跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 2004年7月BB會

Conttontail & siupak01:

我都想比你睇辦, 但係唔知點樣由數碼相post出黎?

我已經同佐學校講等小B一歲先入育嬰園

育嬰園(0歲 - 2 歲)

大宅

Abbie媽咪,

你直接click我地個baby meter跟住就可以入去佢個site係裡面create,最後copy條link就得架喇!
我囡囡間中都有"yi yi ya ya",不過就好少笑,好難先影到一幅smile相!

jobylee,

好簡單乍!如果係數碼相個size一定好大,所以,你先張相個size縮少,跟住入去www.imagestation.com create account [sign in],跟住upload photo,不過,大頭相同簽名相做法各有分別,詳情你可先睇下呢度!
[url=http://www.baby-kingdom.com/modules/xoopsfaq/index.php?cat_id=8]如何加入大頭相及簽名相? [BK]

ardnas65,

好耐吾見你喇!係咪好忙呢?小白依然同我地一齊,不過,佢就好妒忌囡囡呀!每次抱BB係梳化度,佢見到小B手腳郁郁或者BB喊聲,都會勁吠,有次老公入廚房忘記關個閘門,佢即刻跑向BB度,好彩,當時我係度擋住佢,所以,有d擔心日後點相處呢?

等待驗證會員

siupak,
嘩, 咁真係要睇實woh... 我都仲記得您大肚個陣小白咬過您.... 您而家有無番工呀???

男爵府

大約剪到淨返2mm度喇. 我依家個仔的眼睫毛好長喇. 仲有少少曲向上添吖....... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

siupak01 寫道:
MILKbb,

係咪稍為剪少少不需要剪太入架!?-(

男爵府

ardnas65,

我係6月bb會度睇到你個仔食7安奶. 我想問下佢有冇試過嘔奶同埋佢食7安奶要食幾耐嫁??? 我個仔依家食6安奶, 但係我想幫佢加多半安但係試過幾次佢都嘔, 唔知係唔係個胃放唔落.

男爵府

siupak01,
我都想幫佢剪, 見到有人剪咗無事, 都好放心剪.
至於個頭, 等我都去d上海舖搵個司父攪攪佢先.

ardnas65,
你個女可以一次食咁多oz?我個女仲係食緊3-4oz, 3個鐘1次.

等待驗證會員

我都無刻意要亞仔食7安, 係之前食6安, 次次食完都喊, 點都唔係, 咪有次試過俾個水樽佢飲咯... 佢有飲, 但係飲唔夠兩啖就頂番出來, 可能知道唔係奶奶... 咁跟住個次咪加半安水開奶咯, 咁佢又飲晒... 咁我地先發現佢喊係因為唔夠飽.

隻豬仔好特別, 我餵佢食個陣, 如果中途停底掃風, 佢就會喊到拆天, 我奶奶餵就可以停一停woh!搞到我次次餵完佢同佢掃風, 跟住額外要抱佢坐多半粒鐘, 等佢落格!

嘔奶情況唔多, 最多嘔一啖出來. 我每次都會將佢抱起跟住放係我個膊頭上面掃風... 咁樣"urk"得多d氣出來.

您其實可以試下好似我咁, 譬如平時係5安水5穀粉, 您可以用5 1/2安水, 5穀粉, 睇下亞b有無飲晒, 如果佢飲得晒, 您咪用呢個方法餵多佢兩餐先, 跟住先再用6安水6穀粉...慢慢加上去......

大宅

ardnas65,

係呀!小白真係好太問題呀!暫時不會俾佢接近BB,待長大些少再算吧!

MILKbb,

嘩!聽到你個囝囝d眼睫毛又長又捲起,真係羨慕死人喇!等我呢兩日幫囡囡剪下先!Thank you very much! :-P

francisca,

你囡囡3hrs食一餐,係咪食人奶呢?我之前餵人奶(泵出黎餵)都係3hrs一次左右,真係幾辛苦架!好彩依家人奶+奶粉後,可以4hrs一次舒服得多了!
我呢兩日會幫囡囡剪眼睫毛,一齊努力吧!

男爵府

siupak01,

唔洗羨慕我~~~ 只要你同個囡囡剪多幾次, 佢都可以又長又捲既. 女仔可以剪多幾次都唔怕吖嘛 :mrgreen: :mrgreen:

等待驗證會員

我個次排隊等睇醫生, 見到隔離個妹妹仔(大概4/5歲到), 佢d眼睫毛好好好好長! 有成厘米長呀, 我同我姑仔都話第時電埋佢, 會好似公仔咁"lun"!!! 可以慳番d錢, 唔駛買mascara!

男爵府

:mrgreen: :mrgreen: 係吖~~~ 所以我都好希望有個囡囡嫁. 但係我老公個邊的人全部都係生仔, 所以我驚再生又係囝, 真係心大心細....

侯爵府

上星期六,我同bb去私家打五合一針,諗著唔去健康院打三合一針,bb會唔發燒。不過都係自己唔好,太過安心,打完針重同bb行街,去酒家食晚飯。回家後,發覺bb發燒..燒到104度,我驚到不得了,好彩醫生比定退燒葯我,bb食完葯就好快退燒了。不過我成晚check住bb,都睡不了覺呢!!!!

各位媽咪,希望你地唔好同我一樣。同bb打完針,唔好再周圍去,乖乖地同bb回家吧。

男爵府

前日亞仔o岩o岩兩個月,帶佢去健康院打針,同佢磅重,有5.11kg,好開心呀!1個月前佢只得3.96kg,一直都重的唔好,今次唔駛再比姑娘話。

大宅

點解我都係做唔到個 baby meter????

ardnas65,
Abbie 都算好乖, 仲好幫得手, 好似剛剛我餵奶, 佢
馬女Abbie 升小二!馬騮精 Jonas 讀 K3喇!

歡迎進入 勞媽媽BLOG 看看我們的足印!

大宅

Abbie媽咪,

應該copy第二條link [url=http.......],而不是第一條link,再試試吧!
Abbie真係好cute呀!佢咁錫細佬...真係好抵錫呀!

別墅

Joshua_BB,
上星期五我同bb去私家打五合一針,之後即刻返屋企,bb都有發燒(101度),食

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

All mom,
我有3罐細S-26 & 1罐大能恩想換A+1, 有興趣請pm我丫

等待驗證會員

abbie ma,
abbie 真係好乖呀!! 都好錫細佬woh! 好抵錫呀!!!

男爵府

siupak01,
我終於幫囡囡剪咗眼睫毛,我呀媽話咁bb就唔好出街. 因為擋唔到塵. 我呀b唔係食人奶, 不過見你地4個鐘先餵1次, 等我又train下佢先.

大宅

嘩,見到咁多MUMMY都可以4hrs餵一次,真係羨慕死人拉.
我bb仲係要3hrs食一次,每次3oz咋,試過俾多1oz佢食,一係吾肯食,一係就食完嘔番出黎,又吾肯飲水,都吾知點算!!!!

首頁

尾頁

跳至