自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

回覆:點解成日會答自己煮嘅最好

我懶同唔識/

伯爵府

熱血勳章

異曲同工之妙個案如下:
有jm 問某某公立醫院護士表現如何,因聽到護士語氣好惡
其中一個jm答,我唔會比小朋友住公立醫院!

NATCHENG    發表於 16-1-7 08:23

珍珠宮

回覆:lichingtung 的帖子

哈哈!我唔鐘意煮野的,我like買

男爵府

太子是否還有車×哥乎?佢d曲奇幾好味,但唔知有冇礼盒裝

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

花生油子 發表於 16-1-5 16:28
有同感,我認我懶,寧願買都唔想自己整
我都係懶,唔想整,唔鍾意整

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

lichingtung 發表於 16-1-5 16:08
見Jm問邊間曲奇最好食,邊間賀年糕點好吃想買,梗會有很多人答自己整最健康最好吃,又話好易整,其實唔自己 ...
唔需要要開post講吧。人地都係好心分享,又唔係批評話買既唔啱,唔啱聽skip就可以了。

子爵府

我都發現此情況。

有人話econ飛機餐唔好食,跟住有人post商務餐出來。

NATCHENG    發表於 16-1-7 08:23
goat    發表於 16-1-6 13:23

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

引用:異曲同工之妙個案如下:有jm 問某某公立醫

原帖由 Miss.Hui 於 16-01-05 發表
異曲同工之妙個案如下:
有jm 問某某公立醫院護士表現如何,因聽到護士語氣好惡
其中一個jm答,我唔會比小 ...
我個人認為仲有些好銀耳。
例如人地問搵得萬五點慳錢,就會有人答,下?洗碗都過萬啦,萬五响香港點生存?(大把人搵萬五樓下,有得多唔想搵多D,bk個個姐妹都係做經理咁款,一間公司經理得幾個,薯仔就大量。)
又例如人地問點先可以叫c6分擔湊仔同家務,又大把人走出黎講,下?男人唔做家務我唔嫁㗎,婚後日日都係我老公洗碗既。(人地都嫁左啦,離左佢好冇?)
再例如有人單親湊B攞綜援呻苦,有些我認為真係有需要暫時受幫助,又會有人講,我希望香港取消綜緩,個個自食其力,以前D人咩住個仔去洗碗㗎。(要許願自己開post啦,騎刧人地做咩,你可以唔認同,何苦再踩一腳?)

baby_jkk    發表於 16-1-7 16:41
siuwan    發表於 16-1-7 16:36
NATCHENG    發表於 16-1-7 08:24
momoballs    發表於 16-1-6 23:58
李豆豆    發表於 16-1-6 22:02
fandycheng    發表於 16-1-6 19:42
starmilkyjp    發表於 16-1-6 15:54
pppsze    發表於 16-1-6 13:24
SillyApple    發表於 16-1-6 12:42
wwckinki    發表於 16-1-6 12:21
MRS@XXX    發表於 16-1-6 02:03

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:見Jm問邊間曲奇最好食,邊間賀年糕點好吃想

原帖由 lichingtung 於 16-01-05 發表
見Jm問邊間曲奇最好食,邊間賀年糕點好吃想買,梗會有很多人答自己整最健康最好吃,又話好易整,其實唔自己 ...
正如有人問跟乜野旅行團,就有人走出黎自由行好易

NATCHENG    發表於 16-1-7 08:25
李豆豆    發表於 16-1-6 22:02
goat    發表於 16-1-6 13:24
小邪貓    發表於 16-1-5 23:32
991129    發表於 16-1-5 21:00

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 Miss.Hui 於 16-01-05 發表異

原帖由 seaman1982 於 16-01-05 發表
例如人地問搵得萬五點慳錢,就會有人答,下?洗碗都過萬啦,萬五响香港點生存? ...
呢d見得太多,再九萬人出黎曬命

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+Miss.Hui+於+16-01-05+發表異

原帖由 seaman1982 於 16-01-05 發表
例如人地問搵得萬五點慳錢,就會有人答,下?洗碗都過萬啦,萬五响香港點生存? ...
一樣米養百樣人,又不能改變他人,倒不如無視佢哋!

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:太子是否還有車×哥乎?佢d曲奇幾好味,但

原帖由 MATINLONG 於 16-01-05 發表
太子是否還有車×哥乎?佢d曲奇幾好味,但唔知有冇礼盒裝
無見過有禮盒裝

子爵府

我實答到你,因為我係買唔識自家製

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:我都發現此情況。有人話econ飛機餐唔好食,

原帖由 iamverysleepy 於 16-01-05 發表
我都發現此情況。

有人話econ飛機餐唔好食,跟住有人post商務餐出來。
呢個經典呀!
自攜廿蚊美國魚子醬上機開呃like果個

goat    發表於 16-1-6 13:24
991129    發表於 16-1-5 20:58

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

引用:見Jm問邊間曲奇最好食,邊間賀年糕點好吃想

原帖由 lichingtung 於 16-01-05 發表
係!無疑自己整就算唔太好食都會有愛心搭夠!但送禮的話,咁多真係好難整!我生女前試過過年自己整蘿蔔糕、 summer 自己浸子薑!初時得5、6個朋友有,因為我1個人整有限!佢地收到果D收到又擺上網 share,食完又上網share!個個都話要「落單」! 我1個能力真係好有限!
我D蘿蔔唔係全刨,有3/4係切絲!仲要去西環買臘味!子薑又係... 薄片..... 切到頭頸痛個幾星期!之前整係真心想朋友開心試,搞到好飲接單咁,無咗果種心情整,都唔會好味啦!宜家要湊女,好好籍口唔再整!

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好多傻人

禁止訪問

男爵府

同感,我淨係想買
。你識整又無我份食

世界上有許多事情必須做,但你不一定喜歡做,這就是責任的涵義<<馬克思>>

大宅

講出我心聲,答唔到就咪鬼覆啦

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 iamverysleepy 於 16-01-05

原帖由 Anpanmama 於 16-01-05 發表
呢個經典呀!
自攜廿蚊美國魚子醬上機開呃like果個

首頁
12345...10

尾頁

跳至