

我之前都係想去.....因為未度掂行程...最後新年去SEOUL

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

yencheung1981 發表於 15-12-29 17:00
第一次去, 雖然只係去4日3夜, 但都好好玩, 特別係住Legoland, 阿女開心到不得了

買package, 坐Jetstar, 每 ...
謝謝你的分享,請問睇螢火蟲係邊個地方呢? 駛唔駛入場費?

男爵府

natalielee 發表於 15-12-29 17:31
謝謝你的分享,請問睇螢火蟲係邊個地方呢? 駛唔駛入場費?

由legoland包車去大約45分鐘車程,入場費大人rm20, 小童rm12
但minimum 6個人,我當日無其他人,唯有俾rm120包船

大宅

回覆:25-28 Dec Legoland+新加坡小小分享

可以給我包車資料?

大宅

引用:第一次去, 雖然只係去4日3夜, 但都好好玩,

原帖由 yencheung1981 於 15-12-29 發表

第一次去, 雖然只係去4日3夜, 但都好好玩, 特別係住L ...
请問你几点由legoland 走去睇螢火蟲?咁睇完螢火蟲去到新加坡几点?thanks

男爵府

SK5 發表於 15-12-29 22:20
请問你几点由legoland 走去睇螢火蟲?咁睇完螢火蟲去到新加坡几点?thanks
我5點係legoland出發去食海鮮, 食完大概6點半出發, 45分鐘出程到螢火蟲park, 7點半落船, 8點半開車返新加坡, 大概10點返到新加坡
因為要完成入黑先可以出發去睇螢光蟲, 所以都depend on幾時天黑

男爵府

suetyim 發表於 15-12-29 21:55
可以給我包車資料?
pm u

大宅

引用:Quote:SK5 發表於 15-12-29 22:20 请問你几

原帖由 yencheung1981 於 15-12-30 發表
我5點係legoland出發去食海鮮, 食完大概6點半出發, 45分鐘出程到螢火蟲park, 7點半落船, 8點半開車返新加坡 ...
Thanks so much!

大宅

yencheung1981 發表於 15-12-29 18:18
由legoland包車去大約45分鐘車程,入場費大人rm20, 小童rm12
但minimum 6個人,我當日無其他人,唯有俾rm1 ...
唔該晒!!

複式洋房

引用:+本帖最後由+yencheung1981+於+15-12-29+17

原帖由 yencheung1981 於 15-12-29 發表

第一次去, 雖然只係去4日3夜, 但都好好玩, 特別係住L ...
我想要你行程資料呀⋯⋯麻煩你(懶得plan),另外想要埋包車資料呀唔該哂!

男爵府

momingi 發表於 16-1-4 13:40
我想要你行程資料呀⋯⋯麻煩你(懶得plan),另外想要埋包車資料呀唔該哂!

...
其實無咩行程 :

Day 1 : 19h20 落機, 直踩落Legoland Hotel check in
Day 2 : 朝早玩Park, 下晝玩Water Park, 夜晚係Park 出面條大街食dinner
Day 3 : 朝早玩Water Park, late check out 12h00, 下晝玩Park, 5點pick up 去新蔡記食海鮮, 跟住睇螢火蟲, 再返落去新加坡Day 4 : 朝早China town食早餐買肉乾, 再去Merlion park, 跟住返酒店附近食lunch, 就打的去機場

包車資料pm

伯爵府

想問你 v hotel ok 嗎?乾淨嗎?

別墅

yencheung1981 發表於 16-1-4 15:03
其實無咩行程 :

Day 1 : 19h20 落機, 直踩落Legoland Hotel check in
我都係訂左 Jetstar 預計 19:20 到新加坡, 請問出機場太約係幾點?
我個個係5歲, 你女女幾大,係飛機她怎打發時間?

男爵府

kyk 發表於 16-1-4 23:03
想問你 v hotel ok 嗎?乾淨嗎?
location好, 行去mtr 幾分鐘, 不過正門對住條大街起梗Barceloon站, 要2017年先完工
乾淨企理, 不過迷你, 好似日本酒店, 但都開到30吋gip....

男爵府

jejeng 發表於 16-1-4 23:29
我都係訂左 Jetstar 預計 19:20 到新加坡, 請問出機場太約係幾點?
我個個係5歲, 你女女幾大,係飛機她怎打 ...
我個女都係5歲, 玩下ipad, 瞓一陣, 同埋佢自己帶左少少homework係飛機做, 所以時間好易過.
我班Jetstar 原本係18h20到, 但因為25號香港機場太多飛機排隊起飛, 足足遲左一個鐘先起飛

新加坡海關幾乎係無人, 一去到就埋counter, 所以好快就出左黎

珍珠宮

回覆樓主:

我去1日legoland ja
所以plan唔到去water park

仲搵緊去邊度買飛平

別墅

迷人pinklady 發表於 16-1-5 10:55
我去1日legoland ja
所以plan唔到去water park
But you must go water park. My kids love playing water park more than the theme park.

大宅

回覆 迷人pinklady 的帖子

我都係3月去, 岩岩買左1DAY COMBO 25% DISCOUNT
比條LINK 你地睇下時間岩唔岩

http://www.legoland.com.my/Tickets/Promotion/year-end-sale/?utm_source=GDN&utm_medium=banner&utm_campaign=YearEndSale&utm_content=728x90

但係要指定日期, 無得改

大宅

yencheung1981 發表於 16-1-4 15:03
其實無咩行程 :

請問2-day combo喺咪可以一日去晒兩度呢? 定係一定要分兩日去個park呢?

首頁
12345...7

尾頁

跳至