夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

引用:如果都係留港的話,+都會支持的

公爵府

回覆:為左錢,放棄family day?

不過如果係我會擔心老公身體應唔應付到,或者選擇其他方法一家去玩嚕

公爵府

有錢日日都可以familyday,一定要星期日咩

子爵府

引用:C6尋晚返黎話公司想升佢, 但條件係要返星期

原帖由 ninenine99 於 16-01-05 發表
C6尋晚返黎話公司想升佢, 但條件係要返星期日
至少維持一年至兩年
我地小朋友仲細個, 岩岩讀小學
唔會影響啦。

我細個時老豆都係咁,因為佢想要加班錢,都有成年幾2年星期日佢都要返工,得返媽咪同我在家。但我同老豆嘅關係都好close架

幾時先上到車.....

禁止訪問

回覆:為左錢,放棄family day

禁止訪問

大宅

計數,錢與家庭那個重要
公公偏頭痛

大宅

我會支持老公,我c6一個月先放一日假,如果佢甘肯為頭家搵錢我吾介意!最梗要有收工時間!

大宅

反星期日無咩問題呀

大宅

nicotine105 發表於 16-1-6 01:52
Should be 你C6自己揀, 而唔係你揀。
如果C6揀想博, 應該支持。唔應該阻撓或埋怨。
成熟d. 你已是媽媽。
巧多人三四十歲思想都巧一般,唔細心,冇智慧,下下諗自己先。唔係話樓主

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:C6尋晚返黎話公司想升佢,+但條件係要返星期

原帖由 ninenine99 於 16-01-05 發表
C6尋晚返黎話公司想升佢, 但條件係要返星期日
至少維持一年至兩年
我地小朋友仲細個, 岩岩讀小學
有人都用這做借口,真相係陪另一件。

珍珠宮

我覺得只係一兩年無問題呀!至少係留港先啦

子爵府

引用:有錢日日都可以familyday,一定要星期日咩

原帖由 loloma 於 16-01-07 發表
有錢日日都可以familyday,一定要星期日咩
同意

公爵府

回覆:KateC2012 的帖子

咁又係,經濟穩定d囉

公爵府

我會照返,平日有假放都ok,同小朋友相處不一定要户外活動,在家也可以親子

複式洋房

回覆樓主:

公司搵笨

大宅

平日都可以family day,朝早送返學,再接放學,有時間仲可以同小朋友食個tea,比d 小驚喜小朋友,其實好睇自己點安排

:wave:

子爵府

咩工種要返星期日?
可以開家庭會議大家討論下,睇下小朋友點睇,老公又點睇

伯爵府

佢搵錢都係為個屋企生活好d
嬲咩?你幾多歲?

男人要事業成功就梗係要努力付出
做人老婆媽咪 要做男人背後支柱
一家人要體諒各自付出
佢既付出就係時間努力工作搵錢
你既付出就係體諒支持 比佢安心去做事

兩個人要幸福
唔好淨係企係自己角度諗點解佢唔做多d
而係要不時問下自己 點解我唔做多d

男爵府

BK Milk勳章

反轉諗,你老公可以放假去揍小朋友放學,一齊返家,都不錯啦!
Charmmy is DADA, MAMA's Darling.
Charmmy is 18 months aged.
Charmmy Likes To Play With DADA & MAMA.
Charmmy Has 2 Bowls Of Rice Everyday.
Charmmy Likes To Eat Bananas And Bread.
Charmmy, DADA, MAMA Love You All The Time.
Charmmy Starts To Said "MA" November 27.
Charmmy Starts To Stand On The Bed In December.
Charmmy Travels To Singarpore In March 2010.
Charmmy Walks By Herself In April 2010.

首頁

尾頁

跳至