跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 hoebobo 於 09-7-9 11:07 發表
我係有香港車牌果種,係唔係可以快D嘅。咁你學咗幾多個鍾?

就算有香港車牌, 係溫哥華都要從新考過, 無得快d.

我一個星期學一堂, 所以學咗好久, 現在無學, 因為就快生得, 要等坐完月後, 再補幾堂就可以去考路試.
大仔(BB)2003年12月13日出世
細仔(QQ)2006年05月12日出世
孻仔(豆豆)2009年07月15日出世

洋房

Maggie 我 Facebook Add 左你啦!你呢個月就黎生BB?我預產期11月,不過都仲 LOOKING FOR 婦產科醫生,因爲之前果個而家唔接生啦,好煩!
其他媽媽們如果想做朋友都可以ADD我Facebook,我email [email protected].

大宅

好媽媽勳章

Well Well媽我都add咗你呀~~
原帖由 comatc 於 09-7-9 15:18 發表
Maggie 我 Facebook Add 左你啦!你呢個月就黎生BB?我預產期11月,不過都仲 LOOKING FOR 婦產科醫生,因爲之前果個而家唔接生啦,好煩!
其他媽媽們如果想做朋友都可以ADD我Facebook,我email [email protected]. ...

大宅

原帖由 comatc 於 09-7-9 15:18 發表
其他媽媽們如果想做朋友都可以ADD我Facebook,我email [email protected]. ...

我都係一樣, 之前果個唔再接生, 但佢就轉介我去另一個婦產科到, 點知連個個醫生到放咗大假, 現在多數都會由醫院d醫生接生多啦!

複式洋房

我都係住係溫哥華,近Fraser St. 來左溫哥華2年多,有個17個月大囡囡,可唔可以 add 埋我,[email protected]
Thank you !!

洋房

希望大家可以經常聯絡下啦,有機會可以出黎就仲好。

大宅

原帖由 Pretty_Girl 於 09-7-10 09:21 發表
我都係住係溫哥華,近Fraser St. 來左溫哥華2年多,有個17個月大囡囡,可唔可以 add 埋我,[email protected]

Add咗啦!

複式洋房

洋房

我在香港來溫哥華不到5年,有一25個月大仔仔, 想搵在家工作工, 有無介紹 ? 戓可湊bb (但無licensed) , 一戓兩個鍾都可以, 不過可以收多少錢 ?

大宅

好媽媽勳章

我都係想幫人揍bb,你住邊架,溫哥華orRichmond,溫哥華好似每個收(800-1000)1 個月全職價錢,Richmond就會收平d,幫人揍2個bb以下可以唔需要牌架,我有個朋友剛讀完托兒課程,佢話我知嘅。
原帖由 朋朋 於 09-7-26 08:29 發表
我在香港來溫哥華不到5年,有一25個月大仔仔, 想搵在家工作工, 有無介紹 ? 戓可湊bb (但無licensed) , 一戓兩個鍾都可以, 不過可以收多少錢 ?

洋房

我住在JOYCE STATION那區, 但我只想湊PART TIME, 例如3-4HRS 左右 , 因為我要同仔仔去PLAYGROUP玩, 那麼收費如何呢 ? 其實除了湊BB, 仲可以做咩呢 ?

大宅

我曾經找過一些住家托兒所, 通常$7-$10一個小時.

洋房

Thank you ! Thank you !

但是無人搵我湊, 我住APARTMENT , D媽媽喜歡搵HOUSE DAYCARE 及有LICENSED DAYCARE. 我登上網找湊BB工好幾個月, 無人問 !!!

所以我想問有否上網工介紹, 好似我成日收到E-MAIL : HOMEBASE BUSINESS, FULL TIME OR PART TIME..
究竟真OR假 ? 我不敢比信用咭登記.

有無工介紹 (at home) ???

原帖由 maggielikl 於 09-7-28 01:48 發表
我曾經找過一些住家托兒所, 通常$7-$10一個小時.

大宅

很久未到這裡留言了!

大家好嗎?

我想問下大家, 有關入加籍的表格可以在那兒拿到? 是否一定要面試, 因為實在無時間學英文, 可以寫解釋信代替嗎?

因為來了到6年時間, 想辦妥埋就可以煩少樣!

洋房

我都黎左加拿大四年, 今年終於入左籍, 少樣野煩, 不過重有個最後既路試未考, 考埋就真係唔使煩啦.....
maggie, 通常都唔使面試架, 不過要考試....係英文黎既...如果你有入籍既問題, 我都可以試下幫下你架...

洋房

原帖由 maggielikl 於 09-7-2 13:59 發表
我住係Cambia St & 63街.

係呀! 仲有23日, 已經準備好晒bb嘢啦!

Maggie...咁巧合既....我都係住係近 Cambie & 63街喎...

大宅

原帖由 littlebt 於 09-12-18 09:47 發表

Maggie...咁巧合既....我都係住係近 Cambie & 63街喎...

咁咪可以出嚟見面囉!

有可能你會見過我wor?

洋房

真係有可能見過都唔知...不過我七月先係richmond move黎 vancouver 依邊.....真係有機會都可以出黎見下面. :)

大宅

原帖由 littlebt 於 09-12-18 13:57 發表
真係有可能見過都唔知...不過我七月先係richmond move黎 vancouver 依邊.....真係有機會都可以出黎見下面. :)

我係Columbia Street

你有無用facebook, 有的話可以add我.

[email protected]

洋房

Hi Maggie
我add 左你啦... 我都係住Columbia Street.... :O

首頁

尾頁

跳至